Polen

Poolse złoty

Pools

Polen lijkt misschien niet de meest betoverende bestemming uit onze cataloog. Dit is toch wel ten onrechte. Dit land is trots op haar diverse waardevolle architectuur, werelderfgoed en op zijn ongelofelijke natuur. Steden zoals Krakow zijn regelrechte culturele parels die beschikken over een prachtige architectuur.

Ook voor natuur fanaten is Polen een prachtbestemming. Het hooggebergte van de Karpaten ligt ook voor een stuk in Polen. Het uitzicht vanop deze bergen is adembenemend en zal elke natuurliefhebber met verstomming slaan.    

Kortweg Polen is een prachtige bestemming die alsmaar populairder zal worden. Deze parel van Midden-Europa is zeker de moeite waard om eens een bezoek aan te brengen.

x

Grensformaliteiten

Een geldige identiteitskaart, geldig tot 6 maanden na retour.


Kinderen jonger dan 12 jaar, is een kids-ID verplicht.


Minderjarigen die zonder ouder of voogd het land verlaten hebben een toelating nodig met een stempel van het stadhuis van de woonplaats.


Niet-Europeanen nemen contact op met de bevoegde ambassade of consulaat.


Indien een reiziger bij de afreis niet de nodige documenten kan voorleggen, zal hij de daaruit voortvloeiende kosten niet op Herman & Vandamme kunnen verhalen.


Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo.

Gezondheidsinformatie

Er zijn geen bijzondere vaccinaties verreist voor reizen naar Polen.


De standaardvaccinaties zijn wel van toepassing, dit dient individueel bij de huisarts besproken te worden.


Een reisapotheek is bijzonder nuttig, uw apotheek kan u hier de nodige info verschaffen.