De mooiste Fjorden van Noorwegen

Scandinavië, Met Trollstigen Pas, Geirangerfjord, Sognefjord, Hardangerfjord, Oslo

Noorwegen heeft alle ingrediënten voor een natuurreis: gletsjers, bergen, watervallen, eilanden... Maar het meest indrukwekkend zijn voor veel mensen de mooie Noorse fjorden. Reizigers die nog niet in het Scandinavische land op vakantie zijn geweest, hebben het vaak nog op hun verlanglijstje staan. Noorwegen is het land van de fjorden. Er zijn er meer dan duizend, en de één is nog spectaculairder dan de ander. De fjorden zorgen vaak voor adembenemende panorama’s. Vooral de combinatie van het diepe water en de hoge bergen spreken tot de verbeelding. Maar rondom de fjorden kun je ook actief bezig zijn. Een lange bergwandeling, kajaktocht of een paar uur op de mountainbike: Voor elk wat wils.

Programma

Dag 1 Menen - Lübeck

Ons vertrek uit de centrale vertrekhal te Menen is voorzien om 06.30 u. via de Belgische en
Duitse autosnelwegen rijden we naar Lübeck, we nemen af en toe een pauze onderweg.
Overnachting in ons Hotel in Lübeck.

Dag 2 Lübeck – Kiel

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan Lübeck. Deze Duitse Hanzestad aan de Oostzee is zeker een bezoekje waard. De stad verdiende haar rijkdom van de 12e tot de 16e eeuw door de handel met Scandinavië en Rusland. Vandaag nog steeds is Lübeck een van de belangrijkste importhavens voor Franse wijn. Haar middeleeuwse binnenstad is al sinds 1987 beschermd door UNESCO Werelderfgoed. Vanuit Lübeck vervolgt onze reis naar het noorden zich richting Kiel. Net als Lübeck is kiel een zeer belangrijke havenstad voor Duitsland. De stad groeide in belang dankzij het gelijknamige kanaal dat de Oostzee met de Noordzee verbindt. Vanuit Kiel vertrekken ook heel wat veerdiensten, en laat het nu net voor deze veerdiensten zijn dat ook wij in Kiel zijn. We schepen rond de avond in op onze ferry van Stena Line.

Dag 3 Gothenburg – Oslo – Gol

Na een hele nacht op zee ontbijten we nog aan boord van ons schip waarna we aankomen in Gothenburg. We rijden langs de prachtige Zweedse kust en het mooie Krödernenmeer richting Gol. We dineren in ons hotel in Gol.

Dag 4 Gol – Sognefjord

Tijdens een ontspannen rit door verlaten valleien kan je het prachtige binnenland van Noorwegen ten volle ontdekken. Met een korte ferryoverzet komen we in Mannheller. We bezichtigen de oude Staafkerk uit de 12de eeuw en reiden door naar de Sognefjord, de “koning van de Fjorden”. Het blauwe water weerspiegelt de gigantische witte bergen. We bezoeken het prachtig gelegen dorpje Balestrand waar je het adembenemende bergpanorama kan bewonderen. We overnachten in een hotel in de buurt.

Dag 5 Flambahn en Vikingmuseum

Een van de vele hoogtepunten van de reis staat vandaag op ons programma. In Flam start onze spectaculaire treinrit. We reiden voorbij meerder watervallen, oude bergboerderijen met de besneeuwde bergketen op de achtergrond. Er word een aantal keer gestopt om foto’s te nemen. Na deze onvergetelijke rit bezoeken we Njardarheimr een authentiek Viking dorp perfect nagebouwd zoals de Vikingen het in der tijd deden. Het dorp is bebouwd met lokale grondstoffen en de afstammelingen de Vikingen van toen bereiden voor ons een maaltijd op traditionele wijze. Voor het avondmaal gaan we terug naar ons hotel.

Dag 6 Fjaerland – Nordfjord – Tvinnevossen

Vandaag bezoeken we Fjaerland, waar de gletsjer de fjord ontmoet. In het centrum van Fjaerland ligt Mundal, het boekendorp van Noorwegen. In de oude boothuisjes kan je naast boeken ook kunst en ambachtsproducten verkrijgen. Niet ver van Mundal is het Nowegian Glacier Museum. Je ontdekt de binnenkant van een gletsjer en ontdekt de geschiedenis van de aarde. Vanuit Fjaerland rijdt u langs de Böya-gletsjer naar het kleine dorpje Skei aan het Jölstermeer. Door het smalle Vade-dal naar Byrkjelo en door een prachtig landschap naar Anda, waar u de veerboot naar Lote neemt. Langs de oever van Innvik Fjord naar de Tvinnefoss waterval. Diner en overnachting in de omgeving van Loen.

Dag 7 Geirangerfjord en een bergpanorama

 Een ander hoogtepunt van uw reis wacht vandaag op u: De beroemde Geirangerfjord. Eerst ervaart u steile berghellingen met talrijke donderende watervallen tijdens een boottocht op de mooiste Noorse zeearm. Maak een omweg naar het uitzichtpunt Örnesvingen en bereik Loen via talrijke haarspeldbochten en door het mooie Stryntal. Neem de kabelbaan naar de top van de berg met een adembenemend panorama. Geniet van het uitzicht! Diner en overnachting zoals op de vorige dag.

Dag 8 Ringebu Staafkerk – Hamar

Eerst rijden we door smalle valleien naar Ringebu. De 13e eeuwse staafkerk is een stop waard. Diner en overnachting in de omgeving van Hamar.

Dag 9 Hamar – Gothenburg

Langs het grootste meer van Noorwegen, Mjösa, bereikt u Oslo. Tijdens een stadstour passeert u het stadhuis, de machtige vesting Akershus en het Koninklijk Kasteel. Dan verder naar Göteborg, waar uw ferry 's avonds de haven verlaat. Diner en overnachting aan boord.

Dag 10 Terugreis

’s Ochends komen we aan in Kiel vanwaar we vertrekken voor de laatste etappe van onze reis. We komen aan in Menen om 20u30

Ons programma kan worden gewijzigd in geval van overmacht, in welk geval wij voor een passend alternatief zullen zorgen.

Extra

Munteenheid ter plaatse                         Noorse kronen (€ 1 = 10,39 Noorse Kronen)
                                                               Klein bedrag voorzien om mee te nemen.
                                                               Budget is afhankelijk van eigen uitgaven.

Wij adviseren om een visa kaart mee te nemen, in Scandinavië is het gebruikelijk om bedragen vanaf € 1 te betalen met je kredietkaart.                           

Grensformaliteiten                                  Een geldige identiteitskaart (Geldig tot 6 maanden na retour)

Klimaat                                                    Gem. Max. temperatuur Juni / Augustus is 20° C
                                                                Gem. Min. temperatuur Juni / Augustus is 10° C

Taal                                                          Noors maar voor toeristen vooral Engels

Zeker meenemen                                      Regenjas, degelijke wandelschoenen en goede muggenmelk

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd on board entertainment systeem en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 1x Overnachting op de cruiseferry tussen Kiel & Göteborg, op basis vaneen tweepersoons(binnen)kajuit met douche en toilet
 • 7x Overnachting in een driesterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 1x Overnachting op de cruiseferry tussen Göteborg & Kiel, op basis vaneen tweepersoons(binnen)kajuit met douche en toilet
 • 9x Ontbijt
 • 9x Diner
 • Headset tijdens de volledige reis
 • Lokale gids bij de rondleiding in Oslo
 • Fjord cruise in de Geirangerfjord (Hellesylt – Geiranger)
 • Treinrit Flam (Flam – Myrdal-Flam)
 • Toegang Noors gletsjer Museum
 • Toegang Viking Museum
 • Toegang Sky Lift Loen

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de héén-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve toegangsgelden 
 • Reis-en annuleringsverzekering €4,25 euro per persoon per dag
 • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering & appreciatie.

Supplement

Single  =  €695.00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.