Napels zien ...

Goethe sprak ‘Napels zien, en dan sterven’ waarmee hij bedoelde dat Napels het mooiste was, wat hij ooit gezien had. De streek wordt gedomineerd door de legendarische vulkaan, de Vesuvius! In 75 na christus werd Pompei verwoest, na een uitbarsting van deze reus. Pompeii is echter meer dan een paar overgebleven stenen, misschien vind je er meer dan je had verwacht…

Programma

Dag 1                       Menen - Milaan (1000 km)

Na ons vertrek van 06.30 u. uit de centrale vertrekhal te Menen, reizen we via de Belgische, Franse, Zwitserse en Italiaanse autosnelwegen richting Milaan. Onderweg houden we af een toe een pauze voor een lunch en koffie.
We dineren en overnachten in de regio

Dag 2                       Milaan – Parma – Chianciano Terme (450 km)

Na het ontbijt, vertrekken we vanuit Milaan richting Parma. Parma is wereldberoemd omwille van zijn ham en kaas maar wij ontdekken de historische binnenstad onder leiding van onze gids. Na een vrijblijvende lunch, rijden we een stukje verder voor een bezoekje aan het thermenstadje Chianciano Terme.

Dag 3                       Chianciano Terme - Napels (370 km)

Na ons ontbijt zetten we onze tocht verder richting Napels. Rond de middag komen we aan in Napels, waar u de mogelijkheid krijgt om te lunchen. In de namiddag gaan we naar Montespina Park Hotel, waar we tussen het inchecken en diner, even heerlijk kunnen genieten van de rust aan het zwembad, de citroenboomgaard of de tuin van het hotel. Wie liever op ontdekking gaat, kan zich vertoeven in de omgeving van de Flegreïsche velden, gekend voor zijn vulkanisch activiteit.

Dag 4                       Napels
We volgen onze gids vandaag door het kluwen straatjes van Napels. Het is een drukke stad met ontelbare historische pareltjes: de Duomo di Napoli, Palazzo Reale, Theatro San Carlo, Galleria Umberto … Wij bezoeken met onze gids, de Cappella San Severo & Santa Chiaro. Voor de fans… Napels is de bakermat van de pizza, ze smaken nergens beter dan hier!

Deze daguitstap  kost € 28,00 p.p. ’s Avonds genieten we in ons hotel van het diner en onze nachtrust.

Dag 5                       Napels – Capri – Napels (80 km)

Na ons ontbijt, trekken we naar de haven van Napels waar we de boot nemen richting Capri. Het eilandje ligt in de baai van Napels en heeft een prachtige rotskust en een uitzonderlijke bloemenpracht. Dit eilandje kan je onmogelijk verlaten zonder nog even tijd om te shoppen! In de laten namiddag varen we terug naar het vaste land. Prijs van deze daguitstap: € 52,00 p.p.

Dag 6                       Dag 6 Napels – Pompeï & Vesuvius – Napels (60 km)

Vandaag staat Pompeï op ons programma. Deze stad werd in 79 na Christus bedolven onder 5 meter as en stof. Het bleef 1500 jaar onaangeroerd totdat men begon met het blootleggen van de stad. Vandaag kun je opnieuw door de straten wandelen en de huizen, winkels, badhuizen en het lokale bordeel ontdekken. In de namiddag bezoeken we de Vesuvius, de vulkaan die de oorzaak was van de vernietiging van Pompeï. Het is de enige vulkaan op het Europese vasteland die in de laatste honderd jaar is uitgebarsten. Hoewel het nog steeds wordt beschouwd als een actieve vulkaan, produceert het tegenwoordig niet veel meer dan stoom.

 We bezoeken de krater onder begeleiding van onze gids. Stevige wandelschoenen zijn hier een vereiste! De prijs voor deze dagexcursie bedraagt € 38,00 per persoon.

Dag 7                       Napels – Caserta – Napels (60 km)

Caserta zou in de 18e eeuw de nieuwe hoofdstad van Zuid-Italië worden. Deze stad was veiliger omdat het niet aan de kust lag, zoals Napels, en dus minder kwetsbaar was. Om die reden gaf de koning van Napels opdracht om een paleis te bouwen in Caserta (ongeveer € 25 per persoon). De eerste steen werd gelegd in 1752, maar het werd pas voltooid lang na de dood van toenmalige koning Karel II. Het paleis telt meer dan 1200 kamers en zalen, waarmee het het paleis van Versailles ruim overtreft.

Dag 8                       Napels - Rome (220 km)

We verlaten Napels na ons ontbijt en rijden richting Rome. In de vroege namiddag maken we met onze gids een stadswandeling door de hoofdstad van Italië. ’s Avonds nemen we onze intrek in een hotel aan de rand van Rome en genieten er van ons avondmaal en welverdiende nachtrust.

Dag 9                       Rome - Milaan (600 km)

Na het ontbijt, rijden we opnieuw richting België. We genieten van ons diner & overnachting in de omgeving van Milaan.

Dag 10                     Milaan – Menen (1000 km)

’s Morgensvroeg vertrekken we richting Menen. We rijden via de Italiaanse, Zwitserse, Franse en Belgische autosnelwegen met de nodige tussenstops. Aankomst voorzien omstreeks 20.30 u.

 

*Het programma kan gewijzigd worden bij noodwendigheden -  stevige wandelschoenen zijn een must!*

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen - stevige wandelschoenen zijn een must!

Munteenheid ter plaatse                      Euro                                                       

Grensformaliteiten                               Een geldige identiteitskaart volstaat (geldig tot 6 maanden na retour)

Tijdszone                                              Idem zoals België

Klimaat                                                 Gem. max. temperatuur juni 26°C & augustus 30°C 
                                                             Gem. min. temperatuur juni 15°C & augustus 16°C

Taal                                                       Italiaans maar voor toeristen vooral Engels & Frans

Zeker meenemen                                  Degelijke wandelschoenen, we bezoeken vooral oude middeleeuwse steden met steile kronkelende straten. We achten de reis moeilijk haalbaar per rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme - gids
 • 9 x Overnachting in viersterrenhotels in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 9 x Ontbijt
 • 9 x Avondmaal
 • Lokale verblijfstaxen

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden en uitstappen
 • Reis-en annulatieverzekering VAB ( €4,50 per dag per persoon) 
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Single supplement: €  362.00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60% van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.