Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  nu open , bereikbaar tot 18h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Santiago De Compostella

  Santiago De Compostella

  Nieuw
  • Spanje
  • 10 dagen

  Met bezoek aan Pamplona, Burgos, Léon, Ponferrada, Santiago de Compostella, Ovieda, Santander & Bilbao.

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  1ste dag     Afreis om 06.30 u. uit onze centrale vertrekplaats. Deze reis gaat via de Franse autosnelwegen waarlangs we een halte houden voor een vrij ontbijt en lunch. In het grensgebied van Frankrijk en Spanje stoppen we voor avondmaal en overnachting. 

  2de dag     Na het ontbijt vertrekken we langs de Spaanse autosnelwegen richting Pamplona. Onderweg houden we halt in Roncesvalles, ook bekend als Orreaga, het begin de pelgrimsroute. Het dorpje ligt aan de voet van de Pyreneeën, we brengen een bezoekje aan de wereldberoemde kerk en klooster. In de namiddag bezoeken we de oude vestingstad Pamplona, hoofdstad van Navarra en bekend om de stierenrennen tijdens de fiesta Los Sanfermines. Na een stadsbezoek, genieten we van een traditioneel diner en overnachten we in Pamplona.

  3de dag     Onderweg naar Burgos, brengen we een bezoek aan Puente la Reina, de bekende brug is aangelegd in de 11de eeuw op koninklijk bevel voor de pelgrims. We steken de grens over tussen Navarra & Castilië-Leon naar Burgos, de hoofdstad van de provincie. Deze drukke stad herbergt de op twee na grootste kathedraal van Spanje, deze is in overwegend gotische stijl. Ons hotel  ligt vlakbij Burgos, na ons stadsbezoek genieten we er van ons diner. 

  4de dag     De Sint Jakobsroute loopt langs het historische stadje Fromista, waar we een prachtig voorbeeld van een zuivere Romaanse kerken vinden. Daarna belanden we in Léon, één van de meest belangrijke haltes van de pelgrimsweg. U vindt hier niet alleen de gotische kathedraal met de beroemde gebrandschilderde ramen, maar ook het Koninklijke Pantheon, het schilderachtige oude centrum rond het Plaza Mayor en de paleizen Casa de los Guzmannes, Hostal de San Marcos en de Casa de Botines ontworpen door Gaudi. Het hotel ligt dichtbij Léon en staat in voor ons diner en overnachting.

  5de dag     Vandaag rijden we via Astorga, naast de kathedraal vinden we het Bisschoppelijk Paleis ontworpen door Gaudi. Voor de lunch is een halte voorzien in Ponferrada, gekend om zijn grote tempelierkasteel. In de namiddag zetten we onze tocht verder door het bergachtige landschap, over de grenzen van Galicië, naar Santiago de Compostella. In de late namiddag, komen we aan in ons hotel. 

  6de dag     In de Middeleeuwen was Santiago de Compostela de belangrijkste christelijke pelgrimsplaatsen, na Jeruzalem en Rome. De majestueuze kathedraal met identieke, hoog oprijzende barokke torens, wacht ons op. We betreden het monument door de Portico de Gloria, waar u hetzelfde interieur betreed als de pelgrims in de Middeleeuwen. Samen met onze gids gaan we op zoek naar de crypte met het gebeente van de heilige Jakobus. Het gezellige stadscentrum met smalle straatjes en pleintjes, herbergen een unieke groep aan indrukwekkende en historische gebouwen: Hostal de los Reyes Catolicos, het oudste klooster van Santiago ‘Convento de San Paio de Antealtar’, de ‘Prazo de Obradoiro’ ….

  7de dag     We ruilen het landschap van Galicië voor het landschap van Asturië en rijden langs de kust naar Oviedo. Onze aankomst is voorzien in de vroege namiddag. Oviedo, een universiteitsstad en culturele hoofdstad van Asturië. De kern van deze middeleeuwse stad is het statige Plaza Alfonso II met zijn mooie oude paleizen en de laatgotische kathedraal We overnachten in Exe Oviedo Centro **** in het hartje van Oviedo.

  8ste dag     We rijden door een bergketen die tevens het grootste nationale park van Europa is, Los Picos de Europa, richting Santander. Het centrum van deze drukke havenstad is, na een grote brand in 1941 herbouwd. De kathedraal werd in de gotische stijl gerenoveerd. In de namiddag reizen we tot in Bilbao, de grootste Baskische stad. In het oude centrum aan de rivier , vindt u tussen de bruisende straten vol bodega’s en tapas-bar het Plazuela de Santiago en ‘Catedral Basilica de Santiago’.       

  9de dag:    Het pronkstuk van Bilbao is het Guggenheim Museo, ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Gehry. Het gebouw is uiterst modern en een uitzonderlijk geheel van bogen en opgetrokken uit 60 ton titanium. De collectie van het museum bevat een breed gamma aan kunststijlen en wisselt de grote tentoonstellingen af met tijdelijke tentoonstellingen. Er zijn hier ook kunstwerken te zien uit de Guggenheim-musea van New York, Berlijn & Venetië. De ‘puppy’ moet je zeker gezien hebben, het is een beeld met een vacht van bloemen die van binnenuit wordt bewaterd. In de namiddag rijden we verder naar Frankrijk waar we diner en overnachten.

  10de dag:  Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts en nemen we af en toe een pauze voor koffie of vrije lunch. Aankomst in onze centrale aankomsthal om 20.30 u. te Menen.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.