Vroegboekkorting

Op verkenning in Noord-Polen

Met bezoek aan Poznan, Gniezno, Torun, Warschau, Wilanou, Lazienki, Mikolajki, Wolfsschanze, Malbork, Gdansk, Gdynia & Sopot

Dag 1 Menen – Poznan (1070 km)
We vertrekken om 6u30 in de centrale vertrekhal en rijden via Venlo en de Duitse autowegen naar ons hotel te Poznan in de regio Groot-Polen. Dit is de bakermat van Polen. We nemen het intrek in ons hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 2 Poznan – Gniezno (63 km)
Vandaag bezoeken we de wieg van de Polen, de steden Poznan en Gniezno. In de 10e eeuw werd in Poznan, op Ostrow Tumski de eerste Poolse kathedraal in Romaanse stijl gebouwd. De eerste vorsten van de Piasten dynastie werden hier begraven. Poznan heeft een unieke oude stad. Op de Oude Markt staat het stadhuis, één van de mooiste monumenten uit de Renaissance periode. De uit 1551 stammende klok trekt de aandacht met twee geiten die om 12 uur precies hun hoofden tegen elkaar stoten. Erna rijden we verder naar het hotel voor ons avondmaal en onze welverdiende nachtrust. 


Dag 3 Poznan – Torun (160 km)
Na het ontbijt rijden we via Gniezno naar de middeleeuwse stad Torun, de oude Hanzehaven en tevens de geboortestad van de astronoom Nicolaus Copernicus. We brengen een bezoek aan het goed bewaard historische centrum dat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De Scheve Toren is één van de grootste attracties van de oude Hanzehaven. Kom en maak kennis met de legende van de flisak en de smaak van de gembercake.

Dag 4 Torun – Warschau (211 km)
Vandaag verlaten we Torun, via de kuurstad Ciechocinek en Lowicz, gekend van zijn regionaal museum. We begeven ons naar de hoofdstad Warschau waar we intrek nemen in ons hotel voor het avondmaal en overnachting.


Dag 5 Warschau
Vandaag maken we kennis met de inmiddels 4de hoofdstad van Polen, Warschau ook de ‘herrezen stad’ genoemd. We hebben zowel aandacht voor de oudste wijken Stary Miasto en Nowy Miasto in het centrum als voor het Lazienki-park en Wilanow in de rand van Warschau. We gaan op verkenning langs de Koninklijke Route met zijn vele paleizen, kerken en monumenten. Kom en luister naar het verhaal van Antek de kleine opstandeling. Na een leerrijke dag keren we terug naar het hotel voor onze welverdiende nachtrust.


Dag 6 Warschau – Mikolajki (238 km)
Vandaag trekken we naar het noordoosten van Polen, naar de provincie Warmië – Mazurië, het voormalige Oost-Pruisen, ofwel het land van duizend meren: dat is de bijnaam van de regio en dat is nog een understatement. In werkelijkheid telt de regio zo’n drieduizend meren. We logeren tussen de Mazurische meren nabij de amberstad Mikolajki.


Dag 7 Mikolajki – Wolfsschanze (47 km)
Op het programma staat, de Wolfsschanze, het hoofdkwartier waar Adolf Hitler hoofdzakelijk verbleef in de periode van juni 1941 tot 20 november 1944. Diep weggestopt in de Poolse bossen is een gigantisch bunkercomplex gebouwd. Op 20 juli 1944 had de aanslag op Hitler plaats door kolonel von Stauffenberg. De aanslag had als de codenaam ‘Operatie Walküre’.


Dag 8 Mikolajki – Gdansk (254 km)
We verlaten de meren van Mazurië en rijden via Elblag naar Malbork aan de Oostzee. We brengen een bezoek aan Slot Mariënburg aan de rivier Nogat, het slot werd opgericht in 1274 en werd in 1945 grotendeels verwoest door oorlogshandelingen. Ondertussen is het kasteel grotendeels terug opgebouwd met uitzondering van de kathedraal. Dit was het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse Orde.


Dag 9 Gdansk
Vandaag gaan we richting Oostzee voor een bezoek aan Trojmiasto of Driestad. Gdansk vormt samen met de badplaats Sopot en de havenstad Gdynia de zogenaamde Driestad. Rondom Uluca Dluga en Dlugy Targ bevinden zich veel geconstrueerde gebouwen uit de Hanzetijd zoals het Artushof, de Gouden en de Groene Poort.


Dag 10 Gdansk – Berlijn / Gorzow Wielkopolski (601 km / 439 km)
Vandaag verlaten we Oost-Pommeren en rijden we richting de Duitse grens om te overnachten in de streek van Plzen. Hier installeren we ons in het hotel voor een laatste avondmaal en overnachting.


Dag 11 Berlijn / Gorzow Wielkopolski - Menen (834 km /986 km)
Na het ontbijt zetten we via de Duitse autosnelweg koers naar Menen. We komen omstreeks 20u30 aan in de centrale vertrekhal.

Extra

Munteenheid ter plaatse: Poolse Zloty (€ 1 = 4,26 PLN). Wij adviseren u om deze ter plaatse te wisselen en een kredietkaart mee te nemen.
Grensformaliteiten: Een geldige identiteitskaart volstaat (Geldig tot 6 maanden na retour)
Klimaat: Gem. max. temperatuur April 18 °C & Augustus 25 ° C
Taal: Pools maar voor toeristen vooral Engels of Duits
Zeker mee te nemen: Degelijke wandelschoenen. We achten de reis moeilijk haalbaar per rolstoel of voor mensen die slecht ter been zijn.

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van bar, toilet, dvd, on board entertainment systeem en airco
 • Ervaren tweetalige Herman & Vandamme specialist
 • 10x Ontbijtbuffet
 • 10x Overnachting in drie tot viersterrenhotels
 • 10x Diner in het hotel

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Lokale taxen
 • Programma met excursiepakket
 • Reis-en annuleringsverzekering 2022 (€ 4 per dag per persoon)
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen

Single    €298,00