Noorwegen Winterwonderland

Dag 1

Ons vertrek uit de centrale vertrekhal te Menen is voorzien om 06.30 u. Via de Belgische en
Duitse autosnelwegen rijden we naar Kiel, we nemen af en toe een pauze onderweg.
Diner en overnachting is voorzien in de omgeving van Kiel.

Dag 2

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de stad Kiel. Omstreeks 12.30 u. is onze inscheping voorzien met de luxueuze cruiseferry van Color Line richting Noorwegen.  Naast de verschillende shops is er op het schip, een golfsimulator, casino, show lounge, observation lounge, verschillende bars & restaurant, een spa & fitness center en Aqualand, een zwemparadijs met wildwaterrivier, glijbaan, jacuzzi … We dineren in het buffetrestaurant en logeren in binnenkajuiten.

Dag 3

Na het ontschepen, wacht onze lokale gids ons op voor een stadwandeling in Oslo. We zien de hoogtepunten van de hoofdstad, het koninklijk Paleis, de kathedraal, het Viglandpark met meer dan 200 beeldhouwwerken van Gustav Vigeland, het stadhuis …  We reizen daarna verder naar onze verblijfsplaats Geilo, een toplocatie voor echte skifanaten en fantastische winteravonturen in de buitenlucht. We nemen onze intrek in hotel Ustedalen **** in Geilo, waar we dineren en overnachten.

 

Dag 4

Je hoeft geen skiër te zijn om van een winterwonderland als Noorwegen te genieten.
We maken met een lokale gids een echte sneeuwschoenwandeling. Je hebt geen ski ervaring nodig, je trekt alleen je knieën iets hoger op dan normaal. Sneeuwschoenen bieden je een goede grip op ijzige en gladde oppervlakken en met de juiste techniek, nemen ze je mee naar de meest adembenemende plekken.

 

We stoppen niet bij één unieke ervaring vandaag. Na een rustpauze staat nog tocht per paardenslee op het programma.
Vanuit de arrenslee, geniet je vanonder warme dierenhuiden van de frisse winterlucht, het geluid van de belletjes en het prachtige landschap.

 

Dag 5

Flåm is een klein dorpje met slechts 500 inwoners in het zuidwesten van Noorwegen. Het dorp ligt in het Aurlandsfjord, een aftakking van het Sjogneford. Deze laatste is het op twee na grootste fjord van de wereld en de omgeving is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. De Flåm Railway werd in 20 jaar tijd gebouwd en afgerond in 1940. Naast het feit dat de route ook 20 kilometer is, komt de trein ook nog eens door 20 tunnels. De Flåm Railway is gebouwd om de dorpen die diep in de fjorden verscholen liggen, te verbinden met de ‘bewoonde’ wereld. De trein van Flåm naar Myrdal in Noorwegen staat bekend als één van de mooiste treinreizen ter wereld. Je start op zeeniveau in de Sognefjord in Flåm en eindigt in het Myrdal station op 867 meters hoogte.

 

De Noorse fjorden zijn het belangrijkste symbool van Noorwegen gezien en staan niet voor niets op de prestigieuze werelderfgoedlijst en behoren zonder twijfel tot de meest indrukwekkende natuurfenomenen ter wereld. Het op twee na grootste fjord op aarde is het Sognefjord, een fjord met een lengte van maar liefst 204 kilometer. De coolste manier om dit fjord te verkennen is per RIB safari. Een geweldige fjordsafari in een RIB-boot in het westen van Noorwegen, vanuit Flåm. Een RIB is een stevige rubberboot die, in combinatie met een sterke motor, gezien kan worden als een heuse speedboot.

Je zit per 12 in open RIB boten die je voeren naar de meest magische plekjes van de fjord en de schipper verteld je honderd uit over de natuur, de mythes en de geschiedenis van de omgeving.  Je krijgt een waterdicht pak die je aantrekt boven je eigen warme kledij, inclusief handschoenen, muts en skibril.

 

Dag 6

Sledehonden waren vroeger het belangrijkste vervoermiddel in het noordpoolgebied en zorgden voor een verbinding tussen enkele van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld.

In Geilo maken ze er een punt van om je te laten proeven van het echte hondensleeën.  Alle gidsen zijn ervaren mushers, hondenslee bestuurders, en raceten in verschillende racen. Hun prioriteit is het welzijn van de dieren en de veiligheid van de klanten.

We maken een prachtige toer met de hondenslee door de vrije natuur, door het bos, over bevroren meer van de Ustedalsjorden. Je mag zelf kiezen of je wil sturen of in de slee zitten. De groep wordt opgedeeld in kleinere groepjes, terwijl het ene groepje op tocht gaat, geniet het andere groepje in het kamp we van een warm drankje rond het kampvuur.

 

Dag 7

We rijden door naaldbossen en langs meren naar de Staafkerk van Torpo en de Tyrifjord. Daarna rijden we terug naar Oslo waar we rond het middaguur inschepen en afmeren. We genieten vanop het dek van het landschap, soms lijk je de beboste kust en de rotsachtige eilanden wel te kunnen aanraken. We varen opnieuw met de luxueuze cruiseferry van de rederij Color Line naar Kiel. Geniet uitgebreid van alle faciliteiten op dit schip. Het diner is voorzien in het buffetrestaurant van het schip.

 

Dag 8

Na het aanmeren in Kiel, rijden we terug per autocar richting België via de Duitse autosnelwegen. We houden onderweg enkele pauzes. Aankomst is voorzien in Menen omstreeks 20.30 u.

Extra

Munteenheid ter plaatse                      Euro

Grensformaliteiten                                Een geldige identiteitskaart volstaat (geldig tot 6 maanden na retour)

Gemiddelde temperatuur                     -10 °C max. tot – 16 °C min.

Zeker meenemen                                  Warme kledij incl. handschoenen, muts, dikke jas en stevige wandelschoenen

Minimum aantal deelnemers               25 pax.

 

 • 5 % vroegboekkorting op de basisprijs t.e.m. 17/11/2024
 • Online korting van toepassing

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 17/11/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 17/11/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding door een ervaren Herman & Vandamme-gids
 • 1x Overnachting in de omgeving van Kiel
 • 2 x overnachting op de luxe cruiseferry Colorline tussen Kiel & Oslo, op basis van een tweepersoonsbinnenkajuit met douche en toilet
 • 4 x Overnachting viersterrenhotel Ustedalen **** in Geilo in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 7 x ontbijtbuffet
 • 2 x avondmaal in buffetvorm aan boord van het schip
 • 5 x avondmaal in het hotel
 • Stadwandeling in Oslo met lokale gids
 • Sneeuwschoenwandeling in Vestlia (Inclusief huur sneeuwschoenen) (1,5 u)
 • Paardensleetocht door het sneeuwlandschap tussen Geilo & Hersersenter
 • Flåmsbana, één van de steilste en mooiste treinroutes ter wereld, van Flam naar de Aurlandsfjord.
 • Sognefjord per Rib Boot Fjord Safari 2 u (Inclusief speciaal pak)
 • Huskysleetocht in de vrije natuur

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden
 • Reis-en annuleringsverzekering (€ 4,5 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen

Single Binnenkajuit:                     €444,00 p.p.
Single Buitenkajuit:                      €599,00 p.p.

Twee persoons Buitenkajuit:          €89,00 p.p.