Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Noordkaap & Lofoten

  Noordkaap & Lofoten

  -5%
  • Noorwegen
  • 13 dagen

  Een adembenemende reis naar het gebied boven de poolcirkel is een must voor ieder natuurliefhebber en voor ieder mens dat van harmonie houdt. Daar op het uiterste puntje van de wereld staan en in het niets naar het Noorden te staren, wetend dat daar alleen nog maar de Noordpool is … Scandinavië, als je er een keer geweest bent dan ben je verkocht" dit is wat vele Scandinavië gangers zeggen.

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1   Menen – Kiel
  Vertrek aan de globale opstapplaats om 05.30u. Via de Duitse autosnelwegen naar de Duitse havenstad Kiel voor de inscheping naar het Zweedse Göteborg, de tweede stad van Zweden. Avondmaal en overnachting aan boord.

  Dag 2  Göteborg – Stockholm
  Ontbijtbuffet aan boord van het schip. Om 09.00u. aankomst in Göteborg. We rijden via Örebro en door het Zweedse merengebied naar Stockholm, de hoofdstad van het land. Drie uur durende stadsrondrit in Stockholm. We zien het Koninklijke Paleis, het beroemde stadhuis met de gouden zaal en de oude binnenstad “Gamle Stad” met historische huizen en kerken. Inscheping naar Turku, avondmaal en overnachting aan boord.

  Dag 3  Turku – Helsinki – Kuopi
  Ontbijtbuffet aan boord van het schip. We rijden na aankomst in Turku naar Helsinki, de hoofdstad van het land. Hier start een drie uur durende stadsrondrit door de stad. We bezoeken het bekende Senaat Plein,  we zien de Finlandia Hal, Het Sibelius monument en de beroemde Temppliaukio-kerk. Na de stadsrondrit rijden we door het prachtige merengebied naar Kuopio in het hart van het merengebied. Avondmaal en overnachting in Kuopio.

  Dag 4  Kuopio – Levi
  Na het ontbijt vertrekken we ’s morgens vroeg uit Kuopio en rijden we door het merengebied richting Oulu, de bekende universiteitstad aan de oever van de Botnische Golf. Oulu is een moderne stad met gezellige wandelpromenade. De Domkerk en het Gymnasium werden door de beroemde architect Engel ontworpen. Op het marktplein vindt u diverse Finse specialiteiten.We vervolgens onze weg naar Kemi, waar de beroemde ijsbrekers liggen. Verder rijden we langs de Kemijoki Rivier, een van de belangrijkste rivieren van Finland. We passeren talloze kleine Finse plaatsjes en bereiken de stad Rovaniemi, de officiële thuishaven van de Kerstman. Na een bezoek aan de Kerstman en zijn stad, rijden we naar ons hotel in Levi. Avondmaal en overnachting.

  Dag 5  Levi – Honningsvag (Noordkaap)
  Na het ontbijt verlaten we Fins Lapland en rijden naar het Sami-dorp Kautokeino. We rijden vervolgens door berg- en heuvellandschap en komen zo in Karasjok waar wij naar het sami Parlement gaan kijken. Daarna rijden wij verder tot in Lakselv aan de porsangen fjord voor een facultatief middagmaal. Vervolgens rijden wij verder langs de fjorden naar Honningsvag. ’s Avonds staat het hoogtepunt van de reis op het programma: Het Noordkaapplateau! Om 21.30u. gaan we met een Noorse chauffeur naar het Noordkaapplateau. De 307 m hoge klif ligt op 71°10’21’’ en vormt het einde van het vasteland van Europa. We hebben voor U alvast een tafeltje geboekt voor het diner in de Nordkaphalle. We genieten van de middernachtzon op de Noordkaap. Overnachting in ons hotel.

  Dag 6  Honningsvag - Tromso
  Na het ontbijt vertrekken we naar Tromos. We rijden via de tunnel naar het vasteland. Langs de Repparfjord-rivier en over het zogenaamde Senalandet naar Alta. In Alta brengen wij een facultatief bezoek aan de beroemde rotstekeningen die beschermd worden door Unesco. Waar ook facultatief middagmaal. Daarna rijden wij door langs de Noorse fjorden tot Tromso in de lofoten. Avondmaal en overnachting.

  Dag 7  Tromso
  Rustdag van de chauffeur. Vrije dag in TromsoDag 8  Tromso - svolvaerNa het ontbijt vertrekken we voor een rit langs het prachtige fjordenlandschap. We rijden over Andelsv en Bardu naar Harstad. Dit is de hoofdstad van het eiland Hinnoya en staat bekend als ‘ Cultuurstad in het Noorden’. Een van de belangrijke bezienswaardigheden is de ‘Anna Rodge’, de oudste actieve zeilboot ter wereld. Midden in de stad vind je ook de galerie Nordnorge, één van de mooiste galerijen in Noorwegen en het Adolf Kanon. Avondmaal en overnachting in svolvaer.

  Dag 9  Svolvaer – Lofoten - Bodo
  Na het ontbijt verlaten we svolvaer voor een mooie rit door de Lofoten. In de namiddag verlaten we de Lofoten met de ferry en zo naar Bodo waar avondmaal en overnachting.

  Dag 10  Bodo - Umea
  Na het ontbijt verlaten wij de lofoten en rijden we richting Zweedse grens waar we de zilverroute volgen en de poolcirkel verlaten tot in Arvidsjaur waar we lapstaden bezoeken. Na een facultatief middagmaal rijden we verder richting skelleftea waar we de kustweg volgen naar Umea en onderweg nog een halte maken in Lovanger waar we kerkstaden bezoeken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  Dag 11  Umea – Falun
  Na het ontbijt verlaten we Umea en rijden we langs de kust van de Botnische golf tot in het gebied van de hoge kusten waar we halt houden aan een mooie kust en adembenemend uitzicht. Vervolgens zetten we onze weg verder en maken we nog een halte voor een facultatief middagmaal. Dan rijden we verder naar ons hotel in Falun voor avondmaal en overnachting.

  Dag 12  Falun – Göteborg
  Na het ontbijt brengt het laatste traject ons van Falun naar de westkust en de havenstad Göteborg. We starten met een mooie busrit door diepe wouden en akkergronden via Borlanger en koparberg waar we een mooie houtenkerk bezoeken. Daarna rijden we verder naar de belangrijke stad Orebro waar nog gewinkeld kan worden en een facultatief middagmaal kan worden genomen. In de namiddag vertrekken we in zuidelijke richting en rijden we tussen de twee meren Vättern en Vänern naar Göteborg. Het Vänernmeer is overigens het grootste meer van Zweden. In Göteborg schepen we in naar de Duitse havenstad Kiel. Avondmaal en Overnachting aan boord.

  Dag 13 Kiel – Menen
  Aankomst in Kiel en start van de terugreis naar België

  Vreemde munten
  Euro
  Zweedse en Noorse Kronen. Wij raden u aan om dit ter plaatse uit te wisselen. 

  Grensformaliteiten
  Een geldige identiteitskaart volstaat (Geldig tot 6 maanden na retour)

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.