Riviercruise Provençaalse Kleuren

Ervaar de ultieme Franse charme met Herman en Vandamme op een exclusieve riviercruise, in samenwerking met Croisi Europe! Ontdek de magie van Frankrijk terwijl we langs de schilderachtige waterwegen varen, met fascinerende uitstapjes naar iconische bestemmingen zoals Lyon, Avignon, Arles, Port-St.-Louis, Les Baux de Provence en de prachtige Vercors-regio. Geniet van heerlijke gerechten, luxe accommodaties en onvergetelijke momenten terwijl we samen deze schitterende reis maken. Laat je betoveren door de Franse schoonheid op haar best. Boek nu voor een reis die je hart zal veroveren!

MS Camargue

MS Camargue (September)

Het schip met zeer lichtrijk en ruim interieur telt 5 ankers en werd ingehuldigd in 2015. De rustgevende, zachte roze en oranje tinten doen denken aan de ondergaande zon en geven het interieur een rustgevend karakter. Het natuurlijke en elegante decor verwijst naar de fauna en flora uit de Camargue.

De 2 belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich op het bovendek. Vooraan bevindt zich de salon-bar, en achteraan het restaurant waar alle maaltijden tijdens de cruise geserveerd worden. De kajuiten op het bovendek beschikken over Franse balkons, terwijl de kajuiten op het hoofddek grote vensters hebben. Aarzel niet om op het zonnedek te kuieren voor ontspannende momenten! Op het dek, met zetels en ligstoelen, kunt u zalig relaxen en tegelijk genieten van een panoramisch uitzicht op het landschap.

MS Van Gogh

MS Van Gogh (Oktober)

Volledig gerenoveerd in 2018, dit schip is opnieuw ontworpen en ingericht volgens de nieuwe normen en biedt grotere, lichte en comfortabele ruimtes aan. Qua decoratie combineert het blauw-grijs en oranje een mooie stijl en geeft het een enorme
indruk van elegantie. Met een knipoog naar de kunstenaar wiens naam het draagt, bevat de boot enkele van zijn beroemde schilderijen uit de serie Sunflower. De patronen van de stoffen en de aankleding van de bar zijn gebaseerd op de door Van Gogh ontwikkelde technieken: impressionisme en pointillisme.

De twee belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich op het bovendek. Aan de voorkant, de salon /bar en aan de achterkant het restaurant waar alle maaltijden zullen worden geserveerd tijdens de cruise. De 20 kajuiten op het bovendek hebben een Frans balkon en de 34 kajuiten op het hoofddek hebben ramen. Aarzel niet om naar het zonnedek te gaan om te
ontspannen! Het is uitgerust met zetels en ligstoelen, zodat u kunt ontspannen terwijl u geniet van het panoramische uitzicht over het landschap.

Dag 1. Menen – Lyon

We vertrekken vanuit onze centrale vertrekhal te Menen om 06u30. Via de Franse snelwegen rijden we richting Lyon. We komen in de late namiddag aan. Hier nemen we onze intrek in ons hotel. Het avondmaal is voorzien in een restaurantje in de buurt.

 

Dag 2. Lyon

Deze voormiddag staat een stadswandeling gepland in deze historische stad. Vaak wordt Lyon genoemd als mooiste stad van Frankrijk. Vele van haar historische monumenten zijn dan ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast staat Lyon ook gekend als de Franse hoofdstad van de gastronomie. In de namiddag kunnen we dan inschepen. Na een welkomstcocktail worden we voorgesteld aan onze bemanning. We dineren vanavond voor het eerst aan boord van het schip. Ons schip vaart in de loop van de avond uit.  

 

Dag 3. Avignon – Arles

In de voormiddag vaart ons schip richting Avignon. In de namiddag kunnen we hier dan ook van boord om deze prachtige Pauselijke stad te ontdekken. Na de stop in Avignon varen we nog een klein stukje verder richting Arles. Hier bezoeken we onder meer de prachtige restanten die de Romeinen voor ons achterlieten. ’s Avonds is opnieuw diner voorzien aan boord van het schip. Vannacht blijft ons schip liggen in Arles.  

 

Dag 4. Arles – Port-Saint-Louis – Marigues

Vandaag ontdekken we de Camargue. Dit moerasgebied in het zuiden van Frankrijk is de thuis van heel wat prachtige Fauna en Flora. Zo zijn er de prachtige paarden, runderen en natuurlijk ook de Roze Flamingo. We bezoeken er ook een manade, een traditionele boerderij. Hier leren we van de echte manadiers hoe men hier leeft. We krijgen ook een demonstratie van het werk met de Camargue paarden in het moeras.

 

Dag 5. Arles – Viviers

Na het ontbijt aan boord van ons schip bezoeken we Baux de Provence. Dit dorp dat gedeeltelijk op de rotswand is gebouwd  staat ook gekend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Na de middag varen we verder richting Viviers.

 

Dag 6. Viviers – La Voulte

Onze planning vandaag is goed gevuld. In de voormiddag varen we naar La Vaulte. De Skyline van dit dorpje word volledig gedomineerd door haar 14e -eeuwse kasteel. Na La Voulte brengen we een bezoek aan de Vercors dit rotsplateau bied een adembenemend uitzicht over de omliggende streek. Op dit massief brengen we een bezoek aan de wijngaard van Clairette de Die. Uiteraard gaat dit bezoek gepaard met een degustatie. ’s Avonds staat ter ere van onze laatste avond aan boord van ons schip nog een Gala-avond op het programma.

 

Dag 7. Lyon – Menen

Tijdens de nacht is ons schip blijven doorvaren terug richting Lyon. We ontschepen rond 9 uur in de ochtend. In Lyon staat onze autocar op ons te wachten om ons terug richting Menen te brengen. Aankomst hier voorzien rond 20u30

Extra

-5% VROEGBOEKKORTING t.e.m. 21/04/2024

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 21/04/2024) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 21/04/2024 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

Munteenheid ter plaatse                        Euro                                                       

Grensformaliteiten                                 Een geldige identiteitskaart (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                  Gemiddeld 23 °c September / 17°c Oktober

Taal                                                        Frans

Zeker meenemen                                    Een goeie zonnebril, een pet en zonnecrème zijn een must

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainment systeem en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 1x Overnachting in Lyon op basis van kamer & ontbijt
 • 1x Diner op avond 1 in Lyon
 • 5x Overnachting aan boord van MS Camargue (September) / MS Van Gogh (Oktober) (5 ankers) in een dubbele kajuit met airco, douche, wc, tv, radio & kluis.
 • De cruise in volpension vanaf het diner van de tweede dag tot het ontbijtbuffet de zevende dag. Alle maaltijden worden tijdens één enkele service opgediend. Het ontbijt wordt aangeboden in buffetvorm, de lunch en het diner worden aan tafel opgediend.
 • Inclusief één gala-avond aan boord (avond 6)
 • Dranken aan boord (water, wijn, bier, fruitsap & koffie - behalve dranken op speciale kaarten).
 • Haventaxen
 • Gratis Wifi toegang aan boord
 • Uitstappen en bezoeken: Lyon, Avignon, Arles, Port-Saint-Louis, Arles, Les Baux de Provence, De Vercors

Niet inbegrepen

 • De maaltijden & dranken tijdens de heen-en terugreis en uitstappen
 • Facultatieve toegangsgelden
 • Reis-en annuleringsverzekering VAB (€ 4,50 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Suite kajuit :    + €168,00 p.p.

Dubbele kajuit bovendek:     + €168,00 p.p.

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Kamers

Dubbele kajuit bovendek

Een dubbele kajuit op het bovendek met frans balkon, grote panoramische schuiframen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Alsook de suites bevinden zich op het bovendek.

Dubbele kajuit hoofddek

Een dubbele kajuit op het tussendek met hoge schuiframen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Dubbele kajuit bovendek

Een dubbele kajuit op het bovendek met frans balkon, grote panoramische schuiframen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Alsook de suites bevinden zich op het bovendek.

Dubbele kajuit hoofddek

Een dubbele kajuit op het tussendek met hoge schuiframen, airco, douche, wc, tv, radio & kluis 

Faciliteiten

 • Televisie
 • Badkamer met douche en privétoilet
 • Handdoeken
 • Binnentelefoon 
 • Kluis 
 • Omkeerbare airconditioning 
 • Elektriciteit 220V 
 • Wifi

Opmerking: er is geen wasservice aan boord.

 • Televisie
 • Badkamer met douche en privétoilet
 • Handdoeken
 • Binnentelefoon 
 • Kluis 
 • Omkeerbare airconditioning 
 • Elektriciteit 220V 
 • Wifi

Opmerking: er is geen wasservice aan boord.

Maaltijden

Volpension

Met het volpension geniet u 's ochtends van een lekker buffet. 'S middags en 's avonds worden de maaltijden aan tafel opgediend.

Dranken (water, wijn, bier, fruitsap & koffie) zijn inbegrepen. (excl. dranken op speciale kaarten)