Giethoorn, het venetië van het Noorden & de Zuiderzee

Aan het einde van de negentiende eeuw, in 1891, maakte ingenieur en waterbouwkundige Cornelis Lely een plan tot afsluiting en gedeeltelijke droogmaking van de Zuiderzee. Maar voor het plan-Lely, zoals het ging heten, was eigenlijk geen geld. Aan het begin van de twintigste eeuw werd de noodzaak om het plan toch uit te voeren plotseling groter. Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog kampte Europa met een groot voedseltekort. Om dat tegen te gaan, wilde Nederland zelf haar voedsel verbouwen, maar daarvoor was meer landbouwgrond nodig. Tot overmaat van ramp overstroomden verschillende gebieden rondom de Zuiderzee in 1916. Om Nederland veiliger en beter zelfvoorzienend te maken, besloot de regering in 1918 met de Zuiderzeewet tot uitvoer van plan-Lely. De eerste polder die werd drooggelegd was het Wieringermeer in 1930. In 1932 werd de Afsluitdijk aangelegd, waardoor de Zuiderzee het IJsselmeer werd.
Giethoorn wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Met haar prachtige huisjes en vele kanalen doet het niet onder voor de wereldberoemde stad in Italië.

Hotel Zwartewater

Dit mooie hotel aan de zwarte water rivier die het Zwarte meer verbind met Zwolle heeft heel wat te bieden. Een prachtig uitzicht, mooie kamers, een bowlingbaan, biljart en een binnenzwembad. Voor het avondeten kan je in restaurant De Combuijs genieten van showcooking en een heerlijk diner. geniet je liever van het uitzicht tijdens het eten geen enkel probleem het restaurant beschikt over een terras vlak aan het zwarte water.  

 

De moderne kamers zijn volledig uitgerust met een volledig ingerichte badkamer en alle andere faciliteiten. Het hotel beschikt ook over een welness die tegen een toeslag kan gebruikt worden. Dit hotel is perfect voor koppels maar kan met al haar faciliteiten ook andere reizigers zeker bekoren.

Op 01/06 sluit het indoor zwembad in hotel Zwartewater voor renovatie.

 

Ons hotel Zwartewater is prachtig gelegen aan het Zwarte Water in het stijlvolle dorpje Zwartsluis.
Het hotel staat bekend om zijn restaurant ‘De Combuijs’ waar men heerlijke buffetten serveert en het hoofdgerecht van uw keuze à la minute bereidt in de open keuken. Vanzelfsprekend zal rekening gehouden worden met alle nodige veiligheidsvoorschriften. Geniet na het eten nog van een wandelingetje bij laatavondzon door het stijlvolle dorpje Zwartsluis of van een drankje in de gezellige serre of op het terras aan het water. Daarna slaap je heerlijk in één van de 51 stijlvolle hotelkamers die van alle gemakken zijn voorzien: telefoon, radio, tv en een compleet uitgeruste badkamer. Uiteraard is er gratis Wifi zodat u onbeperkt kunt surfen en mailen op uw laptop, tablet of smartphone. Uiteraard is Hotel Zwartewater voorzien van een lift. Ook ’s Morgens wordt u er verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Programma 

Dag 1

Vertrek vanuit de centrale vertrekhal te Menen om 06.30u richting Enkhuizen. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden.
Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. Nadien rijden we over de houribdijk naar Lelystad, één van de meest uitzonderlijke routes die je kan nemen in Nederland. Het is een waterkering die het IJsselmeer van het Markmeer scheidt waardoor je 27 km lang over een weg rijdt volledig omgeven door water. Onze gids neemt je nadien mee op sleeptouw doorheen Lelystad, de hoofdstad van Flevoland. Lelystad werd voor het eerst bewoond in 1967, maar onderging al in de jaren 80 een grondige facelift. We sluiten onze dag af in Zwartsluis met een heerlijk uitgebreid diner in ons hotel.


Dag 2

Na een heerlijk ontbijtbuffet rijden we richting Giethoorn, waar we de stad verkennen met onze gids. Een boottocht langs de kanalen is hier ook een must. ’s Middags genieten we van een heerlijke Hollandse Barbecue in een Giethoorns restaurant. In de namiddag geniet u van een vrije namiddag in Giethoorn tijdens een wandeling, in de winkeltjes, op de kanaaltjes of in één van de pannenkoekenhuisjes. Omstreeks 15u30 rijden we terug richting Menen waar we om 20.30u verwacht worden.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrencar voorzien van On Board Entertainment, bar, toilet, dvd & airco
 • Ervaren Herman & Vandamme Chauffeur
 • Ervaren Herman & Vandamme Gids
 • Bezoek aan het Zuiderzeemuseum incl. lokale gids
 • Stadwandeling in Lelystad
 • Overnachting in hotel Zwartewater ****
 • Ontbijtbuffet
 • Live cooking diner buffet
 • Toeristenbelasting
 • Gratis Wifi in het hotel
 • Gebruik indoor zwembad in het hotel
 • Stadwandeling & bezoek aan Giethoorn
 • Boottocht op de kanalen in Giethoorn
 • Hollandse Barbecuebuffet in Giethoorn

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen:

 • Dranken en maaltijden die niet op het programma werden vermeld.
 • Annulering- en bijstandsverzekering € 4,50 per dag per persoon 2024
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single Korting 2024: - €161

Supplement 2025

Korting single:   - € 188
Comfortkamer: €22 per kamer

Kamers

Standaard Kamer

Deze ruime kamers bieden ofwel zicht op de stad of op ded rivier. Ze zijn volledig uitgerust met een bad, douche, handdoeken, haardroger, tv, airco, balkon, koffiezet en zoveel meer. Deze kamer is zowel beschikbaart in Dubbel (1 groot bed voor 2 personen) als in Twin (2 bedden voor 1 persoon). Kortom deze perfect uitgeruste kamers bieden u alle comfort om tot rust te komen na een dag wandelen en bezoeken.

Faciliteiten