Rondreis Kroatië

De perfecte mix van unieke natuur ontdekkingen en uitzonderlijke culturele ervaringen.

Dag 1:                         Menen – Wels

Vertrek uit onze centrale vertrekhal om 06.30 u. We rijden via Keulen, Frankfurt, Nürnberg, Regensburg naar Wels. In ons hotel staat ons een heerlijk avondmaal en een knus bed te wachten

Dag 2:                         Wels – Zagreb  

Na ons ontbijt, vertrekken we richting Zagreb. We doorkruisen Slovenië en Kroatië. We komen in de namiddag aan in Zagreb.

Dag 3:                         Zagreb – Plivice Meren  

Vandaag verkennen we de Kroatische hoofdstad. We wandelen er in de voetsporen van geniën zoals Nikola Tesla en ontdekken de gebeurtenissen die in de 19de eeuw hier hebben plaatsgevonden. We ontdekken ook hoe Zagreb uitgroeide tot metropool in de regio. In de namiddag verlaten we de hoofdstad en rijden we zuidwaarts richting de Plivice Meren. Hier wacht een diner en een warm bed op ons in een hotel in de buurt. 

Dag 4:                         Plivice – Neum

Na het ontbijt bezoeken we de Plivice Meren. Een van de mooiste nationale parken van Europa. Beschermt door het Unesco Wereld erfgoed is dit dichtbegroeide woud met haar 16 meren en ontelbare watervallen een echte must voor iedereen die ook maar een voet op Kroatische bodem zet.

Na ons bezoek aan de meren zetten we verder koers richting het zuiden van Kroatië.

Dag 5:                         Dubrovnik

Op de planning van vandaag staat de historische stad Dubrovnik. Deze, door Unesco beschermde,  vestingstad kan haar geschiedenis terugleiden tot aan de oude Romeinen en de 7e eeuw na christus. De stad viel doorheen de geschiedenis ook nog in Venetiaanse, Byzantijnse en Ottomaanse handen. Kortom Dubrovnik heeft onnoemelijk veel verhalen te vertellen.   

Dag 6:                         Elafiti eilanden

We begeven ons naar de haven van Gruz waar we inschepen voor een volledige dag op zee. We varen eerst naar de Elaphiti Eilanden. Vandaag is het middagmaal inbegrepen. We nemen onze lunch aan boord terwijl we van eiland naar eiland varen. Je beleefd er vandaag een onvergetelijke dag op wat volgens vele de laatste onaangetaste stukjes natuur zijn van de middellandse zee.

’s Avonds rijden we opnieuw richting Neum waar we voor de 3de nacht op rij zullen overnachten.

Dag 7:                         Neum – Trogir

Na onze dagen in het meest zuidelijke deel van Kroatië is het tijd om opnieuw noordwaarts te trekken. We brengen de nacht door in Trogir op zo’n 40 minuten van Split. Wanneer we aankomen in Trogir heeft u normaal nog wat tijd om de stad te verkennen.

Dag 8:                         Trogir – Split

Na het ontbijt hebben we een afspraak met onze lokale gids voor een tour in Split. We maken een reis doorheen het 1700 jarige bestaan van Split en ontdekken het paleis van Diocletianus, Sint-Dominus kathedraal, de tempel van Jupiter en nog zoveel meet prachtige gebouwen. Na Split neem onze gids ons ook mee op een rondrit in Trogir. Beide steden staan op de Uneso werelderfgoed lijst. Deze nacht overnachten we in het zelfde hotel als gisteren

Dag 9:                         Split – Zadar   

Vandaag trekken we opnieuw verder noordwaarts. We begeven ons via de Kroatische kustlijn richting Zadar. Deze sfeervolle stad is een heuse tijdmachine. Adembenemende architectuur, en prachtig erfgoed. In dit schilderachtige stadje kom je na 9 intense dagen echt tot rust. We overnachten in een hotel in de buurt.  

Dag 10:                       Krkawatervallen – Sibenik

We begeven ons na het ontbijt richting Krka. Hier bezoeken we onder begeleiding van een gids het park waar we ook per boot van Krka richting SKradin varen. Van hieruit trekken we dan opnieuw met de bus richting Sibenik waar onze gids ons meeneemt doorheen de schilderachtige straten van deze havenstad. Na ons bezoek aan Sibenik keren we terug richting Zader waar we vandaag opnieuw overnachten.

Dag 11                        Zadar – Solana Nin – Opatija  

Na ons ontbijt in Zadar vervolgen we onze reis. We zetten koers richting Opatija. Onderweg houden we halt in het Solana Nin zout museum. Zout is niet geproduceerd door machines, nog wordt het door mensenhanden gemaakt. Hier wordt zout ontgonnen door middel van de zon en wind. Hier wordt het zout op een ecologische en volledig natuurlijke manier gewonnen van de zee. Ontdek dit fascinerende proces hier te midden van de zoutplassen.
Na dit bezoek vervolgen we onze reis richting Opatija. We nemen onze intrek voor de nacht in een hotel in deze gezellige stad.

Dag 12                        Opatija – Quinto   

Tijdens de voormiddag kan u nog even genieten van het mondaine Opatija. Na de middag rijden we terug naar België, via Slovenië en Italië naar Zwitserland, waar we inchecken in ons hotel.

Dag 13                        Quinto – Menen


We ontbijten ’s ochtends in ons hotel. We rijden terug naar Menen via de Zwitserse, Franse en Belgische wegen. Aankomst voorzien in Menen omstreeks 20.30 u.

Excursies

Met Bezoek aan Zagreb, Plitvice, Dubrovnik, Elafiti-eilanden, Split, Trogier, Zadar, Krk, Sibenik & Opatija 

Extra

Munteenheid ter plaatse                      Euro

Grensformaliteiten                                Een geldige identiteitskaart volstaat (Geldig tot 6 maanden na retour)

Tijdszone                                                Idem zoals België

Zeker mee te nemen                             Stevige wandelschoenen, goede zonnebril en muggenmelk is een must

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2023) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2023 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. 

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainement systeem en airco
 • Ervaren en tweetalige Herman & Vandamme begeleider
 • Lokale gidsen in Zagreb, Plitvice meren, Dubrovnik, Split & Trogir, Zadar, Krka & Sibenik
 • 12x overnachting in goede hotels *** / **** in een tweepersoonskamer met badkamer met bad/douche en toilet.
 • 12 x ontbijt
 • 12 x avondmaal in ons hotel
 • Toeristenbelasting
 • Toegang tot de Plitvitce meren
 • Datrip per boot vanuit Dubrovnik naar de Elafiti eilanden (Incl. lunch en dranken aan boord)

Niet inbegrepen

 • Alle dranken en middagmalen
 • Andere toegangsgelden dan voorzien in programma
 • Reis-en annuleringsverzekering VAB (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie