"De Columbus achterna"


Bestemming: Zuid-Oost Engeland


Duur: 4 of 5 dagen 


Must see: Rye, Stonehenge, Brighton, The seven Sisters, Bournemouth, southampton, en veel meer.

SlideContent:

img { max-width: 100%; height: auto; }

Dag 1

Na de afreis om 7.30u rijden we richting Calais. We nemen de Shuttle en via Folkestone rijden we door naar onze eerste halte in Rye. We wandelen via de Grenspoort dit middeleeuws stadje binnen.

Na het facultatieve middagmaal rijden we via Winchelsea, waar we een kort halte maken, naar Battle. Hier ontplooit zich het slagveld van de Slag van Hastings (1066). Na het bezoek rijden we naar ons hotel in Hastings voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt staan “The Seven Sisters” op het programma. We rijden tot Beachy Head en stappen uit voor een wandeling langs de mooiste krijtrotsen van Engeland. We genieten van de spectaculaire uitzichten en in Birling Cap dalen we af naar het strand.

Na de middagpauze rijden we door naar Brighton. We bezoeken de stad via een begeleide wandeling. Het avondmaal en de overnachting is voorzien in Brighton.

Dag 3

Een historische dag: We bezoeken één van de meest bekende bezienswaardigheden van Engeland: Stonehenge. Het bezoekerscentrum en de nagebouwde woningen geven een inkijk in het mysterie van deze legendarische steencirkel. 

In de namiddag verplaatsen we ons naar Salisbury. We ontdekken de “wist-je-datjes” van de kathedraal met de hoogste torenspits van Engeland. We bewonderen 1 van de 4 originele “Magna Carta”. We genieten van het oude stadscentrum.  Na het bezoek vertrekken we richting Southampton voor een heerlijk avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4 (facultatief) met 2 mogelijkheden: 

1ste mogelijkheid:

Om 10u30 stappen we op de Poole quay aan boord van de Jurassic coast-cruise. We varen langs de kust van de Jurassic Coast (Unesco-werelderfgoed) en stappen uit in Swanage. Een korte wandeling langs het strand brengt ons naar het station. Een historische stoomtrein voert ons naar Corfe Castle en terug. Om 16:45 uur varen we terug naar het startpunt.

2de mogelijkheid:

Vandaag ontdekken we Bournemouth, een stad boven op de zandsteenkliffen gebouwd. De stad staat bekend om een aantal victoriaanse tuinen met prachtige bloemperken. We bezoeken Compton Acres, een tuin bestaande uit verschillende delen met onder andere een strakke Italiaanse tuin en een Japanse tuin, waarin kraanvogels hun woonplaats vinden. 

In de namiddag boeken we een 2uur durende rondvaart en bewonderen de Jurassic coast met o.a. Olde Harry’s rock. We keren terug naar ons hotel in Southampton.

Dag 5

We vertrekken uit Southampton richting Winchester, ooit de hoofdstad van het Saskische koninkrijk Wessex en Engeland. We laten ons meeslepen in de rijke geschiedenis van de grote kathedraal om daarna af te zakken naar de oude stad met haar vele historische gebouwen en winkelwandelgebied. Na het facultatief middagmaal vertrekken we richting België en voorzien de aankomst in Menen omstreeks 21u30.