Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Noorderlicht in Lapland

  Noorderlicht in Lapland

  Nieuw
  • Noorderlicht in Lapland
  • 11 dagen

  Magisch bewegende lichtsluiers die de sterrenhemel doen oplichten, van een lichte gloed tot een hevig dansend spektakel…

  Het noorderlicht waarnemen is het absolute hoogtepunt van elke Laplandreiziger.

   

  Onze Scandinavië-specialisten staken de koppen bij elkaar om dit gloednieuwe pareltje te creëren.

  We gaan niet alleen op zoek naar het Noorderlicht, maar we genieten van:

  ° Een heuse mini-cruise
  ° Proeven van een typisch Laps diner
  ° Bezoeken de kerstman in zijn eigen dorp
  ° Ontdekken Helsinki
  ° Een echte sledetocht met husky’s
  ° We dineren in het wereldberoemde ijsrestaurant
  ° ...

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  15/03/2017            Dag 1      Menen – Travemünde                          735 km

  Vertrek aan de centrale opstapplaats om 05.30 u. Via de Duitse autosnelwegen naar de Duitse havenstad Travemünde voor de inscheping. Check-in is voorzien omstreeks 22.30 u. ’s avonds. Avondmaal en overnachting aan boord.

   

  16/03/2017            Dag 2      Overtocht                                              Op zee   

  The ferry vertrekt om 03.00 u. ‘s ochtends naar Helsinki. Ondertussen ligt u rustig te slapen aan boord en geniet ’s morgens van een heerlijk ontbijtbuffet. Op het schip kan u . Avondmaal aan boord van het schip.

   

  17/03/2017            Dag 3      Helsinki – Jyvaskylä                             270 km

  Ontbijtbuffet aan boord van het schip. We komen aan in Helsinki omstreeks 09.00 u. ’s morgens. De lokale gids staat ons op te wachten om ons wegwijs te maken door Helsinki. We brengen een bezoek aan de Kathedraal, Senaatsplein, Orthodoxe Uspenski-Kathedraal en de marktplaats. Na het bezoek aan Helsinki zetten we onze tocht verder via Järvenpää & Lahti, om zo aan te komen in Jyväskylä.

   

  18/03/2017            Dag 4      Jyväskylä – Oulu/Haukipudas              360 km

  Na het ontbijt vertrekken we ’s morgens vroeg uit Jyvaskylä en rijden we door het merengebied richting Oulu, de bekende universiteitstad aan de oever van de Botnische Golf. Oulu is een moderne stad met gezellige wandelpromenade. De Domkerk en het Gymnasium werden door de beroemde architect Engel ontworpen. Op het marktplein vindt u diverse Finse specialiteiten. Vervolgens rijden langs de Kiiminkijoki rivier verder tot aan de stad Haukipudas voor onze overnachting (incl. avondmaal).

   

  19/03/2017            Dag 5      Haukipudas – Levi/Sirkka                     355 km

  Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we via Kemi, de beroemde stad aan het noorden van de Botnische golf.  We rijden langs het prachtige berg- en heuvellandschap en bereiken de stad Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel & de officiële thuisbasis van de kerstman. Breng een bezoekje aan de Kerstman en zijn stad & vraag hem om het thuisfront een kaartje te sturen volgende kerst. Na de check-in in ons hotel te Levi, staat een echt typisch Lapse maaltijd te wachten in het restaurant Kammi: Het Rendier Festijn.  Men grilt  er boven het open vuur echte Lapse delicatessen: Rendierworsten, gerookte rendier, rendiersteak, zalm, aardappelen…

   

  20/03/2017            Dag 6      Levi                                                       

  Geniet van een stevig ontbijt, want er wacht ons een bijzondere dag. We starten de dag met een bezoek aan één van de Huskyfarms in de buurt. Ter plaatse krijg je een thermisch pak om de koude te trotseren die je de ganse dag mag aan- of bijhouden. Je maakt kennis met de vele husky’s, om daarna een heuse sledetocht te maken met de husky’s. ’s Avonds staat een diner geboekt in het wereldberoemde ijshotel & sneeuwrestaurant. Men bouwt elk jaar 6 weken met 20 mannen & vrouwen een Enkele maanden per jaar verrijst in het gehucht Lainio een dorp met een ijshotel, sneeuwrestaurant en ijsbar.  Zes weken zijn ze bezig, de twintig mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat er ieder jaar een ijshotel verrijst bij het gehucht Lainio.

  De bar en het ijsrestaurant hebben ze in een bos omgetoverd. De muren bestaan uit bomen met hier en daar een hert, dit belooft dus zeker een bijzondere gebeurtenis te worden.  Na ons diner, zien we een film in de ijs-bioscoop over het Noorderlicht. Daarna is het tijd voor het echte werk & gaan we vanuit het ijsdorp op zoek naar het Noorderlicht. Opgepast! Het Noorderlicht is een natuurelement &   Avondmaal en overnachting in Levi.

   

  21/03/2017            Dag 7      Levi/Sirkka – Kuusamo                         340 km

  Na het ontbijtbuffet keren we terug via Rovaniemi, daar houden we halte voor een bezoek aan het Arktikum museum (samimuseum). Dit bezoek leert u kennis te maken met de Sami of de Lappen en hun levenswijze. Na dit bezoek rijden we verder richting Kuusamo voor overnachting.

   

  22/03/2017            Dag 8      Kuusamo – Kuopio                                420 km

  Na een heerlijk ontbijt rijden we via het merengebied, Kaajani door naar Kuopio. Kuopio is omringd door het meer Kallavesi. Een opmerkelijke bezienswaardigheid van de stad is de Puijo Toren, gelegen op een 150 m hoge heuvel. Overnachting en avondmaal in Kuopio.

   

  23/03/2017            Dag 9      Kuopio – Helsinki – Ferry                     395 km

  Na het ontbijt verlaten we Kuopio en rijden we terug naar Helsinki voor de inscheping op de ferry. Overnachting en avondmaal aan boord van het schip.

   

  24/03/2017            Dag 10    Overtocht Travemunde – Lubeck         22 km    

  Onbijtbuffet en avondmaal aan boord. De aankomst in Travemünde is voorzien omstreeks 21.00 u., waarna we doorrijden tot in Lubeck voor overnachting.

   

  25/03/2017            Dag 11    Lubeck – Menen                                    730 km

  Na het ontbijt zetten we koers richting Menen. Aankomst voorzien omstreeks 20.30 u.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.