Hollands Weekend

Volendam, Edam, de Zaanse Schans & het Eiland Marken

Volendam, dit eeuwenoude dorp ligt aan het Markermeer en stond ooit via de Zuiderzee in verbinding met de Noordzee. Vanwege de gunstige ligging aan het water kende het dorp veel vissers. In tegenstelling tot de rest van Noord-Holland was Volendam grotendeels katholiek. Dat was niet het enige waarin de Volendammers afweken van de rest, ze hadden ook hun eigen klederdracht en dialect, het Volendams.
Volendam heeft verschillende bekende artiesten en ook de ‘palingsound’ voortgebracht. En vergeet, als u Volendam bezoekt, niet om een broodje gerookte paling te eten!

Inntel hotel Zaandam****

Het 4-sterren hotel met de in het oog springende gevel bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes, uitgevoerd in vier kleuren Zaans groen. De kamers zijn modern en luxe ingericht met een knipoog naar de rijke historie van de Zaanstreek; de producten van oudsher, de arbeiders van toen en de families die de streek beroemd hebben gemaakt. Kortom, historie afgewisseld met hedendaags comfort.

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam beschikt naast prachtige moderne kamers over een Wellness Club met zwembad, Bar & Restaurant Puur Saen en gratis Wifi.

Inntel Hotels heeft respect voor mens en milieu en draagt graag bij aan de zorg voor een gezonde planeet en mooie samenleving. Met het programma Surprisingly Sustainable werkt de hotelgroep naar een duurzame toekomst.

DAG 1

We vertrekken vanuit Menen omstreeks 06u30 en maken onderweg een korte tussenstop voor wat ontspanning. Vervolgens verwelkomen we de pracht van het Volendamsmuseum, waar we de rijke geschiedenis van dit charmante dorp ontdekken. Na een stadswandeling door de pittoreske straatjes van Volendam, genieten we van een vrije middagmaal en de vrijheid om te verkennen op eigen tempo.

 

In de namiddag vertrekken we richting Zaandam, waar we de unieke schoonheid van de Zaanse Schans ervaren, inclusief een bezoek aan het klompenmuseum. Daarna heb je de keuze tussen nog een stadswandeling onder leiding van onze ervaren gids of wat vrije tijd om op eigen houtje de omgeving te verkennen.

 

's Avonds keren we terug naar ons hotel, waar een heerlijk avondmaal op ons wacht om de dag in stijl af te sluiten.

 

DAG 2

Na een rustgevende nacht en een smakelijk ontbijt in ons hotel, gaan we op weg naar het charmante Edam. Daar verkennen we de schilderachtige straatjes tijdens een stadswandeling of genieten we van vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan.

 

Vervolgens stappen we aan boord van een boot in Volendam, die ons naar het betoverende Marken brengt. Daar hebben we tijd voor een vrije middagmaal en de mogelijkheid om te dwalen door de karakteristieke straatjes van dit historische eiland.

 

's Avonds arriveren we weer in Menen, met een schat aan herinneringen aan deze prachtige reis.

Excursies

Inbegrepen excursies  2024 :

 • Bezoek aan het Volendams Historisch Museum
 • Stadwandeling in Volendam
 • Boottocht naar het pitoreske dorpje Marken
 • Bezoek aan het Klompenmuseum

Inbegrepen

In de prijs inbegrepen:

 • Vervoer per luxeviersterrencar voorzien van On Board Entertainment, bar, toilet, dvd & airco
 • Ervaren Herman & Vandamme Chauffeur
 • Ervaren Herman & Vandamme Gids
 • Bezoek aan het Volendams Historisch Museum
 • Stadwandeling in Volendam
 • Overnachting in hotel Van der Valk Volendam ****
 • Gratis WiFi
 • Ontbijtbuffet
 • Driegangendiner in een restaurant in Volendam
 • Toeristenbelasting
 • Boottocht naar het pitoreske dorpje Marken
 • Bezoek aan het Klompenmuseum

Niet inbegrepen

In de prijs is niet inbegrepen

 • Dranken en maaltijden die niet op het programma werden vermeld.
 • Annulering- en bijstandsverzekering (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Kortingen  2024

single :  -€159.00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Kamers

Deluxe Kamer

De Smaak Deluxe kamer is zo ingericht dat u de smaken uit de Zaanstreek bijna kunt proeven! Naast de moderne inrichting bepalen kleurrijke en smaakvolle foto’s de sfeer van de Smaak Deluxe kamer.

In een Ambacht Deluxe kamer ervaart u de ambachten van vroeger, maar kunt u wel volledig ontspannen met de luxe van nu. Naast een lang king-size bed van 2,10 meter, beschikt deze kamer over zowel een douche als een apart bad.

In een Ambacht Deluxe twin kamer ervaart u de ambachten van vroeger, maar kunt u wel volledig ontspannen met de luxe van nu. Naast 2 eenpersoonsbedden, beschikt deze kamer over zowel een douche als een apart bad.

Faciliteiten