Verrassend Slowakije

Verrassend Slowakije

Een land van tradities, prachtige natuur, gezellige historische stadjes en een rustige sfeer. Slowakije heeft een rijke cultuur en geschiedenis met prachtige oude steden zoals Bratislava en Kosice.

Je bezoekt er burchten, oude bergdorpjes. Het land biedt ook veel outdoor activiteiten waaronder wandelen, skiën en raften. Kortom, Slowakije biedt alles voor een onvergetelijke en veelzijdige vakantie

Sojka Resort

De Slowaakse regio Liptov verdeelt het Tatra gebergte in een hoog en een laag deel. In het midden van deze regio staat ons hotel, Het Sojka Resort. Tenmidden de natuur en met een uitgestrekte tuin heeft dit hotel een heel gezellig aanblik. Het hotel in typische Slovaakse bouwstijl wordt gerund door een Belgische familie die u met open armen welkom zal heten op hun little peace of heaven. In het bijhorende restaurant kunt u genieten van heerlijke Slowaakse en internationale gerechten. Voor lokale wijnen en bieren moet je in de bar zijn, daar kunt u dankzij de Belgische eigenaar ook genieten van een heerlijk Belgische pint. 

Naast het hotel heeft Sojka ook haar eigen wellnesscentrum met een zwembad, kinderzwembad, Finse sauna, infrarood sauna, kruidensauna en een ontspanningsruimte. De wellness biedt ook een uitgebreid aanbod aan massage en therapieën aan. 

Voor de kinderen is er in de tuin rondom het hotel heel wat te beleven. zo is er een speelplaats, zandbak, minigolfbaan, speeltuin en nog veel meer. 

Dag 1:                         Menen – Praag

Vertrek aan de centrale opstapplaats om 06.30 u. We rijden over de Duitse autostrades richting Tsjechië en komen tegen de avond aan in Praag. We nemen onze intrek in een 4-sterrenhotel in de stadsrand waar we ook ons avondmaal nemen.

 

Dag 2:                         Praag – Liptov

Na het ontbijt verlaten we ons hotel. We rijden verder in zuidoostelijke richting om daar de grens tussen Tsjechië en Slowakije over te steken. Eenmaal over de grens duiken we meteen het Tatra gebergte in richting ons Resort in Liptov. We komen hier in de late namiddag aan. Perfect om onze intrek te nemen in onze kamers en het resort rustig te verkennen. 

 

Dag 3:                         Liptov

Vandaag staat de verkenning van de regio op het programma. We bezoeken een lokale schaapherder die ons de ambacht van het kaasmaken uit de doeken doet. Hierna volgt uiteraard een degustatie. Na ons bezoek aan de herder stappen we de boot op voor een tocht op het Lipov meer. Vervolgens brengen we een bezoek aan de stad Liptovsky Mikulas. Hier bezoeken we eerst  het oorlogsmonument net buiten de stad,  hierna bent u vrij de stad zelf te gaan verkennen. Op de terugweg naar ons resort houden we nog even halt in Svaty Kriz waar de grootste houten kerk van Slovakije staat. 

 

Dag 4                          De Hoge Tatra

Na het ontbijt trekken we vandaag de bergen in. Onze eerste stop is het Duitse oorlogskerkhof van Vazec. Op deze begraafplaats worden we eraan herinnerd dat de 2de wereldoorlog niet enkel in onze streken werd gevochten. Op deze begraafplaats liggen zo’n 7768 graven in de schaduw van de imposante Tatra Bergen. Van hieruit nemen we een pittoresk tandradtreintje de bergen in richting Strbské Pleso, dit station ligt aan een prachtig gletsjermeer waar we een begeleide wandeling maken.

 

Onze laatste stop van vandaag is het kuuroord in Stary Smokovec. Hier kwam de rijke burgerij in de jaren 1800 om te ontspannen en te kuren in de zuivere berglucht.        

 

Dag 5                          Demanova en de Lage Tatra

Onze eerste uitstap van de dag brengt ons in de funderingen van aarde. De grotten van Demanova. Door de onlangs vernieuwde verlichting krijgen deze grotten een sprookjesachtige aanblik. Een prachtig schouwspel van stalactieten, stalagmieten en ondergrondse waterpartijen. Wanneer we opnieuw bovengronds komen stappen we de kabelbaan in die ons opnieuw de bergen inneemt. De kabelbaan brengt ons tot aan de hoogste toppen van de Lage Tatra. Hier hebben we tijd voor een wandeling of een drankje bij een prachtig uitzicht in de berghut. 

 

 Dag 6                          Orava en Zuberec

Vandaag keren we terug in de tijd. We bezoeken de Burcht van Orava. Gebouwd op een hoog uitstekende rots boven de gelijknamige rivier, domineert dit imposante kasteel het landschap en biedt het een adembenemend uitzicht over de hele regio. Het wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen van Slowakije en dateert uit de 13e eeuw, toen het gebied deel uitmaakte van het koninkrijk Hongarije. Na een bezoek aan het kasteel zelf, verkennen we de rivier tijdens een vlottentocht om het kasteel vanuit een ander perspectief te bewonderen. Vervolgens gaan we verder met onze dagtrip naar het openluchtmuseum van Zuberec, waar we een glimp opvangen van het alledaagse leven van het gewone volk in middeleeuws Slowakije.

 

Dag 7                          Lucky, Vlkolinec en Baska Bystrica

We vertrekken vandaag richting het kuurdorpje Lucky waar we een bezoek brengen aan haar idyllische waterval. Vervolgens rijden we door naar het bergdorpje Vlkolinec. Dit door Unesco beschermde dorpje neemt je zo 100 jaar terug in de tijd. Welke foto je er ook neemt. De familie thuis zal denken dat je een pracht van een postkaart hebt gekocht. Onze laatste stop van de dag is het bruisende stadje Baska Bystria. Een stadje dat in de middeleeuwen zijn rijkdom verwierf met het ontginnen van koper 

 

Dag 8                           Fresco’s en geisers

Vandaag gaan we oostelijke richting. We gaan er kijken naar de grootste burchtruïne van centraal Europa. Verder bezoeken we er een klein kerkje met prachtige fresco's. En we eindigen in het stadje Levoca met een bezoek aan het hoogste houten retabel ter wereld (stond op de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel)  en wat vrije tijd. Onderweg stoppen we ook even bij de koudwatergeiser Siva Brada.

 

Dag 9                           Liptov – Praag

Vandaag is helaas de dag aangebroken waarop we het prachtige Slovakije verlaten. We keren terug richting Praag waar we opnieuw de nacht doorbrengen net zoals tijdens de heenreis.

 

Dag 10                          Praag – Menen

De laatste etappe van onze reis is aangebroken. Na het ontbijt vertrekken we voor de laatste rechte lijn richting Menen. Thuiskomst op onze terreinen is voorzien rond 20u30

Excursies

 • Uitstap Liptov met houten kerk van Svaty Kriz, boottocht op het meer, terrasje of shoppen in het stadje Liptovsky Mikulas
 • Uitstap Orava met de mooie burcht, vlottentocht, openluchtmuseum van Zuberec
 • Uitstap Hoge Tatra met het gletsjermeer Strbske Pleso, bergsfeer in Stary Smokovec
 • Bezoek aan de sprookjesachtige grotten van Demanova en met de kabelbaan de bergen in
 • Waterval Lucky, Unesco bergdorpje Vlkolinec en mooie architectuur in Banska Bystrica

Inbegrepen

 • Gotische retabels, grootste burchtruïne van centraal Europa tijdens de daguitstap naar de Spisregio
 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainment systeem en airco
 • 1 x Overnachting in een etappehotel in de omgeving van Praag
 • 7 x Overnachting in Sojka Resort op basis van een standaard kamer
 • 1 x Overnachting in een etappehotel in de omgeving van Praag
 • 9x Ontbijt
 • 9x Diner
 • Welkomstdrink
 • Folklore avond met dans & muziek
 • Lokale gids door Vlaamse Gerdi of collega
 • Toegangsgelden & uitstappen

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden 
 • Reis-en annuleringsverzekering 
 • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Supplementen
Supplement single: € 264


Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Kamers

Standaard Kamer

Wordt wakker met een prachtig uitzich op de omliggende natuur. In de avond leg je dan moe maar voldaan uw hoofd te slapen en het gevoel je dag ten volle te hebben beleefd. Alle kamers hebben een minibar, kluis een ruim tweepersoonsbed en een volledig uitgeruste badkamer.

De kamers zijn ook perfect gelegen vlak bij het restaurant en bij het wellness center. Gezinnen met kinderen kunnen ervoor kiezen een kamer te krijgen met zicht op de speeltuin. 

Faciliteiten

Maaltijden

Half Pension

's Ochtends geniet u van een uitgebried ontbijt 

In de avond schuift u aan in het restaurant van Sojka. Hier word met liefde gekookt. Met liefde voor het product en met liefde voor de mensen. De uitgebreide keuken serveert zowel locale SLowaakse gerecthen maar ook seizoensspecialiteiten en internationaal gekende gerechten.