The Great West Way


Bestemming: West-Country (Engeland)
Duur: 7 dagen
Must see: Windsor, Stonehenge, Bristol, Bath, Abdij van Malmesbury, en veel meer.

Dag 1

Aankomst in het graafschap Kent.


Vanuit Calais of Duinkerken kan u een veerboot nemen over het Engelse Kanaal naar Dover. De imposante "White Cliffs" kan u al van ver spotten. Welkom in Groot-Brittannië! Als de tijd het toelaat, wordt een reis naar Canterbury zeker aanbevolen. Geniet van een wandeling door de steegjes van de middeleeuwse oude stad en laat de enorme gevel van de kathedraal je verwonderen. Avondeten en overnachting in Kent.

Dag 2

County of Kent - Windsor Castle - Reading / Newbury

Het is zover, U bevindt zich op de Great West Way. Uw eerste stop op de historische route tussen Londen en Bristol is een echt juweeltje: Windsor, direct aan de Thames.  Het prachtige kasteel is het huis van de Britse Monarchie en wordt beschouwd als het oudste en grootste bewoonde kasteel ter wereld. De wissel van de wacht is de moeite waard om eens te bekijken. U brengt de 2 volgende nachten door in de omgeving van Reading / Newbury.

Dag 3

Excursie naar Highclere Castle, Stonehenge en Vale of Pewsey

'S Ochtends staat Highclere Castle op het programma . Het prachtige pand is niet alleen een plezier voor de fans van Downton Abbey . De tuinen, waarvoor de aanleg een heel dorp werd verplaatst, kwam uit de pen van de legendarische Capability Brown. In de middag wordt het zeer mystiek. Het raadsel rond de steencirkels van Stonehenge is nog steeds niet duidelijk opgelost. Grafcomplex, observatorium of een offerplaats? Het is zonder twijfel een van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen. In het geheel één van de bekendste bezienswaardigheden rond de Great West Way maar dit alles vertegenwoordigen echter slechts een klein deel van de Engelse geschiedenis. Door het vredige Vale of Pewsey rijden we terug naar het hotel.

Dag 4

Reading / Newbury – Marlborough - Bristol

Vandaag gaan we richting Bristol. De voormalige "Great Bath Road" is de belangrijkste verkeersverbinding tussen de hoofdstad en het westen. Links en rechts zijn enkele van de herbergen waar vroeger de postkoets stopte. Er worden ter plaatse nog steeds stevige maaltijden geserveerd. Een ideale lunch dus. Dit samen met een biertje van de tap van de plaatselijke Wadworth- of West Berkshire-brouwerij. Met de bus ben je natuurlijk sneller dan met de koets en dus is er naast Marlborough nog heel wat te zien. Wat dacht je van het enige privébos van Groot-Brittannië, Severnake Forest, het prachtige Bowood House , de Harry Potter-filmlocatie Lacock Abbey of toch liever het pittoreske dorpje Castle Combe in de zuidelijke Cotswolds? Voor de volgende twee nachten verhuizen we naar het hotel in Bristol. Na het diner kun je de stijlvolle waterkant ontdekken en er een gevoel van "Green Living" krijgen.

Dag 5

Excursie naar Bath, Longleat House en Cheddar Kloof

Na het ontbijt vertrek je naar het glamoureuze Bath, gelegen tussen de Cotswolds en Mendip Hills. Het werd bekend door de hete bronnen. U kan er genieten van de Romeinse baden en hun openluchtzwembad op het dak. De smaak van het geneeskrachtige water is eerder wennen ... De architectuur van de stad wordt versterkt door elegante pleinen en honingkleurige gevels in de Georgische stijl. Meer dan 500 van deze gebouwen, waaronder de Royal Crescent, behoren tot de monumenten van de stad. En Natuurlijk gebruikte de Georgian Society in die tijd de Great West Way. Net buiten de stad ligt Longleat House and Gardens. Het is geclassificeerd als een cultureel monument van de 1e graad en is daarom een ​​gebouw van buitengewoon belang. Voordat u terugkeert naar het hotel, passeert u de Cheddar Gorge, een indrukwekkende kloof. Een geweldig panorama van Bristol en de Avon Gorge heb je vanaf de Clifton Suspension Bridge, terug op de Great West Way. Hun ingenieur, Isambard Kindom Brunel, was ook verantwoordelijk voor de aanleg van de Great Western Railway en de SS Great Britain, de eerste grote oceaanstomer in de geschiedenis. Brunel wordt gezien als de motor van de industriële Revolutie in Engeland. Een hedendaagse pionier daarentegen is Banksy, een lokale Straat kunstenaar wiens graffiti internationaal gewaardeerd wordt.

Dag 6

Bristol - Abdij van Malmesbury - Harwich

(Nachtveerboot)

Een laatste keer "roerei, spek en gebakken tomaten"; dan brengt de route je naar het noorden. Malmesbury aan de Avon is de oudste stad van Engeland.

De 12e -eeuwse abdij midden in de stad is een lust voor het oog. Dan ga je weg van the Great West Way en kan je zich verheugen op een laatste hoogtepunt in de namiddag: Oxford, met zijn prestigieuze hogescholen en prachtige tuinen.

Drukte in het voetgangersgebied en een uitstekende cultureel aanbod maakt de charme van de universiteitsstad compleet. De inscheping vindt laat in de avond plaats in Harwich op de comfortabele Stena Line voor een nachtelijke overtocht naar Hoek van Holland. Diner aan boord.

Dag 7

Hoek van Holland - terugreis België

Vroeg in de ochtend meert het schip aan in de haven van Hoek van Holland.

Met onvergetelijke herinneringen in je bagage reis je het laatste deel van uw reis naar huis.

Ze zeggen dat de Great West Way meer is dan alleen de steden, monumenten en gebouwen maar het is een "Engelse manier van leven".

Ben jij het daarmee eens?