Riviercruise, De vallei van de romantische Rijn

& de Lorelei Rots

Beleef een onvergetelijke reis met Herman en Vandamme door de schilderachtige Rijnvallei en bewonder de magische Lorelei Rots. Laat je betoveren door de romantische sfeer terwijl we langs prachtige tussenlocaties zoals Straatsburg, Rüdesheim, Koblenz, Mainz en Rastatt reizen. Ontspan en geniet van de adembenemende uitzichten terwijl we samen een onvergetelijke riviercruise maken. Sluit je aan bij ons voor een reis vol charme, geschiedenis en avontuur!

MS Gerard Schmitter

De MS Gérard Schmitter, gebouwd in 2012, is een 5-anker schip die 110m lang en 11,40 m breed is. Het schip biedt plaats aan 174 passagiers in 87 kajuiten over drie dekken. Elk van hen, met een oppervlakte van 13,50 m², beschikt over alle voorzieningen en biedt de beste verblijfomstandigheden aan. Op het tussendek bevindt zich het restaurant, waar alle maaltijden geserveerd worden tijdens de reis. Het restaurant biedt een verfijnde keuken in een verfijnde omgeving aan, waar grote ramen u toelaten om ten volle van het panoramisch uitzicht te genieten. Op hetzelfde dek vindt u ook de salon / bar met dansvloer. Op het zonnedek, de ideale plek om te ontspannen en van het landschap te genieten, kunnen de passagiers genieten van comfortabele ligstoelen, evenals een grote schaduwrijke zone.

Dag 1:

We vertrekken vanuit onze centrale vertrekhal te Menen om 06u30. In Straatsburg krijgen we een begeleide wandeling door een ervaren gids van Herman & Vandamme. Nadien worden we aan boord verwacht om 18u00 waar de bemanning wordt voorgesteld en een welkomstdrankje wordt voorzien.

 

Dag 2:

We starten onze dag met een heerlijk ontbijt. 's Ochtends varen we uit richting Duitsland. In Rüdesheim stappen we in een treintje voor een rit door de wijngaard, waar we een adembenemend uitzicht krijgen over de stad en de Rijn. We stoppen bij de historische wijnkelder van het Bassenheimer Hof, een landhuis uit de 16e eeuw, voor een wijndegustatie. Onze wandeling gaat verder met onze ervaren gids. Hierna keren we terug naar het schip voor het diner.

 

Dag 3:

Na het ontbijt varen we opnieuw uit richting Koblenz. Deze charmante stad, gelegen op de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel, nodigt uit voor een wandeling. Daarna bereiken we het fort Ehrenbreitstein, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de stad, de Rijn en de Moezel. We hebben een vrije avond in Koblenz gevolgd door een diner aan boord van het schip.

 

Dag 4:

Na het ontbijt en de vaart in de voormiddag krijgen we een geleid bezoek aan Mainz en het Gutenburgmuseum. Mainz, hoofdstad van het paltsgraafschap Rijnland, werd meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht. Tijdens de 17e en 18e eeuw hebben de beste architecten en beeldhouwers het silhouet van de stad gevormd met paleizen, kerken en een prachtige kathedraal. We brengen ook een bezoek aan het Gutenbergmuseum, een drukkerijmuseum met een uitzonderlijke tentoonstelling over de geschiedenis van boeken en het schrift in Europa en de rest van de wereld.

 

Dag 5:

Deze voormiddag varen we opnieuw verder. We bezoeken Baden-Baden, ooit de zomerhoofdstad van Europa tijdens de Belle Époque. Nu is het een stad van water en cultuur, wereldwijd bekend. Tussen de wijngaarden van Baden en het Zwarte Woud kunnen we paleizen, villa's en een charmante oude wijk bezoeken. We varen richting Straatsburg waar 's avonds een gala-avond plaatsvindt. We overnachten aan boord.

 

Dag 6:

Moe maar voldaan genieten we van ons ontbijtbuffet aan boord op onze laatste dag. De ontscheping gebeurt omstreeks 09u00. We hebben vrije tijd om te eten en om Straatsburg verder te verkennen. Om 14u30 vertrekken we met onze autocar richting Menen, waar we om 20u30 aankomen.

Extra

-5% VROEGBOEKKORTING t.e.m. 21/04/2024

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

Munteenheid ter plaatse                        Euro                                                       

Grensformaliteiten                                 Een geldige identiteitskaart (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                  Gemiddeld 21 °c

Taal                                                        Duits of Frans

Zeker meenemen                                    Een goeie zonnebril, een pet en zonnecrème zijn een must

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainment systeem en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 5x Overnachting aan boord van MS Gerard Schmitter (5 ankers) in een dubbele kajuit met airco, douche, wc, tv, radio & kluis.
 • Gratis Wifi toegang aan boord
 • De cruise in volpension vanaf het diner van de eerste dag tot het ontbijtbuffet de laatste dag. Alle maaltijden worden tijdens één enkele service opgediend. Het ontbijt wordt aangeboden in buffetvorm, de lunch en het diner worden aan tafel opgediend.
 • Dranken aan boord (water, wijn, bier, fruitsap & koffie - behalve dranken op speciale kaarten).
 • Haventaxen
 • Uitstappen en bezoeken: Strasbourg, Koblenz, Rüdesheim, Mainz, Rastatt met Baden-Baden

Niet inbegrepen

 • De maaltijden & dranken tijdens de heen-en terugreis en uitstappen
 • Facultatieve toegangsgelden
 • Reis-en annuleringsverzekering VAB (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Dubbele kajuit tussendek:    + €144,00 p.p.

Dubbele kajuit bovendek:     + €168,00 p.p.

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Kamers

Dubbele kajuit

Een dubbele kajuit met hoge vaste ramen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Dubbele kajuit bovendek

Een dubbele kajuit op het bovendek met frans balkon, grote panoramische schuiframen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Dubbele kajuit tussendek

Een dubbele kajuit op het tussendek met hoge schuiframen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Faciliteiten

 • Televisie
 • Badkamer met douche en privétoilet
 • Handdoeken
 • Binnentelefoon 
 • Kluis 
 • Omkeerbare airconditioning 
 • Elektriciteit 220V 
 • Wifi

Opmerking: er is geen wasservice aan boord.

Maaltijden

Volpension

Met het volpension geniet u 's ochtends van een lekker buffet. 'S middags en 's avonds worden de maaltijden aan tafel opgediend.

Dranken (water, wijn, bier, fruitsap & koffie) zijn inbegrepen. (excl. dranken op speciale kaarten)