Champagne - Reims

Champagne - Reims (2 dagen)

De Champagnestreek is een historische provincie. De hoofdstad Reims bezit vele kunstschatten met ondermeer de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal en de basiliek St.-Remi. Het is de stad waar de Franse koningen gezalfd werden. Samen met Epernay is Reims, de metropool van de Champagnewijnen, die met recht ‘Godendrank' genoemd worden.

Mercure Reims Parc des Expositions

Het Hotel Mercure Reims Parc des Expositions is gelegen op slechts 4 km van het stadscentrum van Reims, dicht bij het expocenter en een UNESCO werelderfgoedlocatie: de oude champagnekelders van Colline St Nicaise. Geniet in de gezellige bar de hele dag van muziek met een kop koffie of een glas champagne, of neem een rustgevende pauze in de tuin van het hotel. In het Restaurant Les Vignobles van het hotel kan u terecht voor traditionele en regionale Franse gerechten, en een dagelijks ontbijtbuffet. De kamers zijn uitgerust met wifi, bureau, satelliet-TV, Airconditioning en badkamer met toilet, haardroger en douche/bad. 

Programma

Dag 1

Afreis om 06.30 u. vanuit onze centrale vertrekplaats te Menen. Via de autosnelweg naar Reims. Er is een halte (koffiepauze) voorzien in Laon, schitterend gelegen op een heuvelrug, meer dan 100 m hoog uitstekend boven de omringende vlakte. In de voormiddag bezoeken we de champagnekelder incl. degustatie. Facultatief middagmaal. Bezoek aan de kathedraal, één der oudste gotische kathedralen in Frankrijk. Op de hoeken van de torens ziet u ossen staan die herinneren aan een legende: een miraculeuze os kwam zijn ongelukkige soortgenoten helpen die het materiaal bergop moesten sjouwen voor de bouw van de kerk. Verder naar Reims, stadsrondrit en installatie in het hotel. 

Dag 2

Na het ontbijt rijden we langs de "Route du Champagne" richting Epernay - Cumières. In Cumières wordt daarna een champagnekelder bezocht met degustatie en mogelijkheid tot aankoop. Facultatief middagmaal in een goed restaurant in Epernay. Nadien bezoeken we een gekende kelder te Epernay met degustatie en mogelijkheid tot aankoop. Aankomst te Menen omstreeks 20.30 u.

Excursies

Champagnepakket 2021 €39,50 p.p.

Stadswandeling & bezoek aan de kathedraal van Reims onder leidng van onze gids. Bezoek aan 3 grote & kleine champagnekelders, incl. verschillende champagnedegustaties.

Champagnepakket vanaf 2022 €43,00 p.p.

Stadswandeling & bezoek aan de kathedraal van Reims onder leidng van onze gids. Bezoek aan 3 grote & kleine champagnekelders, incl. verschillende champagnedegustaties.

Extra

  • Korting voor singles: - €44,00
  • Diner 2021: +29,00 p.p.
x

Inbegrepen

  • Vervoer per luxeviersterrenautocar voorzien van Onboard entertainment system, bar, toilet, dvd en airco
  • 1 x Overnachting in een schitterend viersterrenhotel in het centrum van Reims, op basis van tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
  • 1 x Ontbijtbuffet

Inbegrepen

Vervoer per luxe viersterrenautocar voorzien van Onboard Entertainment System, bart, toilet, dvd & airco.

1x overnachting in een schitterend viersterrenhotel in het centrum van Reims, op basis van tweepersoonskamer met bad of douche en toilet.

1x ontbijtbuffet

Supplementen

Korting Single: -€44,00

Diner: €28,00 p.p.

Champagnepakket: €35,50 p.p.

Niet inbegrepen

  • Alle maaltijden en dranken (behalve ontbijt dag 2)
  • Facultatieve toegangsgelden & openbaar vervoer
  • Reis- en annulatieverzekering 
  • De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van Uw waardering en appreciatie

Annulatie

Bij onvoldoende deelnemers kan uw reis tot 60 kalenderdagen vóór de voorziene vertrekdatum geannuleerd worden. Indien mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om de reis te laten doorgaan is 60 % van de autocar

Informatie voor mindervaliden

Steden en dorpen die we bezoeken tijdens onze excursies zijn niet altijd overal rolstoelvriendelijk. Ons team staat u uiteraard telkens bij om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Bij culturele-, rond- & natuurreizen wordt er veel bezocht en dus ook gewandeld. Mensen die minder goed te been zijn, moeten hierbij wel rekening houden.

Kamers

Standaard Kamer

Deze kamer is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietkanalen en een eigen badkamer.

 

Faciliteiten

Maaltijden

Kamer & Ontbijt

Kamer en ontbijt