Romantische Strasse

Romantische Strasse - Tweetalig Begeleide Reis

De Romantische Strasse, een klassieker van meer dan vijftig jaar. Het is een van de bekendste en populairste toeristische routes van Duitsland en loopt van de Main tot aan de Beierse Alpen. Ontdek de romantische route met Herman & Vandamme en laat je betoveren door prachtige Duitsland.

Programma

1ste dag:
Na de afreis om 06.30 u. rijden we via de Duitse autosnelwegen naar  Würzburg. 
Würzburg werd op 16 maart 1945 in minder dan 20 minuten bijna volledig verwoest. Het leek erop dat de fraai gelegen stad op de oevers van de Main van de aardbodem weggevaagd was. Net als Dresden herrees de stad echter uit de as en nu betovert de stad zijn bezoekers weer met zijn rijke erfenis aan historische attracties. We maken met de gids een wandeling door de stad en brengen een bezoek aan de ‘Residenz’. Dit prachtige barokke paleis was ooit de residentie van de prins-bisschoppen van Würzburg en zal u zeker niet onberoerd laten. Nadien rijden we naar ons hotel in Rothenburg ob der Tauber waar ons diner en overnachting ons opwacht.

2de dag:
In de voormiddag ontdekken we een stukje van de Romantische Strasse. We rijden onder meer naar Creglingen waar we een bezoek brengen aan de Herrgottskirche. Dit kleine kerkje herbergt een pareltje van een altaar van de bekende houtbeeldhouwer Tilman Riemenscheider. Nadien rijen we naar Weikersheim, voor een bezoek aan ‘Schloss Weikersheim’. Dit is een paleiscomplex van de graven von Hohelohe, uit de 16de – 18de eeuw, één van de hoogtepunten is ongetwijfeld de luxueuze banketzaal die de graven en hun adelijke gasten gewoon te paard betraden. In de namiddag ontdekken we de middeleeuwse binnenstad van Rothenburg ob der Tauber. Deze stad lijkt recht uit een sprookje te komen, met zijn oude vestingmuren, vakwerkhuisjes en kronkelige kasseiweggetjes. We maken een geleid bezoek met onze gids & vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3de dag:
Na ons ontbijt rijden we richting Nördlingen im Ries. Ook dit middeleeuws stadje is meer dan een bezoekje waard, het leed veel schade tijdens de dertigjarige oorlog maar er is gelukkig nog heel veel moois overgebleven. We wandelen over de stadsmuren, langs het Tanzhaus, het Rathaus, de Marktplatz en de fontein op e Weinmarkt. Die kwam er ter nagedachtenis van Maria Holl-Brunnen, deze ‘heks’ overleefde de martelingen tijdens een van de heksenvervolgingen en werd daarom vrijgesproken.  Op de terugweg bezoeken we Dinkelsbühl, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland.
De muren rond de stad tellen vier torens, die nog bijna helemaal intact zijn. Na een wandeling met onze gids, rijden we terug naar Rothenburg voor avondmaal en overnachting.

4de dag:
Na het ontbijt vangen we de terugreis aan, maar niet voor we het waterslot Mespelbrünn in Spessart bezocht hebben. Dit romantisch waterslot vind je terug in zijn oorspronkelijke staat want het heeft alle oorlogen doorstaan door zijn verborgen ligging. We houden nog een koffiepauze op onze rit huiswaarts en worden in Menen verwacht om 20.30 u. 

ExcursiesExtra

5 % VROEGBOEKKORTING T.E.M. 19/04/’21*

* Vroegboekkorting is alleen geldig op de basisprijs (zie tabel prijs tot en met 19/04/2021) en niet op supplementen. In tabel prijs tot en met 19/04/2021 werd de vroegboekkorting reeds afgetrokken. De vroegboekkorting is niet van toepassing op promoreizen (€ 1,00 voor de 2de persoon).

** In dezelfde kamer met 2 volwassenen / Wij raden niet aan om met 3 volwassenen één kamer te nemen omdat dit niet ten goede komt aan uw comfort en privacy.

x

Inbegrepen

In deze prijzen zijn inbegrepen:

  • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van on board entertainment systeem, bar, toilet, dvd en airco
  • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
  • 3 x Overnachting in een driesterrenhotel in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • 3 x Ontbijtbuffet
  • 3 x Avondmaal

Niet inbegrepen

In deze prijzen zijn niet inbegrepen:

  • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
  • Alle dranken
  • Excursiepakket met facultatieve toegangsgelden 2021 € 41,00 p.p.
  • Reis-en annuleringsverzekering (€ 3,60 per dag per persoon)
  • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen 2021

Single € 89,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.