Indrukwekkend Ierland

Spectaculaire kusten, ruige kliffen, verlaten stranden, groene heuvels. Tijdens je vakantie in Ierland aanschouw je indrukwekkende landschappen. Geniet van de Ierse Kusten, met bezoek aan Cork, Ring of Kerry, The Cliffs of Moher, Galway, Connemare, Belfast, Dublin, Wicklow Mountains en de bekende Whiskey distillerie Bushmill.

Dag 1     Menen – Cherbourg

Om 16.30 uur vertrekt de ferry van Irish Ferries van Cherbourg richting Dublin in Ierland. Het dinerbuffet aan boord is een zekere aanrader. U kan genieten van de voorzieningen en een gezellige avond besteden aan boord. Overnachting in 2-persoonshutten - binnen met douche/wc.

 

Dag 2    Clane of Dublin Liffey Valley

Omstreeks 10:45 uur komen we aan in de haven van Dublin. Vooraf kunt u genieten van een heerlijke ontbijt aan boord. Het eerste hoogtepunt in Ierland is Dublin, een van de vriendelijkste steden ter wereld! U maakt kennis met de mooiste hoekjes van de Ierse hoofdstad: O'Connell Street, Custom House, Trinity College, Christ Church Cathedral, Dublin Castle, St. Patrick's Cathedral en de beroemde Georgische rijtjeshuizen met hun kleurrijke toegangsdeuren.

Overnachting/halfpension in Westgrove Hotel (4*) in Clane, Co. Kildare in juni.

 

Dag 3   Clane of Dublin Liffey Valley – Belfast      

Ten noorden van Drogheda liggen twee belangrijke kloosterruïnes: Mellifont Abbey en Monasterboice. Mellifont Abbey werd in 1142 gesticht als de eerste cisterciënzerabdij op Ierse bodem en was de volgende 150 jaar het spirituele en architecturale model voor nog eens 35 kloosters verspreid over het eiland, totdat het in de 15e eeuw werd opgeheven. Rond 500 werd het klooster van Monasterboice, dat slechts tot het begin van de 12e eeuw bestond. De twee kerkgebouwen en de ronde toren dateren nog van die tijd. De belangrijkste bezienswaardigheid is het 6 meter hoge kruis van Muiredach, versierd met 22 prachtige Bijbelse taferelen, dat als het mooiste van het eiland wordt beschouwd. Na dit historische bezoek komt u in de loop van de middag aan in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, waar u de komende twee nachten zult doorbrengen.

Overnachting/halfpension in het Jurys Inn Hotel in Belfast (centrum).

 

Dag 4      Belfast

's Ochtends is er een rondleiding door het commerciële en industriële Belfast, waar de Titanic in 1912 te water werd gelaten. Oud en nieuw gaan hand in hand in deze aangename, vriendelijke stad. Belfast is een bloeiende zakenstad met elegante Victoriaanse straten en heeft een industrieel verleden dat steeds meer de grootste toeristische trekpleister wordt. In de middag is een bezoek aan het Titanic Visitor Centre in Belfast de moeite waard. Een spannende, interactieve documentaire over de bouw van het grootste schip van zijn tijd, het leven aan boord en het zinken van het schip staat u te wachten. U ziet ook nagebouwde hutten, eetzalen en de machinekamer.

Overnachting/halfpension in Jurys Inn Hotel.            

 

Dag 5      Belfast – Derry of Letterkenny

In de ochtend reist u langs de fascinerende Causeway Coast naar de Outer North. Hier wacht u een natuurwonder van de hoogste orde: de 40.000 zeshoekige basaltzuilen van de Giant's Causeway groeien kunstig vanuit de kliffen de zee in. Voor entree zie extra diensten. Als uw agenda het toelaat, raden wij u een rondleiding door Derry aan - de tweede grootste stad van Noord-Ierland, die terugblikt op een turbulente geschiedenis. De stadsmuren behoren tot de best bewaarde van Europa en zijn tot 8 meter hoog. Maak een wandeling langs de historische muur en daal vervolgens af naar de oude stad, waar u de sfeer kunt opsnuiven in de straten, winkels en pubs. Overnachting/halfpension in de omgeving van Derry in juni.

Overnachting/halfpension in McGettigan's Hotel in Letterkenny in augustus.

 

Dag 6    Derry of Letterkenny – Sligo

Na een traditioneel Iers ontbijt reist u zuidwaarts naar Donegal. Torenhoge kliffen en eenzame stranden kenmerken de kust van Donegal. U passeert eerst het dorp Ardara, het centrum van de lakenproductie. Daarom vindt u er verschillende winkels die zowel tweed als handgebreide goederen verkopen. Vervolgens rijdt u naar Glencolumbkille, een schilderachtig vakantieoord op het uiterste westelijke puntje van County Donegal. Geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan, zanderige baaien en prachtige kliffen. Nu wacht u een ander hoogtepunt van uw rondreis door Ierland: de kliffen van Slieve League, gelegen in het westen van County Donegal aan de Atlantische Oceaan. De kliffen, die steil in zee vallen, zijn 601 meter hoog en behoren tot de hoogste kliffen van Europa. Vanaf Teelin brengen minibusjes u de 5 km naar Bunglass Point. Vanaf hier kun je het hele panorama overzien. Daarna reist u naar Sligo.

Overnachting/halfpension in het Clayton Hotel (4*) in Sligo in juni.

Dag 7    Sligo – Galway of Gort

Vandaag rijdt u door het moeras- en veengebied van het Connemara National Park, een van de mooiste streken van het land. Gedomineerd door bruine en paarse tinten vormt het land een charmant contrast met de ruige Atlantische kust. U rijdt door een spectaculair landschap met afwisselend bergen, meren en kale heidevelden. Geniet van deze eigenaardige sfeer! Bezoeken aan Clifden, de gezellige hoofdplaats van de regio, en de imposante Kylemore Abbey ronden uw dag af. In de late namiddag kunt u Galway ontdekken tijdens een korte verkenningstocht. De universiteitsstad, gelegen aan de rivier de Corrib, heeft veel bezienswaardigheden, pubs en cafés te bieden.

Overnachting/halfpension in The Connacht Hotel (3*) in Galway in juni.

of.

Overnachting/halfpension in The Lady Gregory Hotel (3*) in Gort, Co. Galway in augustus.          

 

Dag 8     Galway of Gort - Kenmare

Vandaag ontdekt u het mystieke, kale maanlandschap van de Burren en bereikt u de sensationele Cliffs of Moher - een adembenemend kunstwerk. De kliffen strekken zich 7 km uit langs de Atlantische kust en stijgen tot 200 m van de zee. Op weg naar de regio Kerry kunt u Bunratty Folkpark bezoeken, een openluchtmuseum direct naast het gelijknamige kasteel. Hier zijn boerderijen uit de Shannon regio, compleet met inrichting, gebouwd en samengevoegd tot een dorp. U kunt ervaren hoe het leven was rond de eeuwwisseling in Ierland.

Overnachting/halfpension in het Kenmare Bay Hotel (3*) in Kenmare, Co. Kerry.

 

Dag 9   Ring of Kerry

In het zuidwesten van Ierland ligt een van de mooiste panoramische wegen - de Ring of Kerry. Het landschap is van grandioze schoonheid, de kliffen rijzen steil uit de zee, de golven slaan donderend tegen de rotsen, hoge bergketens domineren het beeld en worden afgewisseld met weelderige groene weiden die het land bedekken als een lappendeken. Aan het eind van de panoramische weg kunt u Muckross House & Gardens bezoeken, een charmant Elizabethaans herenhuis uit de 19e eeuw. Na het bezoek aan van dit landschap keert u terug naar uw hotel.

Overnachting/halfpension in het Kenmare Bay Hotel.

 

Dag 10    Kenmare – Waterford

Na het ontbijt verlaat u uw hotel en rijdt u naar Midleton waar u de beroemde "The Jameson Experience" kunt bezoeken. Voor toelating zie aanvullende diensten. Van bijzonder belang zijn 's werelds grootste distilleerketel met een capaciteit van meer dan 1362 hl en het nog werkende waterrad. Laat u tijdens een rondleiding inwijden in de geheimen van de whiskyproductie. Daarna wacht het tuinparadijs van Lismore Castle Gardens op u. majestueuze kasteel uit de 12e eeuw staat aan de rivier Blackwater en wordt omgeven door een historische tuin uit de 17e eeuw met een indrukwekkend uitzicht. Deze tuin, die op verschillende niveaus is aangelegd, onthult zijn volledige diversiteit en pracht. In de omgeving van Waterford checkt u in in uw hotel voor de komende nacht.

Overnachting/halfpension in de omgeving van Waterford.

 

Dag 11    Waterford – Dublin

Op weg naar Dublin reist u door het graafschap Wicklow, bekend als "de tuin van Ierland". In Wicklow bezoekt u de Powerscourt Gardens. Het Powerscourt House staat waardig op boven de prachtige tuinen met prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving. het terrein wordt beschouwd als een van de mooiste landschapsparken van Ierland. Naast sierborders, siertuinen, prachtige beelden, een meer en vele exotische planten heeft Powerscourt een prachtig Japans en Italiaans tuingedeelte.

Overnachting/halfpension in The Address Connolly Hotel (4*) in Dublin (centrum).

 

Dag 12   Dublin – overtoch naar Cherbourg

U kunt de ochtend vrij besteden in Dublin. Om 16:00 uur reist u met de veerboot van Dublin naar Cherbourg. Geniet van een gevarieerd dinerbuffet en denk na over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.

Overnachting in 2-persoonshutten - binnen met douche/wc.

Dag 13    Cherbourg – terugreis

Na een stevig ontbijt komt u rond 11.30 uur aan in de haven van Cherbourg. The Emerald Isle heeft zeker een grote plaats in je hart veroverd. Na de sprookjesachtig reis van Ierland keer je terug naar huis.

Excursies

 • St. Patrick’s Cathedral
 • Mellifont Abbey
 • Titanic Bezoekerscentrum
 • Giant’s Causeway
 • Slieve League Minibustour
 • Kylemore Abbey & Gardens
 • Cliffs of Moher (bezoekerscentrum)
 • Muckross House
 • The Jameson Experience Distillery
 • Lismore Castle
 • Powerscourt House & Garden

Extra

5% VROEGBOEKKORTING T.E.M. 21/04/2024 !

Munteenheid ter plaatse                     Euro                                                      

Grensformaliteiten                              Een geldige identiteitskaart volstaat (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                gem. max. temperatuur 18°C
                                                            gem. Min. temperatuur 10° C

Taal                                                     Engels

Zeker meenemen                                 Degelijke wandelschoenen

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe viersterrencar voorzien van bar, toilet, dvd en airco
 • Ervaren en tweetalige Herman & Vandamme gids
 • 1 x overnachting aan boord van de Ferry Cherbourg – Dublin in een buitenkajuit, voorzien van toilet en douche
 • 1 x overnachting aan boord van de Ferry Dublin – Cherbourg in een buitenkajuit, voorzien van toilet en douche
 • 10 x overnachtingen in een tweepersoonskamer voorzien van toilet en douche
 • 12 x ontbijten
 • 2 x avondmalen aan boord van de ferry in het self-service restaurant
 • 10 x Diner in het hotel
 • Gebruik persoonlijke headsets Quietvox om de gids goed te begrijpen
 • Toegangsgelden & uitstappen

Niet inbegrepen

In deze prijzen zijn niet inbegrepen:

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Reis-en annuleringsverzekering VAB (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single binnenkajuit 09/06/2024

 + €644

Single binnenkajuit 03/09/2024

 + €649

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.