Parijs - Paris Nouveau

Frankrijk - 2 dagen

Je kent Parijs al? Maar misschien zijn er nog een paar gezellige hoekjes om te ontdekken!
De voorlopers van de grote winkels met prachtige etalages of een stukje van de Gouden driehoek?
Heb je al de vele marmersoorten ontdekt in Opera Garnier?
De kantoorstad van Parijs zal je ongetwijfeld ook boeien en in Père Lachaise is er veel te horen over vervlogen tijden van grote namen.

Novotel Rueil Malmaison

Het Novotel Paris Rueil Malmaison ligt in Rueil 2000, niet ver van de oevers van de Seine en op slechts 50 meter van het RER-station, waar u de trein kunt nemen naar de Champs-Elysées en de zakenwijk La Défense.
De ruime kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van airco, tv, gratis WiFi, minibar & badkamer met toilet, bad en haardroger. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd en in het Novotel Café kunt u terecht voor een drankje.

Programma

1ste dag

Vertrek om 6h30 vanuit onze centrale vertrekhal richting Parijs met een stop onderweg voor een facultatief ontbijt. In de voormiddag bezoeken we de bekende begraafplaats Père Lachaise, de laatste rustplaats van heel wat beroemdheden als Gilbert Bécaud, Laurent Fignon en Edith Piaf. Daarna brengt de autocar ons tot de Place de L'Opera waar er een mogelijkheid is voor het middagmaal. In de namiddag is er een begeleide wandeling voorzien langs iconische plekken zoals Place Vendome, Rue Rivoli, Jardin des Tuileries, het louvre en place de la Concorde. Shopliefhebbers kunnen terecht bij Galeries Lafayette. Om 17h rondvaart van een uur op de Seine langs de vele historische gebouwen zoals de beroemde kathedraal. Daarna rijden we terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

 

2de dag

De ochtend begint met een heerlijk ontbijt in het hotel. Onze dag gaat verder met een stadsrondrit waarbij we op spontane momenten stoppen voor foto's, afhankelijk van de dynamiek van de stad, 
Vervolgens bezoeken we de Opera. Na een vrij middagmaal nemen we 's middags de betoverende sfeer van Montmartre in ons op. Deze artistieke wijk met zijn kronkelende straatjes en het majestueuze uitzicht vanaf Sacré-Coeur biedt een een onvergetelijke ervaring. Een dag doordenkt met de charme van Parijs en verrassende ontdekking. Daarna rijden we terug richting Menen waar de aankomst voorzien is om 20h30.

Parijs is altijd afhankelijk van verkeer, mogelijkse manifestaties, betogingen, mogelijke reservaties enzovoort.

Excursies

Paris Nouveau pakket 2024:  € 64 p.p. / 2025: €69,00 p.p.

Bezoek aan Opéra Garnier
Boottocht op de Seine
Bezoek aan Père Lachaise
Driegangendiner in het hotel

x

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrencar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
  • 1 x overnachting in een viersterrenhotel aan de rand van de stad, op basis van tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • 1 x Ontbijtbuffet 
  • Lokale taks

Niet inbegrepen

  • Alle maaltijden en dranken ( behalve ontbijt dag 1)
  • Toegangsgelden, uitstappen en openbaar vervoer
  • Reis- & annuleringsverzekering 2024 : 4.50 € per persoon, per dag
  • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Kortingen

Korting alleenreizende 2024 & 2025:    - €36.50 

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Faciliteiten