Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf woensdag, 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Noorse Fjorden

  Noorse Fjorden

  Nieuw
  • Noorwegen
  • 9 dagen

  Trollstigen Pas, Geirangerfjord, Sognefjord, Oslo & Bergen

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1     
  Ons vertrek uit de centrale vertrekhal te Menen is voorzien om 06.30 u. Via de Belgische en Duitse autosnelwegen rijden we naar Kiel, we nemen af en toe een pauze onderweg. Overnachting in de omgeving van Kiel.

  Dag 2     
  In de voormiddag brengen we een bezoek aan de stad Kiel. Omstreeks 12.30 u. is onze inscheping voorzien met de luxueuze cruiseferry van Color Line richting Noorwegen. Naast de verschillende shops is er op het schip, een golfsimulator, casino, show lounge, observation lounge, verschillende bars & restaurant, een spa & fitness center en Aqualand, een zwemparadijs met wildwaterrivier, glijbaan, jacuzzi … We dineren in het buffetrestaurant en logeren in binnen kajuiten.

  Dag 3     
  Na het ontschepen, wacht onze lokale gids ons op voor een stadwandeling in Oslo. We zien de hoogtepunten van de hoofdstad, het koninklijk Paleis, de kathedraal, het Viglandpark met meer dan 200 beeldhouwwerken van Gustav Vigeland, het stadhuis … We reizen via het Mjøsameer,het grootste meer van Noorwegen naar Lillehammer. U kent deze stad ongetwijfeld door te Olympische Winterspelen van 1994. Na een kort bezoekje reizen we verder naar ons hotel in Vinstra.

  Dag 4     
  Vandaag reizen we Raumavallei naar Romsdalen waar u de duizelingwekkende Trollenmuur ziet opduiken, de hoogste verticale rotswand van Europa. We beklimmen vandaag de Trollstigenberg, via de legendarische Trollstigenpas. Deze bergweg heeft een stijgingspercentage van 9 procent en bestaat uit 11 haarspeldbochten en wordt omgeven door indrukwekkende bergen en bergtoppen. Deze weg heeft sinds de opening in 1936 een magnetische aantrekkingskracht van toeristen uit de hele wereld. Halverwege stort de Stigfossen waterval zich 180 meter diep. Verder naar het zuiden is onze stop bij het uitkuikpunt van de Canyon Gudbrandsjuvet, de moeite meer dan waard. Daarna nemen we de veerboot, en varen we langs de Norddalsfjord en de Adelaarsweg, waarvan we een adembenemend zicht hebben op de Geirangerfjord. De diepblauwe door UNESCO beschermde Geirangerfjord heeft een fantastisch decor van majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen en heel veel groen. We overnachten in het luxueuze Hotel Union Geiranger****, die uitkijkt op de Geiranger Fjord.

  Dag 5     
  We starten de dag met een cruise door de Geirangerfjord, we varen langs de hoge bergwanden en ervaren van dichtbij het geweld van watervallen als Brudesløret (de Bruidssluier) en de Syvsøstrene (De Zeven Zusters). Daarna verlaten we Geiranger en reizen we verder langs bergmeren en met sneeuw bedekte bergtoppen van de Nordfjord, langs het pittoreske Oldedalen naar de Briksdalbreen gletsjer, een zijarm van de grootste gletsjer van Noorwegen Jostedalsbreen. Herman & Vandamme heeft een tocht met de Trollwagen voorzien naar de Gletsjer i.p.v. een wandeling. Onderweg rijden we nog langs de Böyabreen Gletjser en de smalle Fjaerlandsfjord, een zij- arm van de 200 km lange Sognefjord. We dineren en overnachten in het Kviknes hotel ****, die dateert uit de 18de eeuw. Het is een historisch hotel met uitzicht op de Sognefjord, gelegen aan het water in Balestrand.

  Dag 6     
  Het prachtige landschap van de Sognefjord zal u begeleiden op weg naar Hella. Na een korte tocht per veerboot is een bezoek bij de Hopperstad Staafkerk in Vik meer dan de moeite waard. Noorwegen is het enige land in Noord Europa waar de houten kerken uit de middeleeuwen nog intact zijn, de rijkelijk gedecoreerde kerk Hoperstad in Vik zou dateren uit 1140 en is daarmee één van de oudste. Door het eenzame berglandschap van Vikafjells gaat het langs de mooie waterval Tvinnefos, richting westkust. Bij de baaien van Byfjordes ligt Bergen, de mooiste stad van het land. Onze lokale gids wacht ons hier op voor een wandeling langs de hoogtepunten van de stad, De eerste huizen van Bergen werden gebouwd op Bryggen, de oude Hanze kade. Een wandeling door de nauwe stegen en de donkere galerijen is als terugreizen in de tijd. We zien ook de Håkonshallen, de Mariakerk en ontdekken de gezellige drukte op de vismarkt. We logeren in het Quality Hotel Edvard Grieg****

  Dag 7     
  De schilderachtige Hardangerfjord staat vandaag op ons programma. Hij is de op één na langste fjord in het land en zeker een van de mooiste. De regio wordt gekenmerkt door hoge bergen, machtige watervallen en idyllische boomgaarden. We brengen ook een bezoekje aan de Steindalsfossen waterval. Deze waterval heeft een vrije val van 50 meter en is heel bijzonder omdat je achter de waterval langs kunt lopen. We steken ook de nieuwe Hardanger brug over met de car, een van de langste hangbruggen in de wereld. We dineren en logeren in Rauland Högfjellshotell.

  Dag 8     
  We rijden door naaldbossen en langs meren naar de Heddal Staafkerk. Het is niet alleen de grootste staafkerk van het land, maar ook de mooiste. Daarna rijden we terug naar Oslo waar we rond het middaguur inschepen en afmeren. We genieten vanop het dek van het landschap, soms lijk je de beboste kust en de rotsachtige eilanden wel te kunnen aanraken. We varen opnieuw met de luxueuze cruiseferry van de rederij Color Line naar Kiel. Geniet uitgebreid van alle faciliteiten op dit schip. Het diner is voorzien in het buffetrestaurant van het schip.

  Dag 9     
  Na het aanmeren in Kiel, rijden we terug per autocar richting België via de Duitse autosnelwegen. We houden onderweg enkele pauzes. Aankomst is voorzien in Menen omstreeks 20.30 u.

  Ons programma kan vatbaar zijn voor wijziging door overmacht, wij zorgen dan voor een passend alternatief.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.