De derde editie van Triënnale Brugge, TraumA, zet het onderzoek naar hedendaagse kunst en architectuur in de openbare ruimte verder, maar ditmaal vanuit een meer inwaarts en onderhuids perspectief: wat speelt er zich af achter de statige gevels? Hoe wordt de middeleeuwse stad beleefd én geleefd? Internationale kunstenaars en architecten worden uitgenodigd om de (semi-)publieke en private ruimtes in Brugge te exploreren en de verborgen dimensies van de samenleving in vraag te stellen. Steegjes en achterpoortjes worden verkend, tussenruimtes, binnenkoeren en bouwwerven vormen een spoor van verwondering en geven een blik achter de ogenschijnlijk hoge muren.

Met TraumA duikt de triënnale in de ‘uncanny’ geschiedenis en realiteit van Brugge. Historische lagen worden blootgelegd, vergeten of verborgen verhaallijnen besproken. Deze editie verkent de dunne lijn tussen droom en trauma, tussen paradijs en hel. Het speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op het ‘unheimliche’ dat er ondergronds aanwezig is. Want hoewel Brugge voor velen een droombestemming lijkt, sluimert er in deze picture-perfect-wereld ook armoede, eenzaamheid, vervuiling of angst. Triënnale Brugge 2021: TraumA brengt aan de hand van artistieke en architecturale ingrepen ook de minder fraaie aspecten naar boven en laat ze deel worden van de beeldvorming van de stad. Ze creëert een meerstemmig discours, waar er ruimte is voor verbeelding, schoonheid, duisternis en complexiteit. Een ruimte waar kunstenaars en architecten zowel de bühne als de stoffige coulissen kunnen verkennen.

Triënnale Brugge 2021: TraumA balanceert tussen het aanwezige en het verborgene. Met een parcours van sculpturale, architecturale en organische creaties komt het tegemoet aan een viering van de veelzijdigheid en beweeglijkheid van deze stad. Tussen privé en publiek. Tussen droom en nachtmerrie.

Via dit unieke arrangement ontdek je Brugge op een kunstige manier, met een privégids ontdek je de verschillende installaties en het verhaal die de kunstenaar wil brengen. Per fiets gaan we op zoek naar architecturale parels en hedendaagse kunst in Brugge. Daarbij mag de Poortersloge zeker niet vergeten worden. Culinair ontspannen doe je bij een originele bierdegustatie na een bezoek aan de stadsbrouwerij van “Bourgogne des Flandres”. Kortom het arrangement “Triënnale Brugge” is een puur genot voor iedereen met interesse in kunst, architectuur en historie in een uniek kader.

Hotel Crowne Plaza

Het Venetië van het Noorden, zo wordt Brugge wel eens genoemd. In het midden van deze historische stad bevindt zich het befaamde Crowne Plaza hotel, gebouwd in de periode van 1987 tot 1991. Ondertussen is het gebouw gegroeid tot een bekend hotel midden in het historisch centrum van Brugge. Gelegen in het hart van de stad bevindt zich het stadhuis, ook de kapel van het Heilig Bloed is er te vinden.  

Het hotel biedt u gratis toegang tot hun Fitness & Wellness faciliteiten, waar u in alle rust weer tot uzelf kan komen.

 • Topligging vlakbij de Grote Markt
 • Bekend om zijn gastvrijheid
 • Historisch kader
 • Gratis toegang tot zwembad & Sauna
 • Gratis toegang tot de Fitness
 • Gezellig restaurant met lokale specialiteiten
 • Gratis Wifi
x

Inbegrepen

 • 1 Overnachting op basis van een standaard 2 persoonkamer (Incl Taks)                          
 • 1 Rijkelijk Ontbijtbuffet
 • Rondleiding met privégids
 • Tentoonstelling Poortersloge
 • Fietsverhuur
 • Bezoek Brouwerij Bourgogne Des Flandres (Incl Degustatie)
 • Stadsplannen en infobrochure.
 • Overnachting zaterdag 10 euro pp 

Kamers

Standaard Tweepersoonskamer

De standaard tweepersoonskamer bestaat uit een ruime en warm ingerichte kamer met zithoek en een badkamer met een douche.

Faciliteiten

Maaltijden

Kamer & Ontbijt

Thermae 2000 voorziet elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet waarmee u uzelf kunt opladen en kunt genieten van een dag vol ontspanningsmogelijkheden in het kuuroord.  

Kamer & Ontbijt

In de ochtend kunt u genieten van een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet waar voor ieder wat wils aanwezig is.

Kamer & Ontbijt

In de ochtend kunt u genieten van een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet waar voor ieder wat wils aanwezig is.