Praag: De Gouden stad

Praag: De Gouden stad

Bezoek Praag en al zijn monumenten. Ontdek met ons een van de mooiste steden van Europa.
Gelegen in het hartje van Bohemen. Praag heeft een schat aan historische gebouwen.
Even buiten Praag ligt Konopiste, een prachtig volledig gemeubileerd kasteel, waar vroeger Frans Ferdinand D'Este woonde (Gestorven in 1914).
Het kuuroord Karlovy Vary, de stad van warmwaterbronnen.
Terezin Stad: bekende stad uit de 2de wereldoorlog Karlstein, kasteel gebouwd door Karel IV.

Hotel Duo ****

Dit hotel biedt u heel wat faciliteiten voor een heel interessante prijs. Dit hotel is een van de populairste hotels van de stad. Het hotel is gekend voor zijn goede service moderne inrichting en charmante atmosfeer. Restaurant Formanka is een traditioneel restaurant met een heerlijke keuken die lokale specialiteiten afwisselt met internationaal bekende gerechten. Het restaurant is doorlopend open van 12 uur ’s middags tot 11 uur ’s avonds. Geniet je liever van een heerlijk glas wijn of een traditionele Tsjechische pint? Dan kunt u altijd terecht in de Lobby Bar. Deze heeft uiteraard ook een selectie aan snacks en een aantal heerlijke cocktails. Alle kamers zijn voorzien van 1 Kingsize bed of 2 aparte single bedden, airco, een minibar, een kluisje en een badkamer met haardroger en bad of douche. In het volledige hotel is ook gratis wifi beschikbaar.

 Programma

1ste dag:
Afreis om 06.30 u. vanuit onze centrale vertrekhal.  We rijden via Keulen, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg en Pilzen naar Praag.
Onderweg houden we de nodige haltes. Avondmaal & overnachting in het hotel.

2de dag:
We bezoeken de oude en de nieuwe stad, tijdens de namiddag maken we een wandeling door de Joodse wijk.

3de dag:
Vandaag ontdekken wij de diverse bouwstijlen van Praag. We hebben aandacht voor Kasteel van Praag, St.-Vituskerk, het Gouden Straatje. In de namiddag gaan we Malastrana, St.-Nikolaskerk, Victoriakerk, Eiland Kampa en de Karelsbrug bezoeken.

4de dag:
Vrije voormiddag in de stad Praag.  In namiddag bezoeken we Konopiste, het kasteel van Franz Ferdinand d’Este die samen met zijn vrouw werd vermoord in Sarajevo. Deze moord werd het startsein voor de Eerste Wereldoorlog.  Het ziet er nog exact hetzelfde uit zoals het koppel het heeft achtergelaten in 1914, inclusief meubels, kunst, speelgoed ….   € 34,00 p.p.

5de dag:
Vandaag bezoeken we de tweede mooiste stad van Tsjechië, het kuuroord Karlovy Vary. De stad van 12 warmwaterbronnen, die ontdekt werden door Karel IV. € 36,00 p.p.(lunch incl.)

6de dag:  
Vandaag bezoeken we Terezin, deze vesting werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik door de,  als passagekamp voor 150.000 joden. € 34,00 p.p. (lunch en toegang incl.)

7de dag:
Panoramische stadsrit met de bus. We hebben aandacht voor de TV-toren, Strahov Stadion, gedenkteken voor de slachtoffers van het communisme en de orthodoxe kathedraal Sint-Cyrillus en Sint-Methodius. Boottocht inclusief lunch mogelijk op de  Vltava:  € 33 p.p. (Facultatief, niet in het pakket inbegrepen)

8ste dag:
Vroeg ontbijt, voor de terugreis naar België. Via Nürnberg, Würzburg en Frankfurt. Verder langs de snelwegen via Keulen en Aachen richting België. Aankomst in de avond.

Excursies

Pakket Praag € 185,00 p.p. (Inclusief excursie dag 2 -  3 - 7, twee lunches & alle toegangsgelden)

De prijzen zijn vatbaar voor wijzigingen. Boottocht niet inbegrepen.

Extra

Valuta

TSJECHISCHE KRONEN (€ 1 = ± 25 CZK) – Wij raden aan om deze munten ter plaatse aan te kopen.
EURO (voor de maaltijden onderweg en facultatieve excursies)

 

           

x

Inbegrepen

In deze prijzen zijn inbegrepen

  • Vervoer per viersterrenluxeautocar, voorzien van bar, toilet, dvd en airco
  • Tweetalige gespecialiseerde gids die u alle mooie plekjes van Praag en omgeving laat zien.
  • 7 x overnachting in een uitstekend viersterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.
  • 7 x ontbijtbuffet

Niet inbegrepen

In deze prijzen zijn niet inbegrepen 

  • Alle maaltijden (behalve 7 x ontbijtbuffet)
  • Alle dranken
  • Facultatieve uitstappen en toegangsgelden
  • Reis- en annuleringsverzekering (€ 4,25 per dag per persoon)
  • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen:

 Single 

 € 274,00

 Halfpension

 € 189,00 p.p.

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Kamers

Standaard Kamer

Alle kamers zijn voorzien van 1 Kingsize bed of 2 aparte single bedden, airco, een minibar, een kluisje en een badkamer met haardroger en bad of douche. In het volledige hotel is ook gratis wifi beschikbaar.

 

Faciliteiten