Groot-Brittannië

Pond

Engels

Groot-Brittannië we kennen allemaal de clichés, ze drinken thee, eten worst met bonen als ontbijt en zijn gek op voetbal, rugby en cricket. Maar deze eilandnatie heeft zoveel meer te bieden dan deze clichés. Ontdek Londen zoals je het nog nooit gezien hebt. Verken de betoverende Scottish Highlands of laat je verrassen door het magische Cornwall. Groot-Brittannië is met cultuur en geschiedenis doordrenkt of je nu naar “The High North” gaat of in het zuiden blijft.   

Kortom om het even wat je zoekt cultuur, natuur of een beetje van beide Groot-Brittannië heeft voor iedereen wel iets te bieden. Deze top bestemming ligt daar boven op nog eens op een boogscheut van ons vandaan. Enkel maar pluspunten dus.

x

Grensformaliteiten

Een geldige identiteitskaart, geldig tot 6 maanden na retour.
Kinderen jonger dan 12 jaar, is een kids-ID verplicht.
Minderjarigen die zonder ouder of voogd het land verlaten hebben een toelating nodig met een stempel van het stadhuis van de woonplaats.
Niet-Europeanen nemen contact op met de bevoegde ambassade of consulaat.
Indien een reiziger bij de afreis niet de nodige documenten kan voorleggen, zal hij de daaruit voortvloeiende kosten niet op Herman & Vandamme kunnen verhalen.

Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo.

Gezondheidsinformatie

Er zijn geen bijzondere vaccinaties verreist voor reizen naar Groot-Brittanië.
De standaardvaccinaties zijn wel van toepassing, dit dient individueel bij de huisarts besproken te worden.
Een reisapotheek is bijzonder nuttig, uw apotheek kan u hier de nodige info verschaffen.