De Loire Atlantique met Nantes, Saint-Nazaire & Puy du Fou

Programma 

1ste dag                    

We vertrekken om 06.30 uur en nemen onmiddellijk de Franse autosnelweg richting Nantes. Onze aankomst is voorzien in de vroege namiddag. Na het inchecken in ons hotel in het centrum geniet u van een vrije namiddag in Nantes.

2de dag

Nantes
Op een eiland midden in de Loire, ligt een voormalig industrieterrein waar een 12 m hoge olifant rond paradeert.
Het is de verpersoonlijking van Les Machines de l’Ille,  een artistiek en ongezien project die het kruispunt vormt tussen de wereld van Jules Verne, de mechanische wereld van Leonardo da Vinci & de industriële geschiedenis van Nantes.  Het team bouwde een scala levende machines, maar wij rijden mee op de bekendste ‘Le Grand Eléphant’
Wanneer dit majestueuze dier gaat wandelen, lijkt dit op een wandelend stuk architectuur die vertrekt uit een stalen kathedraal. Vanop zijn rug, geniet je van een prachtig uitzicht over de Oevers van de Loire.

We volgen onze gids naar het kloppende hart van het bruisende Nantes, de middeleeuws wijk Bouffay.
We zien de Passage Pommeraye, de 19de -eeuwse winkelgalerij, maar ook de kathedraal, La Cigale, de bekende brasserie met belle epoque interieur en bezoeken le Château des ducs de Bretagne met lokale gids.
De rest van de namiddag geniet u van vrije tijd. ’s Avonds wacht ons een heerlijk buffetdiner in het hotel.

Prijs van de dagexcursie € 45 per persoon (Inclusief lunch)

 3de dag

Saint-Nazaire

De wieg van de zeereuzen, de vierde havenstad van Frankrijk waar reuzegrote cruiseboten gebouwd worden.We starten de dag met een uniek museum in Frankrijk: Escal’Atlantic. Voel de sfeer van de stoomboten van vroeger op 3700 m2 en in 27 gereconstrueerde ruimtes. De hutten, de grandeur van de eetzalen en de bar of de roerige machinekamers… Niets ontbreekt. Nadien laten we ons in de romp glijden van de onderzeeër Espadon, die voor anker ligt in de haven van Saint-Nazaire. Je maakt kennis met het dagelijkse leven van de zeelieden die in de duikboot werkten en woonden. Tuur door de periscoop en waan je kapitein op de commandobrug. Misschien lanceer je torpedo?  Nadien genieten we van een heerlijke apero en lunch.  In de namiddag bezoeken we het mooie Saint Nazaire onder leiding van lokale gids. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel te Nantes, waar we genieten van ons heerlijk buffetdiner. Prijs van de dagexcursie € 64 p.p. (Incl. apero, driegangenlunch & ¼ wijn en koffie)      

4de dag

Puy du Fou

Stap de geschiedenis in, te midden van levensechte decors. In dit unieke en historische park vinden dagelijksn een 20-tal spektakels en avonturen plaats die je meenemen door de eeuwen heen: van de Romeinen tot de slagvelden van Verdun.  Tussen twee voorstellingen in, kan u op adem komen in het honderdjarige bos met zijn 1500 dieren. Of u kan zich ontspannen de vier dorpen van vroeger en de eeuwenoude knowhow van onze kunsthandwerkers bewonderen. Wist je trouwens dat dit park meermaals verkozen werd tot het beste park ter wereld?
’s Avonds keren we terug naar Nantes, waar we genieten van ons diner in ons hotel.

5de dag

Puy du Fou met Cinéscénie
één dag is absoluut niet genoeg om dit park te verkennen, daarom is een tweede dag in het park een must. Vandaag genieten we ook van een heerlijk buffet diner in het renaissance decor van ‘La Mijoterie du Roy Henry’ een restaurant van het park.  We bekronen ons bezoek met La Cinéscénie. Al meer dan 11 miljoen toeschouwers bezochten deze show, de grootste avondvoorstelling ter wereld. Er staan 2400 acteurs op een toneel van 23 hectare, 28 000 kostuums, een grandioze voorstelling van 1 uur en 40 minuten met licht, videoprojecties in 3D en special effects. Op Datum 06/06/2023 bezoeken we niet de Cinécénie maar de Noces de Feu. Ook dit is een betoverende avondvoorstelling met water, vuur, elektrolumiescerende kostuums en enorme decors die uit de diepten van het meer oprijzen. 

6de dag

We rijden moe maar voldaan terug huiswaarts. Onderweg houden we de nodige haltes voor de lunch en de koffiepauze, om aan te komen om 20.30 u. in de centrale vertrekhal.

Extra

5 % VROEGBOEKKORTING T.E.M. 21/04/’24*

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe viersterrenautocar voorzien van on board entertainment systeem, bar, toilet, dvd & airco
 • Professionele begeleiding door een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • Overnachting in driesterren Campanile Nantes Centre St Jacques in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 5x Ontbijt in buffetvorm
 • 4x Avondmaal in buffetvorm in het hotel
 • 2x Toegangsticket Puy du Fou
 • 1x Dinerbuffet in het park Puy du Fou
 • 1x Toegangsticket met Cinéscénie in Puy du Fou 
 • Toeristentax

Niet inbegrepen

 • Lunches, Ontbijt dag 1 & alle dranken
 • Reis-en annuleringverzekering (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Kortingen 

Kind 0 - 12 jaar**

-25%

** In dezelfde kamer met 2 volwassenen / Wij raden niet aan om met 3 volwassenen één kamer te nemen omdat dit niet ten goede komt aan uw comfort en privacy

5 % VROEGBOEKKORTING T.E.M. 21/04/’24*

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).