Vroegboekkorting

Indrukwekkend Ierland

Spectaculaire kusten, ruige kliffen, verlaten stranden, groene heuvels. Tijdens je vakantie Ierland aanschouw je indrukwekkende landschappen. Geniet van de Ierse Kusten, met bezoek aan Cork, Ring of Kerry, The Cliffs of Moher, Galway, Connemare, Belfast, Dublin, Wicklow Mountains en de bekende Whiskey distillerie Bushmill.

Dag 1       Menen - Cherbourg
Ons vertrek is voorzien om 06.30 u. vanuit onze centrale vertrekhal te Menen.  We rijden richting Cherbourg, waar we ’s avonds inschepen voor de nacht ferry naar Zuid-Ierland.

Dag 2       Rosslare – Killkenny - Cork
Na het ontbijt varen we rustig verder om tegen lunchtijd komen we aan in Rosslare. In de namiddag rijden we naar Kilkenny, van alle steden in het Ierse binnenland is Kilkenny ongetwijfeld de mooiste. We bezoeken de stad, maar ook een van de beroemdste kastelen van Ierland. Het statige normandische fort aan de Nore, Kilkenny Castle. Overnachting in ons hotel in de regio van Cork.

Dag 3       Cork – Bantry House
De mooie stad Cork is dooradert met kanalen, het hart van de stad ligt op een eiland tussen de twee armen van de Lee. Veel straten zijn drooggelegde grachten omzoomd door pakhuizen en koopmanswoningen. Na een bezoek aan de stad rijden we verder naar Bantry House, sinds 1739 bewoond door de familie White, de vroegere graven van Bantry. Dit indrukwekkende kasteel heeft een prachtig uitzicht op Bantry Bay , een fantastische Italiaanse tuin en een geschiedenis om ‘u’ tegen te zeggen. De eerste graaf van Bantry verijdelde de invasiepoging van Wolfe Toe en de United Irishmen.  

Dag 4       Ring of Kerry
Vandaag besteden we tijd door in de prachtige Ring of Kerry. Het prachtige schiereiland Iveragh intrigeerde reeds de Victoriaanse bezoekers aan Ierland, zo zal u ontdekken dat het nog steeds even tot de verbeelding spreekt.  U heeft zeker de volledige dag nodig om dit landschap te kunnen bewonderen: de schitterende bergen, de woeste kusten, de charmante vissersdorpjes …

Dag 5       Cliffs of Moher      
Bunratty Castle en Bunratty Folk Park brengen u terug in de tijd. Het indrukwekkende middeleeuwse kasteel is één van de grootste attracties van Ierland. Het Folk Park is zowat het ‘Bokrijk’ van Ierland, het is een compleet dorp met gereconstrueerde winkels, huizen, boerderijen, een werkende korenmolen … Via het unieke natuurgebied The Burren, bereiken we de Cliffs of Moher. De 200 m hoge en 8 km lange krijtrotsen blijven een adembenemende natuurwonder. Bij mooi weer het je een prachtig zicht over Galway Bay. Overnachting in ons hotel regio County Clare.

Dag 6       Galway & Connemara
De levendige universiteitsstad Galway ademt een aparte sfeer, met middeleeuwse straten vol fijne oude pubs, restaurants en bijzondere shops. Via Westport en de heilige berg Croagh Patrick, rijden we naar en door Connemara, wereldberoemd uithangbord van het groene heuvelachtige Ierland, vol meren. Deze ruige streek in het westen van County Galway bestaat uit veenland, bergen en rotsachtige kust. We nemen er rustige boottocht om volop te genieten van het prachtige landschap.  We bezoeken er ook het neogotische kasteel aan het meer: Kylemore Abbey. Overnachting in ons hotel regio County Mayo.

Dag 7       Yeats County & Donegal
Wij rijden verder noordwaarts door "het land van Yeats" naar Donegal County. Zelfs voor mensen die de gedichten van W.B. Yeats niet kennen, is het natuurschoon van Sligo reden genoeg om deze tocht te maken. De route gaat door een gevarieerd landschap, langs baaien met zandstranden en spectaculaire richels van kalksteen, door bossen en lang rivieren en meren. Zeker het grote Glenveagh National Park is indrukwekkend mooi. We houden bezoeken het stadje Donegal, die ‘fort van de vreemdelingen’ beteken, naar de Vikingen die hier een vesting bouwden. De ruïne van  Donegal Castle ligt in het centrum van de stad.  Overnachting in ons hotel regio Letterkenny.

Dag 8       Londonderry & Giant’s Causeway
Na het ontbijt bezoeken we Londonderry. Om de Ieren in bedwang te houden startte Jacobus I omstreeks 1613, het ‘Plantation’-programma. Dat hield simpelweg in dat de Ieren hun land ontnomen werd en toegewezen aan protestantse Engelse en Schotse kolonisten. Ter ere van de Londense Livrei gilden werd het voorvoegsel London, voor Derry gevoegd, sterk tegen de zin van de Ieren.

Uit die tijd stammen ook de stadswallen, die mooi overeind gebleven zijn. Later gaan we naar de Antrim Coast, waar we een bezoek brengen aan een legendarisch natuurfenomeen, bekend als de Giant's Causeway. Dit eigenaardige oord met zijn bizarre, regelmatig geordende basaltblokken vormt het onderwerp van ontelbare legenden. De bekendste & vertelt hoe de reus Finn MacCool een pad aanlegde over de zee, om zijn geliefde op het Schotse eiland Staffa, waar soortgelijke blokken zijn gevonden, te kunnen bezoeken.  In de late namiddag komen we toe in het mooie Belfast, waar u kennis maakt met de historische hoofdstad van Noord-Ierland. Overnachting in ons hotel regio Belfast.

 Dag 9       Belfast & Dublin
's morgens bezoeken we de Titanic Experience in Belfast. Een knappe en moderne manier om kennis te maken met de bouw van het illustere passagierschip. Daarna rijden we terug naar het zuiden en kort na de middag komen we toe in Dublin, de Ierse hoofdstad .

De meer dan 1000 jaar oude geschiedenis van Dublin zie je doorheen de stad, de laatste eeuw voel je er zelfs nog. De onafhankelijks strijd tegenover de Engelse "bezetter" is verteerd maar niet vergeten. U ziet de rivier met zijn vele bruggen, de beroemde thuishaven van de Guinness, de groene longen (parken), het Trinity College, de Edwardiaanse huizen enz...  Overnachting in ons hotel te Dublin.

Dag 10     Wicklow Mountains
Elk mooi sprookje heeft ook een einde …. Geniet vooral nog op onze trip naar het Zuiden via de wondermooie Wicklow Mountains. De regio ook wel de moestuin van Ierland genaamd, wordt niet zelden als een sprookjeslandschap omschreven. Waar de nevel de toppen van de bergen letterlijk omhult…  Tijd om uit te zwaaien, want wij gaan in Rosslare aan boord voor onze nachtelijke overtocht richting Frankrijk.

Dag 11     Cherbourg - Menen
In de late ochtend komen we weer toe in Cherbourg en rijden we huiswaarts naar Menen. Aankomst in onze aankomsthal voorzien omstreeks 20.30 u.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe viersterrencar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco.
 • Ervaren en tweetalige Herman & Vandamme gids
 • 1 Overnachting aan boord van de Ferry Cherbourg – Rosslare in een binnenkajuit, met stapelbedden, voorzien van toilet en douche
 • 1 Overnachting aan boord van de Ferry Rosslare – Cherbourg in een binnenkajuit, met stapelbedden, voorzien van toilet en douche
 • 8 Overnachtingen in een tweepersoonskamer voorzien van toilet en douche
 • 10 Ontbijten
 • 2 Avondmalen aan boord van de ferry in het self-service restaurant
 • 8 Avondmalen in het hotel
 • Boottocht in de Connemara 
 • Toegangsgelden voor: Giant’s Causeway, Experience, Kylemore Abbey & Gaden, Cliffs of Moher Visitor Center & Bantry House.

Niet inbegrepen

 • Alle dranken en middagmalen
 • Alle toegangsgelden (+/- € 50 p.p.)
 • Annulering- en reisverzekering 2021 (€ 4 p.d.p.p.)
 • Fooi voor de chauffeur is geen verplichting maar een uiting van uw waardering van uw appreciatie.

 Buitenkajuit 2p.

 € 28,00

 Single binnenkajuit

 € 418,00

 Single buitenkajuit

 € 466,80

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.