Noordkaap & Lofoten

Dag 1:                         Menen – Travemünde

Vertrek aan de centrale opstapplaats om 06.30 u. Via de Duitse autosnelwegen naar de Duitse havenstad Travemünde voor de inscheping. Vlak voor Travemünde ligt de havenstad Lübek waar we even halt houden voor het avondmaal. Check-in is voorzien omstreeks 22.30 u. ’s avonds. Overnachting aan boord.

Dag 2:                         Op zee 

s Nachts rond 2.00 uur vertrekt de veerboot naar Finland. De koude en warme lekkernijen in de ochtend zijn een goed begin van de dag. Ontspan vandaag de hele dag op zee en geniet van de heerlijk frisse zeelucht. De nacht breng je weer aan boord door.

Dag 3:                         Helsinki – Leppävirta

Voor we uitschepen in de Finse Hoofdstad hebben we nog de tijd om eerst een ontbijtje te nemen aan boord van het ferryschip. Na het uitschepen staat een rondleiding in deze stad gepland. Een lokale gids neemt ons mee op sleeptouw doorheen deze gezellige stad. Na de stadstoer starten we onze reis noordwaarts. Vandaag rijden we nog tot in Leppävirta waar we naar een heerlijk diner de nacht zullen doorbrengen.

Dag 4:                         Leppävirta – Luosto

Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar het hoge noorden. Er is een korte halte voorzien in Rovaniemi waar we Santapark bezoeken. Hier vinden we het huis van de enige echte Kerstman. Rovaniemi heeft de bijnaam ‘de poort tot Lapland gekregen. Na dit korte intermezzo vervolgen we onze reis richting ons hotel in Luosto. Ons hotel ligt er ten midden de Finse bossen.

Dag 5:                         Luosto – Noordkaap

Vandaag staat onze laatste etappe noordwaarts op het programma. Voor we in Honningsvag aankomen maken we ook vandaag een tussenstop. Onze stop ligt in Inari in het hartje van land van de Sámi. Hier bezoeken we het Siida Natuur centrum en Sámi museum. Kom alles te weten over het fascinerende leven van de Sámi en hun diepe band met het land en de natuur. Wanneer we Inari verlaten rijden we eert naar ons hotel in Honningsvag. Hier heeft u nog even tijd om u op te frissen. Het avondmaal vandaag is niet in het hotel maar nemen we in de beroemde Nordkap Halle vlak aan de noordkaap. Na ons diner is het tijd om naar buiten te gaan en naar de horizon te turen. Met wat geluk aanschouwt u een prachtig natuur fenomeen. Dit keer niet het Noorderlicht maar de magische Middernacht zon.

Dag 6:                         Honningsvag – Tromsö

Na de magie van de middernachtzon en de mythische Noordkaap is het vandaag tijd om terug zuidwaarts te trekken. Onze eerste halt: het Alta Museum. De rotstekeningen van Alta dateren terug tot 7000 jaar geleden. Als het enige prehistorische monument van Noorwegen maakt het ook deel uit van de Unesco lijst van wereld erfgoed. Na deze unieke inkijk in het leven van de Prehistorische mens vervolgen we onze reis. Vandaag is de eindhalte Tromsö. Een stad met de prachtige bijnaam het Parijs van het Noorden.

Dag 7:                         Tromsö – Lofoten

We vertrekken na het ontbijt richting de wereldberoemde Lofoten. Een adembenemend landschap van bergen, scherpe kliffen en pittoreske dorpen. Enkele kilometers rijden in deze prachtige streek en je waant je een echte Viking. Onderweg naar ons hotel in Leknes houden we halt aan het Arctic Wildlife Center Polar Park. Dit dierenpark biedt een thuis aan de vele prachtige dieren die je kan vinden in het hoge noorden, van beren, wolven en lynxen tot elanden, rendieren en muskusossen.

Dag 8:                         Lofoten – Mo I Rana

Vandaag blijven we nog even op de Lofoten. We bezoeken het Lofotr Wikingermuseum in Borg. Het uithangbord van dit museum is het Chieftain’s house. Dit is een 83 meter lange Vikinghal. Het gebouw is de grootste gereconstrueerde Vikinghal in de wereld. Deze zaal is precies zo ingericht als de Vikingen van weleer zouden gedaan hebben. Het belevingsmuseum neemt je mee naar de tijd van de Vikingen hoe ze leefden, woonden en werkten wanneer ze niet op rooftocht waren. Na dit onvergetelijke bezoek verlaten we de Lofoten opnieuw en trekken we richting ons hotel in Mo I Rana.

Dag 9:                         Mo I Rana – Trondheim

De reis van vandaag neemt ons opnieuw verder mee terug naar het zuiden. We rijden langs watervallen en fjorden om aan te komen in Trondheim de 3de grootste stad van Noorwegen na Oslo en Bergen. Hier zullen we ook overnachten.

Dag 10:                       Trondheim – Hamar

Vanuit Trondheim verlaten we de Noorse kustlijn richting Hamar een stadje zo’n anderhalf uur verwijderd van Oslo. Onderweg is een stop voorzien bij de imposante skischans van Lillehamer. Deze schans is een onderdeel van het Nordic Tournament (de Scandinavische variant van het vierschansen tornooi) en werd gebruikt tijdens de winterspelen van 1994.

Dag 11                        Hamar – Oslo – Göteborg

Vandaag is onze laatste dag op Scandinavische bodem. We houden nog halt in Oslo waar we ook een gegidste rondleiding krijgen. Vanuit Oslo rijden we dan door richting het Zweedse Göteborg waar we in de namiddag inschepen voor onze terugreis naar Duitsland.

Dag 12                        Kiel – Menen

’s Ochtends komen we aan in Kiel. Na het ontbijtbuffet op de ferry we vertrekken voor de laatste etappe van onze reis. We komen aan in Menen om 20u30. Ons programma kan worden gewijzigd in geval van overmacht, in welk geval wij voor een passend alternatief zullen zorgen.

Extra

Munteenheid ter plaatse                      Zweedse & Noorse kronen (€ 1 = 11,89 Zweedse Kroon & 11,49 Noorse Kronen)
                                                               Klein bedrag voorzien om mee te nemen.
                                                               Budget is afhankelijk van eigen uitgaven.

                                                               Wij adviseren om een visa kaart mee te nemen, in Scandinavië is het gebruikelijk om bedragen vanaf € 1 te betalen met je kredietkaart.                           

Grensformaliteiten                                Een geldige identiteitskaart (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                  Gem. Max. temperatuur Juli is 21° C
                                                               Gem. Min. temperatuur Juli is 8° C

Taal                                                        Zweeds & Noors maar voor toeristen vooral Engels

Zeker meenemen                                  Regenjas, degelijke wandelschoenen en goede muggenmelk

-5% VROEGBOEKKORTING t.e.m. 21/04/2024

2025: -5% VROEGBOEKKORTING t.e.m. 14/04/2025

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

 

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainment systeem en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 1x Overnachting op de cruiseferry tussen Travemunde & Helsinki, op basis vaneen tweepersoons(binnen)kajuit met douche en toilet
 • 8x Overnachting in een driesterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 1x Overnachting op de cruiseferry tussen Göteborg & Kiel, op basis vaneen tweepersoons(binnen)kajuit met douche en toilet
 • 9x Ontbijt
 • 7x Diner in het hotel
 • 1x Diner in de Noorkaaphal
 • 1x Diner voor het inschepen in Duitsland
 • Headset tijdens de volledige reis
 • Lokale gids bij de rondleiding in Helsinki
 • Toegang:
  • Noorkaaphall
  • Santa Park
  • Sami Museum in Inari
  • Alta Museum
  • Polar Park in Bardu
  • Lofor Wikingermuseum Borg

Niet inbegrepen

 • Lokale taxen
 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse & dranken
 • Facultatieve toegangsgelden 
 • Reis-en annuleringsverzekering (€4,50 per dag per persoon) 
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen 2024

Single € 759,00

Supplementen 2025

Tweepersoons buitenkajuit:         €164,00 p.p.

Single Binnenkajuit:                   €896,00 p.p.
Single Buitenkajuit:                    €1099,00 p.p.