Magisch Cornwall

Magisch Cornwall

In het uiterste zuidwesten van Engeland ligt een streek waar palmbomen groeien. Een streek waar het in de winter net zo warm is als in Napels. In dat uitzonderlijke klimaat gedijen planten die nergens anders in Engeland voorkomen. Er zijn zelfs echte theeplantages. En de tuinen zien eruit als paradijsjes.

1ste dag   

We vertrekken uit de centrale vertrekhal om 06.30 u. We reizen via de Franse autosnelwegen richting Calais en nemen de Eurotunnel richting Folkestone.  In de namiddag brengen we een bezoek aan Windsor Castle. Avondmaal & overnachting in de omgeving van London Gatwick.

2de dag         

Vandaag starten we met een bezoek aan Stonehenge. Nog altijd zit het wereldberoemde prehistorische monument vol geheimen. Het dateert uit 2300 voor Christus en de precieze bestemming is nog altijd niet gekend, een astronomische kalender of een rituele heilige plaats? Stonehenge is zonder meer indrukwekkend.  We rijden verder richting Salisbury voor een bezoek aan de middeleeuwse stad. Inclusief is het bezoek aan Salisbury Cathedral, de kathedraal van Salisbury behoort tot de mooiste kathedralen van het land en is bijna volledig gebouwd in de vroege gotische stijl.  Binnenin vindt u de oudste klok ter wereld, een doopvont met stromend water en de best bewaarde Magna Carta (Grote oorkonde) van maar liefst 803 jaar oud.  Voor we naar ons hotel gaan, rijden we nog langs het New Forest National Park, een uitgestrekt natuurgebied tussen Southampton en Bournemouth. The New Forest is het voormalige jachtterrein van edelen en het is een van Engelands grootste ongerepte wildernissen. Je vindt er wilde pony's, koeien en herten welke in het gebied blijven door de vee roosters.

3de dag    

We gaan op ontdekking langs de Jurassic Coast , deze kust bestaat uit steile kliffen gevormd door sedimentaire gesteentelagen uit het Trias, Jura & krijt. Goed voor 180 miljoen jaar aardse geschiedenis, hier worden gigantisch veel fossielen gevonden van dinosaurussen en zeedieren.  In Exeter, de hoofdstad van Devon,  houden we halt voor een wandeling door de stad en een bezoek aan de kathedraal van Exeter. Diner en overnachting in de omgeving van Torquay.

4de dag                    

Na ons ontbijt maken we een rit per stoomtrein, de ‘Dartmouth Steam Railway’ langs de spectaculaire Engelse Riviera, naar de pittoreske stations in Goodrinton en Churston en daarna naar de beboste hellingen van Long Wood, die grenzen aan Greenway Halt. We houden halt in Greenway, voor een bezoek aan het landgoed waar het vakantiehuis van Agatha Christie staat.
We reizen verder per trein richting Kingswear via één van de mooiste historische stoomtreinroutes van Europa, we rijden langs indrukwekkende landschappen en kunnen onderweg dolfijnen, zeehonden, ijsvogels, buizerds, fazanten en reigers spotten.
We varen terug via de rivier Dart naar Dartmouth per veerboot. Diner en overnachting in ons hotel in de omgeving van Plymouth.

5de dag    

We vetrekken naar Plymouth, nu een levendige badstad, ooit een klein haventje van waaruit de ‘Pilgrim Fathers’ Cook & Darwin vertrokken naar de Nieuwe Wereld. We bezoeken ook Lanhydrock House, een mooi Victoriaans Landhuis. Dit grote authentieke huis heeft meer dan 50 kamers te bezichtigen en een omvangrijk landgoed met historische tuin.  Diner en overnachting in Cornwall in An Mor.

6de dag

Vandaag starten we de dag met een fotostop aan St. Michael’s Mount, een eiland waar volgends de legende de reus Cormoran woonde. Het eiland  is doordrenkt met mythen en legenden. Zo pronkt bovenop een sprookjesachtig kasteel dat al generaties lang in handen is van de familie St Aubyn. Naast het kasteel ligt een middeleeuwse priorij, die is gebouwd nadat benedictijnse monniken het eiland van Willem e Veroveraar hadden geërfd. We reizen verder naar Land’s End, het uiterste puntje van Cornwall. Land’s End biedt u een machtig uitzicht over de woeste kust. In de namiddag flaneren we door St. Ives, een schilderachtig vissersdorpje met een kunstzinnige flair. Volg de kronkelstraatjes naar het centrum en koop iets leuks in een van de winkels aan de haven. Avondmaal en overnachting in Cornwall in An Mor.

7de dag

Op ons programma vandaag staan de ruïnes van Tintagel. De verweerde overblijfselen van Tintagel Castle liggen gevaarlijk dicht bij de zee en de rotswanden aan de kust van North Cornwall. Naar verluidt is niemand minder dan koning Arthur hier geboren. Als u het kasteel bezoekt, kunt u zich wel voorstellen waaraan zulke legenden zijn ontsproten. In de namiddag bezoeken we Clovelly, een oud vissersdorpje gelegen aan de kliffen bij de kust van North Devon. Het historische dorpje is beroemd voor zijn wirwar aan romantische en autovrije straatjes en de witte cottages. We dineren en overnachten vanavond in Bristol in Hampton.

8ste dag    
Na het ontbijt maken we een korte tussenstop in Bath. Daarna rijden we richting Folkestone waar we de Eurotunnel nemen richting Calais.  Aankomst in België omstreeks 20.30 u.

Excursies

Munteenheid ter plaatse                      pond                                                       

Grensformaliteiten                              Een geldige internationaal paspoort (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                Juni: max 17°C – Juli & Augustus: max 19°C

Taal                                                      Engels

Zeker meenemen                                  Stevige wandelschoenen zijn een must

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd, on board entertainment systeem en airco.
 • Professionele begeleiding van een ervaeren Herman & Vandamme-gids.
 • Verblijf (7 nachten) in goede standaardhotels (voorgestelde hotels kunnen wijzigen) in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.
 • 7x ontbijt
 • 7x diner
 • Herman & Vandamme-gids
 • Bezoek aan:
  • Windsor Castle
  • Stonehenge
  • Salisbury Cathedral
  • Exeter Cathedral
  • Treinrit met de 'Dartmouth Steam Railway'
  • 'Greenway House' Het vakantiehuis van Agatha Christie
  • Lanhydrock House
  • Tintagel, kasteel ruïnes 

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis
 • De middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden
 • Reis-en annulatieverzekering 4,25 € per persoon, per dag
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Supplementen

 Single supplement :

 € 224,40

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.