Andalusië - All-in rondreis

Tweetalig begeleide reis.

Deze avontuurlijke streek barst van contrasten, boven de lange goudgele stranden van de Costa del Sol en de woestijn van Tabernas rijst de roodgekleurde Sierra Nevada. Het binnenland bestaat uit een wild landschap doorspekt met kleine witte Moorse dorpjes. Een van de hoogtepunten van deze streek is het Alhambra, een samenstelling van paleizen, vestingwallen en koninklijke verblijven, dat beschouwd wordt als een van de mooiste ter wereld, ooit de residentie van de Nasriedendynastie.
Geniet er van de heerlijke tapas, sangria, flamenco en leef mee met de Toreadors!

Programma

1ste dag:    
We vertrekken uit de centrale vertrekhal om 06.30 u. We reizen via de Franse autosnelwegen en nemen af en toe een korte pauze. Onze tussenovernachting vindt plaats aan de grens tussen Frankrijk & Spanje.

2de dag:
Na het ontbijt vertrekken we langs de Spaanse autosnelwegen via Bilboa, Burgos richting Madrid. We brengen een bezoek aan de Spaanse hoofdstand en overnachten hier ook.  Vanuit Madrid rijden verder richting het meest zuidelijke deel van Spanje te rijden, Andalusië.

3de dag:
Vanuit Madrid rijden we na een stevig ontbijt verder richting Andalusië, Onze eerste stop is dan ook de hoofdstad van deze prachtige Spaanse streek, Sevilla. We nemen er onze intrek in hotel Exe Solucar 4*, YIT Mairena 4*

4de dag:
Vandaag ontedekken we alle troeven die Sevilla te bieden heeft onder leiding van een officiële stadsgids. We bezoeken onder meer de oude binnenstad van Sevilla en de kathedraal (toegang inclusief). In de namiddag maken we een boottocht op de Guadalquivir-rivier (Inclusief.). ’s Avonds gaan we moe maar voldaan terug naar ons hotel.

5de dag:
Na het ontbijt verlaten we Sevilla en begeven ons richting Cordoba, de derde grootste stad van Andalusië na Sevilla en Malaga. We bezoeken er de mezquita en de oude joodse wijk. Na een dagje Cordoba begeven we ons naar ons hotel voor een lekker diner. Onze dag is echter nog niet voorbij. Wie namelijk Andalusië zegt spreekt bijna meteen het woord Flamenco mee uit. Daarom pikken we dan ook nog een heuse flamenco show mee.

6de dag:
We vertrekken ’s morgens vroeg?  via het Grazalema-natuurpark, naar Ronda. Dit stadje is spectaculair gelegen op een  zware kalkrots, boven een zeer diepe kloof. Je vind er onder meer de oudste stierenarena van Spanje, die we ook samen met onze gids gaan bezoeken (Toegang inclusief). We overnachten in hotel Don Miguel 3*.

7de dag:
We rijden verder naar het oosten en maken een tussenstop in het pitoreske Mijas, voor vrije tijd en een bezoek aan he wijnmuseum met degustatie. Hierna rijden we door naar Marbella, de mondaine & exclusiefste badplaats aan de Costa del Sol. We bezoeken kort de oude stad en Puerto Banus. ’s Avonds checken we in voor het dinner en een heerlijke nacht in de Badplaats Fuengirola.

8ste dag:    
We rijden door naar de voorlaatste halte van onze reis: Granada waar we de stad met de Albaicín bezoeken. Maar vooral het hoogtepunt van onze reis: Het Alhambra & het Generalife, het buitenverblijf van de Nasridenkoningen.

9de dag:
Na de pracht en praal van het Alhambra gaat onze tocht terug noordwaarts naar Jaén, de olijvenstad van Andalusië. Naar eigen zeggen produceert deze stad zo’n 25% van de wereldproductie olijven. Wat meteen opvalt bij het binnenrijden van deze stad is de impressionante renaissance kathedraal waar een zweetdoek met het zweet van Jezus word bewaard.

10de dag:
We rijden verder in noordelijke richting en laten Andalusië opnieuw achter. Rijdend richting de Spaans, Franse grens doorkruisen we het Spaanse landschap. We overnachten in een hotel juist over de grens in Frankrijk.

11de dag:
Na het ontbijt vertrekken we voor wat de laatste etappe van onze reis zal worden. We doorkruisen de Franse Hexagoon richting België, met een aantal tussenstops. Aankomst in België omstreeks 20.30 u.

Excursies

Met bezoek aan Baeza, Ubeda, Cordoba, Sevilla, Ronda, Mijas, Marbella, Malaga & Grenada

Extra

5% vroegboekkorting t.e.m. 23/04/2023 

x

Inbegrepen

In deze prijzen zijn inbegrepen

 •  Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainement systeem en airco
 •  Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme gids
 •  10x Overnachting in goede drie- & viersterrenhotels in een tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 •  10x Ontbijt
 •  10x Diner
 •  Headset tijdens de volledige reis
 •  Lokale gidsen bij de rondleiding in Sevilla, Cordoba, Ronda, Malaga, Granada & Jaen
 •  Toegangsgelden:
  - Kathedraal Sevilla (Inclusief audio)
  - Boottocht op de Gualaquivir
  - Mezquita (Inclusief audio)
  - Flamenco Show Cordoba (Inclusief drankje)
  - Stierenarena & Museum Ronda
  - Alhambra

Niet inbegrepen

In deze prijzen zijn niet inbegrepen

 • • Lokale taxen
  • De maaltijden tijdens de heen- en terugreis, alle middagmalen & dranken
  • Facultatieve toegangsgelden
  • Reis-en annuleringsverzekering VAB (€ 4,25 per dag per persoon)
  • De fooi van de chauffeur

Single supplement 2023: €395

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

In de verschillende hotels is een lift aanwezig.  Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.