Bretagne

500 jaar voor Christus vestigden Keltische volkeren zich hier en gaven ze hun land de naam ‘Armorique’.
De naam is afkomstig van ‘Armor’ ofwel ‘Land bij de zee’. Het binnenland heet Argoat. In de 5de en 6de eeuw vluchtten vele Bretoenen uit Groot-Brittannië voor de oprukkende Anglo-Saxers.
Zij gaven Bretagne dan ook de huidige naam. Door hen kwam de Keltische taal in het land en was er een totale reorganisatie op politiek en geestelijk gebied.
Bretagne was eerst een onafhankelijk koninkrijk, daarna een onafhankelijk hertogdom en werd in 1532 verenigd met Frankrijk.
De Bretoense kust is een unieke kust met een mysterieuze en grillige kustlijn. Maar dit is niet de enige troef van Bretagne.
De streek beschikt over heel wat oude tradities en cultuur: de damesmutsjes van fijn kantwerk, de bedevaarten ‘pardons’, de heerlijke keuken en nog zo veel meer.

Best Western Armor Park Dinan

Best Western Armor Park combineert moderniteit en functionaliteit, op een steenworp afstand van de hoofdwegen en de middeleeuwse stad, zal het voor u gemakkelijk zijn om de verschillende toeristische trekpleisters van de regio te bereiken (Bezoek Cap Frehel, Dinan, de Smaragdkust of de Mont Saint Michel). het hotelrestaurant werd in 2019 gerenoveerd met als doel u een kwaliteitsvolle service aan te bieden. Het restaurant is smaakvol ingericht in een strakke en eigentijdse stijl. Ons keukenteam zorgt ervoor dat u samen met onze lokale partners met verse producten werkt voor het grootste plezier van uw smaakpapillen! Een eenvoudige keuken werd voorgesteld met lunchformules en een gevarieerd menu om alle fijnproevers tevreden te stellen. De kamers zijn uitgerust met telefoon, airco, satelliet-TV, kluisje en badkamer met toilet, bad/douche,haardroger en gratis wifi

1ste dag                    

We vertrekken om 06.30 uur en nemen onmiddellijk de autosnelweg tot aan de afslag Arras. Daarna rijden we verder richting Abbeville om daar weer de autosnelweg richting Rouen te nemen. De eerste koffiestop houden we bij Neufchâtel en Bray. In Caen is er de mogelijkheid om een facultatief middagmaal te nemen. De tweede stop is aan de magnifieke Mont-st-Michel waar u het stadje en de oude abdij kan bezoeken. Na ons bezoek rijden we door naar ons hotel. 

 

2de dag                    

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar de versterkte stad St-Malo. Hier kan u het kasteel en de stadsomwallingen bewonderen. Het is de stad van onder anderen Jacques Cartier, de ontdekker van Canada, en nog vele andere beroemde figuren. Nadien zijn we vrij om het gezellige stadje te bezoeken. In de namiddag is er een boottocht naar Cap Fréhel. Ontdek er de verschillende eilanden, waarom het de kust van de Samaragden heet en nog zo veel meer (duur van de tocht 2u30’ tot 3u). Wanneer de boottocht niet doorgaat door weersomstandigheden, rijden we naar Cap Fréhel. Nadien keren we terug naar het hotel.
 

3de dag                    

Vandaag staat ons een dag vol afwisseling te wachten. We starten na het ontbijt met een zonsopgang aan het panoramische Pointe-de-Grouin. Geniet van een rondleiding op een oesterkwekerij door een vrouw uit Cancale, waar we ook oesters degusteren (niet in prijs inbegrepen) We blazen even uit bij de menhir in Dol-de-Bretagne om dan door te rijden naar Dinan. Daar kan u een facultatieve maaltijd nemen of u kan ook een maaltijd in groep kiezen (niet in de prijs inbegrepen). Na de maaltijd is er nog een bezoek aan de stad. In de namiddag nemen we een kijkje in het Musée de la Pomme et du Cidre. Bretagne en Normandië zijn beiden bekend omwille van hun cider en Calvados. Na de rondleiding volgt nog een kleine degustatie en een pannenkoekje. Om even terug op adem te komen houden we een stop bij de getijden-centrale op de rivier de Rance.

 

4de dag                    

Onze reis zit er bijna op, maar niet zonder leuke verrassing! Op de terugweg stoppen we namelijk in Villedieu-les-Poêles, gekend voor zijn koperwerk als voor zijn klokken. Hier bezoeken we een klokkengieterij,  een atelier waar nog steeds klokken gegoten worden. We kunnen er ook het volledige proces volgen. Na ons bezoek gaan we verder richting Honfleur. Daar heeft u de mogelijkheid om een facultatieve maaltijd te nemen of u kan er ook een maaltijd in groep kiezen (niet in de prijs inbegrepen). We vervolgen onze weg over de “Pont de Normandie”, tot enkele jaren geleden de grootste tuibrug ter wereld, richting België. We stoppen nog even in Assevillers. Aankomst rond 20.30u.

Excursies

Excursiepakket: € 175,00 p.p.

 • Bezoek aan de Mont-St Michel
 • Boottocht naar Cap Fréhel
 • Bezoek Oesterkwekerij (Inclusief degustatie met 3 Creuse Oesters – 3 Platte Oesters – een glas muscadet – brood & citroen)
 • Bezoek aan Musée de la Pomme et du Cidre (Inclusief degustatie en een pannekoekje)
 • Bezoek aan de Villedieu-lespoêles
 • Volledig begeleid door onze gids 
 • 4 lunches.

Extra

Voor vertrekdata in 2024: 5 % VROEGBOEKKORTING T.E.M. 21/04/’24*

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van on board entertainment systeem , bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids
 • Overnachting in het volledig vernieuwde driesterren Best Western Armor Park Dinan in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 3x ontbijt
 • 3x avondmaal
 • Toeristentax

Niet inbegrepen

2024

 • Alle lunches , ontbijt dag 1 en dranken
 • Reis-en annuleringverzekering (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single supplement 2024: 
               + €139,00 

           uitgezonderd 09/05/2024: + €199

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60% van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Faciliteiten