Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf 09h00
Bel me terug

Wie zijn wij?

1983 - Alain Herman & Martine Vandamme beginnen op 1 september 1983 met schoolvervoer. Enige tijd later kopen ze via een openbare verkoop hun 3 eerste autocars met vergunning. Hiermee wordt meteen het startschot voor de reisactiviteiten van het bedrijf gegeven. Er wordt besloten om van wal te steken met dagreizen.

1984 - Dankzij het succes van de dagreizen blijkt reeds na één jaar dat het reisaanbod dient aangevuld met meerdaagse reizen. De eerste buitenlandse bestemming is één week "Lloret de Mar". Kort daarop worden eveneens meerdaagse reizen georganiseerd met Slovenië als tweede buitenlandse reisdoel.
De reizen kennen een groot succes mede dankzij het feit dat de trips vaak worden aangeboden in combinatie met de formule "1 betalen + 1 gratis". Deze vooruitstrevende en gewaagde aanpak slaat in als een bom en wordt razend populair.

1985 - Er wordt gestart met een reisclub. Ook "Alain's reisclub" kent meteen een denderend succes. Met de aankoop van een splinternieuwe autocar starten de eerste dagtrips en spoedig daarna volgen de buitenlandse reizen, eveneens volgens de formule "1 betalen + 1 gratis".

1990 - Gedurende korte tijd werkt Herman & Vandamme samen met 2 andere autocarbedrijven: reizen Lauwers & autocars Jef De Busschere. Het hoofddoel van deze samenwerking bestaat er voornamelijk in om de hotels in Benidorm in Spanje en later in Slovenië vol te krijgen. Deze samenwerking, hoewel zeer miniem, is echter van korte duur voor zowel reizen Lauwers als Jef De Busschere!

1991 - De samenwerking met de twee collega's reisorganisatoren wordt opgeschort. De reisclub van Alain alsook het systeem met de waardebons "1 betalen + 1 gratis" doen de reiswereld in België op hun kop staan. De succesformule doet zelfs kwaad bloed stromen.

1995 (dec.) - De definitieve verhuis naar Wevelgem is een feit. Het bedrijf neemt haar intrek op een prachtig domein met alle mogelijk faciliteiten zoals ruimere burelen, een grotere parking, een cafetaria voor de opvang van reizigers, een autocar-car-wash en een ruime overdekte vertrekterminal.

1996 (zomer) - Via een procedureslag die door de collega's autocarbedrijven in gang wordt gezet, verbiedt het ministerie van economische zaken aan Herman & Vandamme om na al die jaren nog reischeques "1 betalen + 1 gratis" uit te geven.

1997 (winter) - De succesvolle slogan "1 betalen + 1 gratis" wordt afgeschaft maar meteen vervangen door een nieuwe: "op reis met 2 voor de prijs van 1". Voor de klanten komt het in de praktijk op hetzelfde neer. Tot op de dag van vandaag zijn we er trots op ons cliënteel nog steeds dezelfde reductieformule te kunnen aanbieden.

1998 (zomer) - Op aanraden van de heer Danny Hallaert, coördinator en maker van de luxe reisbrochures Herman & Vandamme Reizen Herman & Vandamme, gaat het bedrijf op avontuur in cyberspace en wordt de website www.hervan.be (later www.hermanenvandamme.be) gelanceerd.
Ook in 1998 ontvangt reizen Herman & Vandamme de trofee voor beste en mooiste autocarvloot van België (alle autocars zijn minimum 4 sterren). Hiermee zijn we tot op heden nog steeds de enige in België.

2002 - De nieuwe en zeer uitgebreide website en het online boekingssysteem kennen een denderend succes. Duizenden klanten boeken niet meer via de telefoon, maar reserveren via onze zeer drukbezochte website. Het principe om te boeken via het internet wint meer en meer aan vertrouwen en is intussen zeer goed ingeburgerd.

2003 - 1 september - 20 Jaar reizen Herman & Vandamme. Enkele toekomstplannen dringen zich op en worden binnenkort publiek gemaakt. U verneemt ze via onze website...

2004 - Onze zomer en winterbrochure krijgt een nieuw kleedje aangepast. Nog kleurrijker, op een groter formaat en met een groter lettertype. Ook de website krijgt een new look ! Ons wagenpark bestaat voortaan uitsluitend uit Setra en Mercedes (touringcars) Het onderhoud voortaan gebeurt voortaan in eigen beheer door een eigen onderhoudsploeg.

2005 - Concrete plannen krijgen vorm. Een bouwvergunning wordt afgeleverd en ... de graafwerken in Menen vangen aan in augustus. Maand na maand vorderen de werken ...
De verhuiswagens zijn besteld ...

2006 - In Mei installeren we ons in de nieuwe gebouwen te Menen. We werken vanaf dat moment in een prachtige complex van 15 000 m². Naast een hypermodern buro, ruime cafetaria, carwash en verviervoudigde parking genieten we ook van een volledig uitgeruste postkamer, atelier, garage en een vertrekhal met 10 perronnen.

2007 - We gaan door met het verfraaien en afwerken van ons complex: de vertrekhal krijgt een vrolijk jasje, de tuintjes worden aangelegd en we starten de werken voor de tweede parking voor nog es 200 wagens.
De eerste avondvoorstellingen worden dit jaar geboren. Ze handelen over het vernieuwde programma van het Zwarte Woud, gegeven door onze specialist ter zake Nico Boen.
We starten opnieuw met dagreizen en worden meteen massaal overspoelt door aanvragen.

2008 - Herman & Vandamme viert het jubileum van 25 jaar!
Een kwarteeuw moet gevierd worden met een volledig opgefrist reisaanbod en ontelbare promoties. Er komen massa's nieuwe reizen in ons aanbod zoals: Auvergne, de Noorse Fjorden, Friesland, Midden-Spanje, de Venetiëcruise, Sicilië, ...

Onze promoties (€ 1,00 voor de 2de persoon) zijn vooral op de bestemmingen Parijs, Reims, Amsterdam, Lloret de Mar en Benidorm. Af en toe brengen we ook iets uit voor een andere Spaanse badstad of Kroatië.

We breiden de avondvoorstellingen en dagtrips uit. We leggen voor het eerst een autocar in richting The Night of the Proms op Vrijdag 24/10/2008.

We kochten een nieuwe dubbeldekcar Setra S431 DT ****.  Deze car is, zoals alle andere autocars, uitgerust met bar (warme en koude dranken mogelijk), toilet, dvd, cd, microfoon, airco en verwarming.

De vertrekhal krijgt een nieuwe ingang met extra large plasma screens, die u wegwijs maken bij uw vertrek.

Onze site krijgt eveneens een nieuw kleedje. De software wordt eveneens opnieuw geschreven voor Herman & Vandamme. Vanuit het kantoor kunnen we nu volledig zelf alles aanpassen en eveneens nieuwsbrieven sturen.

Op 01/09/2008 nemen wij 2 splinternieuwe minibusjes Mercedes Sprinter * in gebruik. Deze worden hoofdzakelijk ingezet op de dagelijkse schooldiensten. Herman & Vandamme haalde dit jaar namelijk 2 nieuwe contracten binnen met de TEC (waalse vervoersmaatschappij, zoals in vlaanderen De Lijn).

We hebben ook dit jaar een nieuwe dubbeldeckcar Setra S431 DT **** (Euro 5) aangekocht. Deze zal zoals onder andere autocars over 66 seats beschikken waaronder 60 met Royal Class.

Herman Alain zet zich in om de autocarsector te verdedigen tegenover de oneerlijke concurenties van de vliegtuigen. Hij onderzocht de CO² uitstoot van vliegtuigen en de impact op onze samenleving. Hij mocht zijn standpunt reeds duidelijk maken op diverse televisiekanalen, kranten en magazines! Er komt hierover nog uitvoerig een rubriek op onze website.

Herman & Vandamme boekt in 2008 een stijging van 16 % op de verkoop!

2012
In 2012 werd de 5de dubbeldek Setra S431DT aangekocht!
We hebben 8 extra contracten voor schoolvervoer binngenhaald bij TEC.
Er staat reeds een stijging geboekt van 7% in de verkoop.


2013 - Herman & Vandamme viert het jubileum van 30 jaar!

2016Het eerste Herman & Vandamme vakantiesalon werd georganiseerd en was een geweldig succes! Er waren meer dan 6000 bezoekers!

2017

2018
Wij vieren ons 35-jarig bestaan en daarom trakteren wij onze klanten met:
- Gratis Onboard enterntainment systeem: u kan vanaf uw eigen apparaat inloggen op ons platform en kijken naar films, series, muziek luisteren, bestemmingsinformatie raadplegen en de route naar uw bestemming live volgen.
- Extra feestelijke editie van ons 3de vakantiesalon.
- veel nieuwe bestemmingen, verbeterde en vernieuwde programma's & nieuwe hotels.
- Spetterende verrassingsreis op 01/09/2018
- 2 nieuwe brochures 'Zuiderse Rondreizen' & 'Scandinavië'


We geven u hierna graag nog wat nuttige informatie (alle info is actueel en wordt steeds geüpdated):
Aantal autocars Mercedes Travego / Tourismo ****: 5
Aantal dubbeldekautocars Setra S431****: 5
Aantal Minibusjes Sprinters *: 28
Aantal mini busjes: 3
Aantal Mercedes Mercury Delta: 6
Aantal Otokar Vectio 250 S: 4
Aanhangwagen: 2
Skibox: 6
Aantal vaste personen in dienst : 85 chauffeurs + 7 bedienden
Aantal hosts/reisleiders: 40
Aantal Medewerkers onderhoud: 4

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.