Tsjechië

Tsjechische kroon

Tsjechisch

Tsjechië, Centraal gelegen in Europa, kan rekenen op nogal wat werelderfgoed en geografische namen die tot de verbeelding spreken. En zeker de grotere steden van Tsjechië, zoals de hoofdstad en kroonjuweel Praag, geven hun prijzen steeds meer weg. Met Praag heeft Tsjechië een van de mooiste hoofdsteden van Europa. Naast heel wat drink- en eetgelegenheden, schittert deze ‘Gouden Stad’ door zijn vele cultuurpareltjes: de prachtige Karelsbrug, de Hradcany-burcht en de Sint-Nicolaaskerk… Ook het historische, door Unesco beschermde dorpje Kutná Hora moet je zeker gezien hebben. De Tsjechen zijn terecht trots op hun diverse land. Beleef zelf waarom tijdens een heerlijke vakantie!

x

Grensformaliteiten

Een geldige identiteitskaart, geldig tot 6 maanden na retour.

Kinderen jonger dan 12 jaar, is een kids-ID verplicht.

Minderjarigen die zonder ouder of voogd het land verlaten hebben een toelating nodig met een stempel van het stadhuis van de woonplaats.

Niet-Europeanen nemen contact op met de bevoegde ambassade of consulaat.

Indien een reiziger bij de afreis niet de nodige documenten kan voorleggen, zal hij de daaruit voortvloeiende kosten niet op Herman & Vandamme kunnen verhalen.

Bezoek http://diplomatie.belgium.be/nl voor alle recente informatie over jouw bestemming: reisadvies, vereiste identiteitsdocumenten en andere praktische reisinfo

Gezondheidsinformatie

Er zijn geen bijzondere vaccinaties verreist voor reizen naar Tjechië

De standaardvaccinaties zijn wel van toepassing, dit dient individueel bij de huisarts besproken te worden.

Een reisapotheek is bijzonder nuttig, uw apotheek kan u hier de nodige info verschaffen.

Reizen in Tsjechië