Vroegboekkorting

De hanzesteden langs de Ijssel

Op zoek naar het échte Nederland? Die bijzondere combinatie van oud en nieuw? Bezoek dan de Hanzesteden!
Toen Amsterdam nog maar een klein plaatsje was, waren deze machtige handelssteden aan het water de belangrijkste steden van Nederland. En die rijkdom is nog steeds te voelen. Elke stad heeft zijn eigen unieke vibe, maar ze ademen allemaal de authentieke sfeer zoals alleen een échte Hanzestad die heeft. Reis met ons mee langs negen steden, die allemaal met elkaar verbonden zijn en ervaar de charme van de Hanzesteden!

Hotel Zwartewater

Dit mooie hotel aan de zwarte water rivier die het Zwarte meer verbind met Zwolle heeft heel wat te bieden. Een prachtig uitzicht, mooie kamers, een bowlingbaan, biljart en een binnenzwembad. Voor het avondeten kan je in restaurant De Combuijs genieten van showcooking en een heerlijk diner. geniet je liever van het uitzicht tijdens het eten geen enkel probleem het restaurant beschikt over een terras vlak aan het zwarte water.  

 

De moderne kamers zijn volledig uitgerust met een volledig ingerichte badkamer en alle andere faciliteiten. Het hotel beschikt ook over een welness die tegen een toeslag kan gebruikt worden. Dit hotel is perfect voor koppels maar kan met al haar faciliteiten ook andere reizigers zeker bekoren 

Ons hotel Zwartewater is prachtig gelegen aan het Zwarte Water in het stijlvolle dorpje Zwartsluis.
Het hotel staat bekend om zijn restaurant ‘De Combuijs’ waar men heerlijke buffetten serveert en het hoofdgerecht van uw keuze à la minute bereidt in de open keuken. Vanzelfsprekend zal rekening gehouden worden met alle nodige veiligheidsvoorschriften. Geniet na het eten nog van een wandelingetje bij laatavondzon door het stijlvolle dorpje Zwartsluis of van een drankje in de gezellige serre of op het terras aan het water. Daarna slaap je heerlijk in één van de 51 stijlvolle hotelkamers die van alle gemakken zijn voorzien: telefoon, radio, tv en een compleet uitgeruste badkamer. Uiteraard is er gratis Wifi zodat u onbeperkt kunt surfen en mailen op uw laptop, tablet of smartphone. Uiteraard is Hotel Zwartewater voorzien van een lift. Ook ’s Morgens wordt u er verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 1
Vertrek vanuit de centrale vertrekhal te Menen om 06.30 u. richting Doesburg. Doesburg is een kleine stad met een bijzonder boeiende geschiedenis,  hiervan getuigen de 150  monumenten die de stad rijk is. De Waag is één van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad en tevens ook de oudste herberg van Nederland. Naast Hanzestad staat Doesburg sinds de 15de ook bekend als mosterdstad. Vergeet bij de Doesburgsche Mosterdfabriek niet om een potje  mee te nemen om thuis te proeven.

Het volgende Hanzestadje op onze weg is Zutphen, wordt ook wel eens de ‘torenstad’ genoemd.  Wandel langs de Wijnhuistoren, over de IJsselbrug, langs de Walburgiskerk en het Oude Bornhof, een hofje aan de Zaadmarkt. Spot tijdens uw wandeling Stolpersteine, stenen die de Joodse inwoners gedenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd

Deventer is één van de oudste steden van Nederland met een prachtige en goed geconserveerde binnenstad.

Al in 952 wordt Deventer in een schenkingsoorkonde van koning Otto I als stad genoemd. De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Atheneumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Deventer staat bekend als de ‘Koekstad’ vanwege de bekende Deventer koek. Dus dan weet je wat je moet nemen bij de koffie.

Het sprookjesachtige Hattem is het thuis van het Anton Pieck Museum, dat helemaal in het teken staat van kunstenaar Anton Pieck, bekend om zijn romantische illustraties én geestelijk vader van sprookjespark De Efteling.

We sluiten onze dag af in Zwartsluis met een heerlijk uitgebreid diner in ons hotel.

Dag 2
Na een heerlijk ontbijtbuffet rijden we richting Zwolle.  Zwolle heeft een middeleeuws centrum, een schitterend theater, veel verschillende winkels, allerlei fantastische hotels en restaurants en verschillende fraaie parken. De stad heeft alles wat u van een moderne stad verwacht, maar heeft daarnaast de intimiteit van het verleden weten te behouden. De eeuwenoude gevels, de stadsmuur en -torens, de 600 jaar oude stadspoort Sassenpoort en de stervormige stadsgracht waar indrukwekkende herenhuizen en bomen langs staan, zijn kenmerkend voor Zwolle.

In de late namiddag staat ook Nederlands Hasselt op het programma, zoals een echte Hanzestad betaamt, een waterstad. Het Zwarte Water doorkruist de stad. Naast deze rivier kent Hasselt ook nog een oude stadgracht, waarin de contouren van de oude vestingstad te zien zijn. De grachtengordel krijgt Amsterdamse allure met namen als namen als Baangracht, Heerengracht, Prinsengracht en Brouwersgracht. Klein Amsterdam in de kop van Overijssel. Water heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Hanzestad. Een overblijfsel daarvan is de Stenendijk, de oudste gemetselde zeewering van Nederland.

Dag 3
We genieten van een heerlijk ontbijt alvorens we Elburg bezoeken. Verdwalen is in deze bijzondere vestingstad is praktisch onmogelijk want de stad is namelijk vierkant en binnen de grachten slechts 250 x 300 meter! Wie door Elburg loopt, voelt direct de sfeer van de oude vissersstad.

De eeuwenoude binnenstad van Harderwijk, met zo’n honderd rijksmonumenten, is in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Er is dan ook van alles te zien! Wandelend door de stad komt u langs de Onze Lieve Vrouwekerk; een driebeukige basiliek uit de 14e en 15e eeuw. Loop zeker ook even naar binnen om te kijken naar de bijzondere 16e eeuwse schilderingen!
De mooiste skyline van Nederland? Die vindt u in Kampen! Wie het uitzicht over de stad vanaf de IJssel bewondert, ziet hetzelfde wat kooplui in de Middeleeuwen zagen als ze bij de handelsstad aanmeerden. Geen moderne flatgebouwen, maar historische panden, poorten en kerken. Een bezoek aan Kampen is niet compleet zonder hét icoon van Kampen gezien te hebben, de Kamper Kogge, een nagebouwd Koggeschip uit 1340.

x

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrencar voorzien van On Board Entertainment, bar, toilet, dvd & airco
  • Ervaren Herman & Vandamme Chauffeur
  • Ervaren Herman & Vandamme Gids
  • 3 x Overnachting in hotel Zwartewater ****
  • 3x Ontbijtbuffet
  • 3 x Live cooking diner buffet
  • Toeristenbelasting
  • Gratis Wifi in het hotel
  • Gebruik indoor zwembad in het hotel

Niet inbegrepen

° Alle dranken
° Alle middagmalen
° Facultatieve toegangsgelden (+/- € 60 p.p.)
° Annulering- en bijstandsverzekering (€ 4,25 per dag per persoon)
° De fooi van de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie

Single supplement:        € 84

Kamers

Standaard Kamer

Deze ruime kamers bieden ofwel zicht op de stad of op ded rivier. Ze zijn volledig uitgerust met een bad, douche, handdoeken, haardroger, tv, airco, balkon, koffiezet en zoveel meer. Deze kamer is zowel beschikbaart in Dubbel (1 groot bed voor 2 personen) als in Twin (2 bedden voor 1 persoon). Kortom deze perfect uitgeruste kamers bieden u alle comfort om tot rust te komen na een dag wandelen en bezoeken.

Faciliteiten