Schotland, Highlands & Edinburgh

The Highlands & Edinburgh

Wij hebben gekozen voor de DFDS Ferry tussen Amsterdam & Newcastle omdat we dan meteen aankomen in het meest noordelijke puntje van Engeland, zo hoeven we het land niet helemaal te doorkruisen en ben je op een uurtje in Schotland. Deze cruiseferry is ook beroemd omwille van zijn heerlijke buffetten en gezellige sfeer.

1ste dag     Menen – Amsterdam - Cruiseferry

Vertrek vanuit de centrale vertrekhal omstreeks 06.30 u. We rijden naar Amsterdam waar we een kort bezoek brengen aan de stad, voor we inschepen. De veerboot van DFDS Seaways vertrekt om 17.30 uur uit de haven van Amsterdam en laat u comfortabel overnachten tot vlak voor de Schotse grens. Geniet van een heerlijk diner en wat nachtleven aan boord voor een ontspannende cruise naar een prachtige reis.

 

2de dag     Newcastle - Glasgow

U begint de dag goed uitgerust met een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Bij aankomst in de haven van Newcastle in het oosten van Engeland gaat u richting het noordwesten. Nadat u de Schotse grens bent overgestoken, kunt u de voormalige Wedding Forge in Gretna Green bezoeken. Daarna rijden we verder naar Glasgow/Clydebank, waar u verblijft in het comfortabele The Golden Jubilee Hotel.

 

3de dag     Glasgow – Loch Lomond - Loch Ness - Beauly

Vandaag kunt u de dag beginnen met een korte, bewogen rondleiding door Glasgow, de grootste metropool van Schotland. Ervaar de culturele en artistieke rijkdom in deze aantrekkelijke stad en laat u betoveren door de voormalige culturele hoofdstad. Bewonder dan de schoonheid van Loch Lomond. Omlijst door glooiende heuvels ligt het veelgeprezen diepblauwe loch in het prachtige landschap. U passeert de indrukwekkende Glen Coe Valley, de "Vallei der Tranen", waar het bloedbad van de MacDonald clan plaatsvond. Al snel ligt het legendarische Loch Ness voor je. Geniet van het uitzicht over Loch Ness vanaf de romantische ruïnes van Urquhart Castle. Daarna rijden we verder naar Beauly of Grantown-on-Spey.

 

4de dag     Beauly - Highlands - Lovat

Vandaag bevelen we een excursie aan naar de prachtige Atlantische kust van Schotland. Op deze dag passeert u kale valleien, watervallen en dalen en ervaart u het grandioze landschap van de Highlands, weerspiegeld in talloze lochs en fjorden - bijzondere kenmerken waar Schotland zo beroemd om is. U mag de Corrieshalloch Gorge niet missen - hier kunt u zich vergapen aan de imposante hangbrug en de indrukwekkende watervallen. Uw route brengt u naar het kleine vissersdorpje Gairloch. Vlakbij zijn de Inverewe Gardens. Hier laat het onverwacht milde klimaat exotische planten gedijen. Reis door het prachtige landschap van Loch Maree terug naar uw hotel.

 

5de dag    Highlands - Edinburgh

Vandaag rijden we door betoverende landschappen langs Tomintoul en Bridge of Gairn naar het mooie Highlandstadje Ballater, waar majestueuze wapenschilden op de winkelpuien de leveranciers van "Hare Majesteit Koningin Elizabeth II" aanduiden. Zij bevoorraden de nabijgelegen koninklijke zomerresidentie Balmoral Castle. Koningin Elizabeth II verbleef traditioneel 12 weken in de zomer in dit kasteel en bracht hier in september 2022 haar laatste dagen door. Uw reis gaat verder door het prachtige Cairngorms National Park naar Pitlochry. Hier vindt u de Blair Athol Whisky Distillery. Laat u inwijden in de geheimen van het Schotse "levenswater" en geniet van deze edele brandewijn. Voordat u Edinburgh bereikt, steekt u de Firth of Forth over en bewondert u de gedurfde bruggen. Daarna checkt u in in uw hotel.

 

6de dag     Edinburgh

Na het ontbijt kunt u Edinburgh, waar de hoogtepunten als vanzelfsprekend op een rij staan, beter leren kennen tijdens een sightseeingtour. Of het nu gaat om Holyrood Palace, de Schotse residentie van de koningin, het machtige kasteel op Castle Rock of de Royal Mile, die werkelijk vorstelijk door de betoverende oude stad loopt - de hoogtepunten volgen elkaar op. Neem een pauze in een van de vele straatcafés en ga winkelen op de boulevard van Edinburgh, Princes Street. Of gebruik de tijd voor een uitgebreid bezoek aan Edinburgh Castle.

  

7de dag     Edinburgh - Newcastle

Op de terugweg is de Schotse grens snel bereikt. We bezoeken Melrose Abbey, waarvan de ruïnes getuigen van de eeuwenlange vijandschap tussen Schotten en Engelsen. Daarna rijden we door richting Newcastle. In de DFDS Seaways nachtboot kunt u bij het avondbuffet terugkijken op de mooie momenten van de reis.

 

8ste dag     Edinburgh - Newcastle

Na uw aankomst in de ochtend en het ontbijt aan boord, begint u aan de terugreis en bekijkt u de mooie indrukken van uw Schotlandreis.

Extra

Vreemde munten

 • Euro
 • Britse Pond (Wij raden u aan om deze aan te kopen in België)

 

Grensformaliteiten

 • Een geldige internationaal reispaspoort (minstens geldig tot 6 maanden na retour)

Zeker meenemen                                 

 • Degelijke wandelschoenen

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainment systeem en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 1 x overnachting in kajuit op de cruiseferry tussen Amsterdam en Newcastle, op basis van een tweepersoonsbuitenkajuit met douche en toilet.
 • 1x Overnachting in The Golden Jubilee Hotel **** in Glasgow (Mei & Juli) // Glynhill Hotel **** Glasgow (September)
 • 2x Overnachting in Coylumbridge Hotel *** in Aviemore
 • 2x Overnachting in Best Western Braid Hills Hotel *** in Edinburgh (Mei & Juli) // Best Western Kings Manor Hotel (September)
 • 1 x overnachting in kajuit op de cruiseferry tussen Newcastle en Amsterdam, op basis van een tweepersoonsbuitenkajuit met douche en toilet.
 • 7x Ontbijt
 • 7x Diner
 • Gebruik persoonlijke headsets Quietvox om de gids goed te begrijpen
 • Toegangsgelden & uitstappen:

  - Gretna Green

  - Urquhart Castle

  - Edinburgh Castle

  - Melrose Abbey

  - Schotse gids voor The Highlands

  - Inverewe Gardens

  - Balmoral Castle

  - Bezoek aan een whisky distilleerderij met degustatie

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden 
 • Reis-en annuleringsverzekering 2024(4,50€ p.p./dag)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Suplement 2024

Singel Binnenkajuit  Single Buitenkajuit
18/05/2024 € 444,00 € 494,00
9/07/2024 € 673,00 € 759,00
7/09/2024 € 431,00 € 486,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.