Santiago De Compostella & De Sint-Jakobsroute

Adembenemende Zuiderse rondreis

Santiago de Compostela had een magische klank in de oren van de middeleeuwer. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwen achtereen naar deze Spaanse stad. Maanden waren zij onderweg op een soms barre tocht, gedreven door een innerlijke drang naar wat achter de horizon lag.
Na al die eeuwen is de belangstelling voor de St. Jacobsroute nog steeds springlevend. Vandaag de dag bieden deze paden u de mogelijkheid om op een actieve manier de culturele en historische hoogtepunten van het Iberische schiereiland te verkennen. U wandelt of fietst daarbij door prachtige afwisselende landschappen. De St. Jacobsroute volgt rustige, niet-toeristische en goed geasfalteerde wegenen. De route verbindt vele historische pelgrimsplaatsen waar je kan kennis maken met het cultureel erfgoed. Onderweg op eigen kracht is het genieten van rijke en sterk variërende landschappen.

Programma Compostella             

Dag 1:
We vertrekken om 6u30 vanuit onze centrale vertrekhal in Menen. We rijden doorheen Frankrijk om tegen de avond aan te komen in de regio van Poitiers of Bordeaux.

 

Dag 2:
Vandaag vertrekken we kort na het ontbijt verder richting Spanje. Vanaf nu volgen we de populairste bedevaart routes. We rijden richting Pamplona. De hoofdstad van Navarre is zeer belangrijk voor vele Pelgrims. De stad is ook zeer bekend omwille van de stierenlopen die er worden georganiseerd tijdens de San Fermín feesten.

 

Dag 3:
Vanuit Pamplona rijden we verder op onze Pelgrimstocht via Estella richting Logroño. Dit stadje werd bekend toen de Heilige St-Franciscus van Assisi daar volgens de legende een kind genas tijdens zijn pelgrimstocht. Ter ere van deze gebeurtenis werd een klooster van de franciscanen hier opgericht. Daarna vervolgen we onze tocht richting Burgos. Door deze stad loopt een andere pelgrimsroute vanuit Frankrijk waardoor de stad enorm veel faciliteiten bied voor pelgrims.

 

Dag 4:
We verlaten Burgos en rijden door richting het pittoreske León. In bekendheid onder de Pelgrims misschien wel de grootste stad langs de Sint-Jacobsroute. Ook in Leòn vinden we een prachtige Kathedraal en het magnifieke San Marcos klooster. We ovenachten en dineren hier in deze mooie stad.

 

Dag 5:
Na het ontbijt vertrekken we vanuit León en volgen we de middeleeuwse Sint-Jakobsroute. We rijden voorbij vele kerken via Astorga, Ponferrada (een tempeliers kasteel) en Lugo. Een stad waar de muren van de Romeinse vestigingsmuren nog perfect intact zijn. We komen rond de avond aan in Santiago de Compostella waar we dineren en overnachten.

 

 Dag 6:
Vandaag blijven we in Compostella. We bezoeken de Kathedraal, de eindbestemming voor vele pelgrims. Naast Rome en Jerusalem is Santiago de Compostella een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Europese christenen. Het oude stadscentrum rond de kathedraal toon vele architecturale monumenten in verschillende bouwstijlen uit verschillende tijdperken. 

 

Dag 7:
We verlaten het bedevaartsoord en rijden verder via Barreiros langs de Cantabrische kust richting Gijón en Oviedo. Onderweg stoppen we ook in La Coruña een oud stadje dat zeker het bezichtigen waard is. In Oviedo wacht een officiële tourgids op ons oor een begeleid stadsbezoek. We overnachten in Oviedo of in Gijón.

Dag 8:
We rijden verder langs de kust. We rijden door Santander richting de elegante badplaats San Sebastián. We overnachten in de regio van Irun.

 

Dag 9:
Na het ontbijt verlaten we het Iberisch schiereiland en rijden we Frankrijk opnieuw binnen. We rijden richting Tours voor een diner en een overnachting.

 

Dag 10:
Onze pelgrimstocht gaat haar eindstadion in. De laatste etappe van onze reis leid ons langs de Franse snelwegen terug richting Menen. Aankomst in Menen is voorzien rond 20u30

 

Excursies

Bezoek aan Pamplona, Burgos, Léon, Ponferrada, Santiago de Compostella, Ovieda, Santander & Bilbao.

Excursies 2023 in opmaak

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar, voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
 • Begeleiding van een gespecialiseerde Herman & Vandamme-gids
 • 9 x Overnachting in uitstekend drie-en viersterrenhotels in tweepersoonskamers met bad of douche en toilet
 • 9 x Ontbijt
 • 9 x Diner
 • Lokale taks

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis
 • De middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Facultatieve uitstappen en toegangsgelden
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Single Supplement: €374.00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.