Vroegboekkorting

De Sprookjesachtige Rijn

De Sprookjesachtige Rijn

Ontdek dit magische gebied tijdens onze 3-daagse naar de Rijn. Aan beide zijden van de Rijn strekken zich talrijke wijngaarden uit, tegen de hellingen op. De rivier heeft zich doorheen de jaren diep in het landschap ingebed. Voor een krachtig reliëf zorgen de talrijke beekjes en bossen.

Parkhotel Rüdesheim

Dit hotel heeft een schitterende locatie: in het hartje van het historisch centrum van Rüdesheim, tegenover de pier van de veerboot en op wandelafstand van de beroemde 'Drosselgasse'. Alle kamers van ons hotel hebben een panoramisch uitzicht op de stad of de Rijn, tv, WiFi en badkamer met douche/bad, haardroger en toilet.  In het restaurant van het parkhotel geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds worden zowel traditionele als internationale gerechten gereserveerd. Op het gezellig terras van het hotel kan u genieten van het prachtig uitzicht op de Rijn.

Programma

Dag 1
We vertrekken om 06.30 u. vanuit onze centrale vertrekhal in Menen richting Koblenz, prachtig gelegen oude stad ingeklemd tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Dit is heel goed te zien vanaf de vesting Ehrenbreitstein, die net als de Lorelei vandaag nog op ons programma staat. We rijden naar Rüdesheim voor incheck en diner in ons hotel. ’s Avonds gaan we op ontdekking in de Drosselgasse: De smalle straat is amper 144 meter lang, maar uit elk wijnlokaal, kelder of herberg klinkt er muziek, van de vroege voormiddag tot diep in de nacht. Het drukste steegje van de oude stad is wellicht het bekendste van heel Duitsland.

Dag 2 
Na ons heerlijk ontbijtbuffet, nemen we de boot tegenover ons hotel voor een tochtje op de Rijn. Terug aan wal, wandelen we samen met onze gids door Rüdesheim. Daarna nemen we onze touringcar om een bezoekje te brengen aan Niederwalddenkmal, een aandenken aan de Duits-Franse oorlog met een prachtige locatie aan de Rijn. We vervolgen onze tocht richting Wiesbaden, de chique badplaats aan de Rijn. Niet alleen bekend van de vele winkelstraten maar we zien onder meer het indrukwekkende Kurhaus, het stadskasteel; het Altes Rathaus of de voorloper van het witte huis, Villa Söhnlein. ’s Avonds genieten we in ons hotel van het diner en onze heerlijke nachtrust.

Dag 3 
Deze ochtend brengen we een bezoek aan Mainz, een stad met vele namen en gezichten: Universiteitsstad, stad van de Romeinen, Gutenbergstad, carnavalstad & wijnkoningin van Duitsland. In de namiddag rijden we terug naar Menen, waar onze aankomst voorzien is om 20.30 u.

Excursies

Excursiepakket: € 69,00 p.p.

x

Inbegrepen

 • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
 • Professionele begeleiding van een ervaren Herman & Vandamme – gids.
 • 2 x Overnachting in driesterrenhotels in tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 2 x Ontbijt
 • 2 x Avondmaal
 • Verblijfstax

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens de heen-en terugreis en de middagmalen ter plaatse
 • Alle dranken
 • Excursiepakket (+/- € 69,00 per persoon)
 • Reis-en annuleringverzekering
  • 2022: 4,00 € per persoon, per dag
  • 2023: 4,25 € per persoon, per dag
 • De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Supplementen 2022

Single: € 49,00

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar.

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Kamers

Single kamer

Alle kamers van ons hotel hebben een panoramisch uitzicht op de stad of de Rijn, tv, WiFi en badkamer met douche/bad, haardroger en toilet

Twee persoonskamer

Alle kamers van ons hotel hebben een panoramisch uitzicht op de stad of de Rijn, tv, WiFi en badkamer met douche/bad, haardroger en toilet

Faciliteiten

Maaltijden

Kamer met ontbijt

U kunt genieten van ons heerliijk ontbijtbuffet.

Halfpension

halfpension