Magisch Cornwall

Magisch Cornwall

In het uiterste zuidwesten van Engeland ligt een streek waar palmbomen groeien. Een streek waar het in de winter net zo warm is als in Napels. In dat uitzonderlijke klimaat gedijen planten die nergens anders in Engeland voorkomen. Er zijn zelfs echte theeplantages. En de tuinen zien eruit als paradijsjes.

1ste dag   Afreis Calais -Dover - Reading

Vanuit Calais vertrekken we met de ferry richting Dover. Tijdens de vaartocht van ca. 90 min. kunt u op het dek van de P&O-ferry genieten van de zeelucht terwijl de beroemde witte krijtrotsen van Dover u verwelkomen wanneer u de haven binnenvaart. Eens op het Engelse vasteland aangekomen, wordt de reis verdergezet richting Reading.

Overnachting/Halfpension in Holiday Inn Reading South Hotel (3*) in Reading.

2de dag         Reading -Plymouth

Om de dag te beginnen bezoeken we de mystieke steencirkel van Stonehenge, het belangrijkste Europese monument uit de Prehistorie, en diens bezoekerscentrum. Toegangsprijs: zie later in deze brochure.

Daarna reizen we door naar Exeter, de hoofdstad van Devonshire. Hier bevindt zich een van de meest indrukwekkende, architectonische monumenten van het zuiden van Engeland, namelijk de kathedraal van Exeter. Toegansprijs: zie later in deze brochure.

Daarna rijden we door naar Plymouth, waar u de komende 4 nachten zult verblijven.

 

3de dag    Afreis Land’s End & St. Ives (lange dag!)

We verlaten vandaag vroeg het hotel en reizen rechtstreeks door naar Cornwall. De eerste bestemming is Land’s End, waar de Atlantische Oceaan met al zijn kracht tegen de kliffen beukt en zijn sporen achterlaat op het ruwe graniet. Neem de tijd en geniet van het indrukwekkende landschap tijdens een wandeling. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar het kunstenaarsdorp St. Ives. Dit dorp is internationaal bekend vanwege het Barbara Hepworth Museum en de Tate Gallery. Door de buitengewone lichteffecten werkt St. Ives als een soort magneet voor ambachtslieden van heide en verre. Onder de indruk van alles wat we vandaag te zien kregen, keren we terug naar het hotel.

Overnachting/Halfpension in het New Continental Hotel OF Crowne Plaza Hotel

4de dag      Afreis Polperro & Lanhydrock              

In de voormiddag bezoeken we het pittoreske vissersdorpje Polperro, bekend om zijn oude haven. In de namiddag bezoeken we dan één van de mooiste, historische landhuizen van Cornwall. Het Lanhydock House & Garden ligt in een bosrijk park met een typische, Engelse tuin. Inkom: zie later in brochure. De interieurs in Victoriaanse stijl biedt ons een fascinerende kijk op het leven aan het hof. In de namiddag is ook nog wat tijd over voor een wandeling in Plymouth.

Overnachting/Halfpension in het New Continental Hotel OF Crowne Plaza Hotel

5de dag    Afreis Tintagel & Prideaux Place

We starten onze dag met een bezoek aan Tintagel. Tijdens onze wandeling doorheen dit dorpje ontdekt u onder andere het typisch Cornish landhuis “Old Post Office” die dateert uit de 14e eeuw. De weg die naar de legendarische ruïne en geboorteplaats van King Arthur leidt, Tintagel Castle, is in ieder geval zeker de moeite waard. Voor toegangsgelden: zie later in brochure. Net als Oscarwinnaar Peter O’Toole met zijn film “Homecoming”, kunt u dan genieten van de pracht en elegantie van Prideaux Place. Toegangsgelden: zie later in brochure. Als bijzonder hoogtepunt wordt een typische Engelse “tea-time” aanbevolen. Nadien keren we terug naar ons hotel.

Tip: voor Tintagel Castle is een goede fysieke conditie vereist, de klim kan op sommige momenten steil zijn.

 Overnachting/Halfpension in het New Continental Hotel OF Crowne Plaza Hotel

6de dag Plymouth – East Grinstead

Langs de middeleeuwse markstad Wells, met zijn prachtige kathedraal, zetten we onze tocht verder richting Bath, één van de mooiste steden van Engeland. Alles in deze stad ademt cultuur uit, en de UNESCO heeft de hele stad zelfs op de lijst van cultureel erfgoed geplaatst. Tijdens een rondleiding door de stad ontdekt u de prachtige Regency-stijl, die de honingkleurige, met zandstenen gebouwde gebouwen bekleedt met een gouden gloed. We bezoeken de Romeinse baden, waar het geneeskrachtige water nog steeds stroomt zoals in de tijd van toen. Toegangsgelden:

zie later in de brochure. We vertrekken opnieuw naar het hotel om te genieten van een welverdiende nachtrust.

Overnachting/Halfpension in het Crowne Plaza Felbridge

7de dag  East Grinstead – Dover – Calais

Vandaag nemen we afscheid van het Britse eiland. Via een P&O-ferry steken we opnieuw Het Kanaal over richting het Europese vasteland. We keren terug naar huis met veel nieuwe herinneringen en ervaringen in onze bagage.

Excursies

Munteenheid ter plaatse                      pond                                                       

Grensformaliteiten                              Een geldige internationaal paspoort (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                Juni: max 17°C – Juli & Augustus: max 19°C

Taal                                                      Engels

Zeker meenemen                                  Stevige wandelschoenen zijn een must

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd, on board entertainment systeem en airco.
 • Professionele begeleiding van een ervaeren Herman & Vandamme-gids.
 • Verblijf (7 nachten) in goede standaardhotels (voorgestelde hotels kunnen wijzigen) in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.
 • 7x ontbijt
 • 7x diner
 • Herman & Vandamme-gids
 • Bezoek aan:
  • Windsor Castle
  • Stonehenge
  • Salisbury Cathedral
  • Exeter Cathedral
  • Treinrit met de 'Dartmouth Steam Railway'
  • 'Greenway House' Het vakantiehuis van Agatha Christie
  • Lanhydrock House
  • Tintagel, kasteel ruïnes 

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis
 • De middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden
 • Reis-en annulatieverzekering 4,25 € per persoon, per dag
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Supplementen

 Single supplement :

 Single supplement op 26/08 : 

 € 259,00

 € 339,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.