Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf woensdag, 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Karinthië

  Karinthië

  Nieuw
  • Oostenrijk
  • 8 dagen

  Hoge bergen die oprijzen rond uitgestrekte meren van dit zuidelijkste deel van Oostenrijk een waar paradijs.

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1
  Afreis om 06.30 u. vanuit onze centrale vertrekhal. De reis gaat via de Duitse autosnelwegen, we houden de nodige pauze onderweg. ‘s Avonds nemen we onze intrek in ons hotel in de regio van München.

  Dag 2
  Na ons vertrek uit München rijden we richting de Oostenrijkse grens. We rijden via Zell Am See, naar de start van de Grossglockner Hochalpenstrasse. Dit is een van de mooiste bergroutes ter wereld en doorkruist het Nationaalpark Hohe Tauern. We stoppen onder meer bij de Edelweissspitze, de FranzJosefs-Höhe, Marmotenwaard, Hochtor enz. ’s Avonds nemen we onze intrek in ons hotel te Villach.

  Dag 3
  Vandaag staat de ontdekking van de Wörther See, de Oostenrijkse Rivièra, op ons programma. We starten aan het topje van de berg Pyramidenkogel, waar we vanuit de uitkijktoren een adembenemend zicht hebben over de Wörther See en het omliggende landschap. We brengen een bezoek aan het schiereilandje en bedevaartsplaats Maria Wörth, Reifinitz en de mondaine badplaats aan de Wörthersee Velden. Op ons programma staat een heerlijke lunch & een zalige boottocht op het meer. ’s Avonds wacht ons diner in ons hotel te Villach. Prijs dagprogramma (excl. Lunch):: € 33,00 p.p.

  Dag 4
  Het stadje Spittal an der Drau wordt gedomineerd door de berg Goldeck. We rijden over de Goldeck Panoramastrasse en gaan met de berglift naar de top, waar we genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens bezoeken we samen met onze het enorme 16de-eeuwse Schloss Porcia, ook bekend als het Salamancapaleis. Dit paleis gebouwd door de Spaanse edelman Gabriel van Salamanca, bleef tot 1918 in handen van de familie Porcia en bleef prachtig geconserveerd. We brengen de namiddag door op de oevers van de Milstätter See en bezoeken onder meer Millstatt en Seeboden. Prijs dagprogramma (excl. Lunch): € 44,00 p.p.

  Dag 5
  Vandaag bezoeken we Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, gelegen aan het oostelijk eind van de Wörther See. In 1544 ging de stad bijna geheel in vlammen op, het werd grotendeels heropgebouwd onder leiding van Italiaanse architecten en heeft qua stijl dan ook een uitgesproken Italiaans karakter. We bezoeken het Altes Rathaus en de torenkerk St. Egid met onze gids. Prijs dagprogramma (excl. Lunch): € 14,00 p.p.

  Dag 6
  Vandaag plannen we een bezoek aan de vesting Hochosterwitz, een van de symbolen van Karinthië. Het kasteel, waarvan de wortels teruggaan tot de Romeinse tijd, werd door Domenico dell’Allio gebouwd op een 160 m hoge rots. Walt Disney zou door dit kasteel geïnspireerd geweest zijn toen hij de tekenfilm Sneeuwwitje maakte. Ook St. Veit an der Glan, was ooit de zetel van de hertogen van Spanheim, die in de middeleeuwen over Karinthië heersten. Op de terugweg staat ook een bezoekje aan de Ossiacchersee gepland. Avondmaal en overnachting in ons hotel. Prijs dagprogramma (excl. Lunch): € 22,00 p.p.

  Dag 7
  We bezoeken samen met onze gids Villach, onze verblijfsplaats en genieten in de stad van vrije tijd. In de namiddag vertrekken we richting München waar we opnieuw dineren en overnachten.

  Dag 8
  Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting België. We nemen dezelfde reisroute als de heenreis, en na verschillende pauzes, komen we aan omstreeks 20.30 u. Dagprogramma en prijs excursies vatbaar voor wijziging

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.