Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf woensdag, 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Kroatië & Bosnië-Herzegovina

  Kroatië & Bosnië-Herzegovina

  • Kroatië
  • 12 dagen

  Met bezoek aan:

  • hoofdstad Zagreb
  • Sarajevo
  • Mostar
  • Blagaj en rivier Buna 
  • Neum
  • werelderfgoed Durbovnik
  • Split
  • Sibenik
  • natuurpark Plitvice
  • ...
  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1     Menen – Wels

  Vertrek uit onze centrale vertrekhal om 06.30 u. We rijden via Keulen, Frankfurt, Nürnberg, Regensburg naar Wels. In ons hotel staat ons een heerlijk avondmaal en een knus bed te wachten.

   

  Dag 2     Wels – Zagreb

  Na ons ontbijt, vertrekken we richting Zagreb. We doorkruisen Italië, Slovenië en Kroatië. Onze aankomst is voorzien in de vroege namiddag, waar we meteen starten met het eerste deel van ons bezoek aan Zagreb. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Zagreb.

   

  Dag 3    Zagreb - Sarajevo

  We starten vandaag met het tweede deel van ons bezoek aan Zagreb. Zagreb is niet alleen de hoofdstad van Kroatië, het is ook het hart van het politiek, economische en culturele leven van het land. Deze Midden-Europese stad vormt een ontmoetingspunt tussen Oost- en West Europa. Onze gids neemt je zowel mee naar de boven- als de benedenstad voor een rondleiding. In de namiddag steken we de grens over naar Bosnië-Herzegovina. ’s Avonds kunnen we inchecken in ons hotel in Sarajevo, waar we ook dineren.


  Dag 4     Sarajevo

  Vandaag spenderen we de volledige dag met onze gids in Sarajevo. Je vindt er een prachtige mix van historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken. De stad zit vol met geschiedenis, in Sarajevo speelde de aanleiding van de Eerste Wereldoorlog zich af. Later het trieste middelpunt van de Bosnische Oorlog. Na deze oorlog heeft de stad zich goed hersteld en is tegenwoordig zelfs een van de sterkste economieën van de Balkan. Het is een bijzondere ervaring om door het oude stadscentrum Bašcaršija te lopen. Smalle, hobbelige, steile straatjes en een prachtig uitzicht vanaf de heuvels. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Sarajevo.


  Dag 5     Sarajevo - Mostar

  Na ons ontbijt, hebben we nog even de tijd om ons bezoek aan Sarajevo af te ronden. We vertrekken in de namiddag, richting Mostar. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van 2 verschillende culturen en godsdiensten, Christendom en Islam. De brug over Neretva, waaraan de stad zijn naam heeft te danken, de oude markt, de moskeeën en de boulevard in de oude stad Mostar bieden u de gelegenheid om de charmes van het oosten te ontdekken. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Mostar.

   

                                                                 

  Dag 6     Mostar – Blagaj – Neum

  Na ons bezoek aan Mostar, rijden we verder richting Blagaj. Blagaj is een oud stadje waar we de bron van de rivier Buna vinden. De rivier ontspringt ondergronds en vloeit vanonder een 200m hoge rots. In de namiddag rijden we verder richting Neum. Waar we de tijd krijgen om ons even te ontspannen in ons hotel, avondmaal en overnachting.

   

  Dag 7     Neum – Dubrovnik – Neum

  We vertrekken ’s morgens uit ons hotel richting Dubrovnik, voor een bezoek met onze gids. De stad wordt terecht "de parel van de Adriatische Zee" genoemd, omwille van zijn onvergelijkbare en unieke architectonische erfgoed. De glimmende marmeren straten van Dubrovnik zijn bekleed met barokke gebouwen, die gekenmerkt zijn door fraai gebeeldhouwde Renaissance fonteinen en gevels. De stadsmuren van Dubrovnik  zijn de meest intacte en indrukwekkende aan de Adriatische Zee en duidelijk de belangrijkste op de lange lijst van bezienswaardigheden in Dubrovnik. Het is niet meer dan logisch dat de UNESCO Dubrovnik op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst! Avondmaal en overnachting in Neum.

   

  Dag 8     Neum – Split – Trogir – Sibenik

  Na ons ontbijt rijden we via de Neretva vallei naar Split. We brengen een bezoek aan de charmante oude stad van Split. De oude stad wordt omringd door twee meter dikke muren, die versterkt zijn met 16 torens. De oude stadskern wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. Gedurende de eeuwen werd dit paleis uitgebouwd tot een unieke combinatie van verschillende bouwstijlen. Daarna rijden we verder naar Trogir. De oude binnenstad is ontstaan onder Grieks, Romeins, Turks en Venetiaans bestuur. In Trogir zijn er zoveel oudheden op een betrekkelijk kleine oppervlakte, dat het wel de Museumstad genoemd wordt. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Sibenik.

   

   

  Dag 9     Sibenik

  We bezoeken samen met onze gids de stad Sibenik. De pittoreske, oude binnenstad van Sibenik is erg sfeervol en beschikt over vele smalle straatjes waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Sibenik straalt een Mediterrane sfeer uit door de typische mediterrane huizen en de cultuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

   

  Dag 10     Sibenik – Plitvice – Opatija

  Vandaag bezoeken we het Nationaal Park van Plitvice, een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden in Europa. Het park heeft een totale oppervlakte van 266 km2, bestaande uit 16 trapsgewijs geschakelde kristalheldere meren die met elkaar verbonden zijn door 92 schilderachtige watervallen en cascades. ’s Avonds komen we aan in ons hotel te Opatija voor avondmaal en overnachting.


  Dag 11      Opatija - Chiasso

  Tijdens de voormiddag kan u nog even genieten van het mondaine Opatija. Na de middag rijden we terug naar België, via Slovenië en Italië naar Zwitserland, waar we inchecken in ons hotel.


  Dag 12       Chiasso – Menen

  We ontbijten ’s ochtends in ons hotel. We rijden terug naar menen via de Zwitserse, Franse en Belgische wegen. Aankomst voorzien in Menen omstreeks 20.30 u.

  Vreemde munten: Kroatische Kuna ( € 1,00 = +/- 7,5 HRK ) en Bosnische Mark ( € 1,00 = +/- 1,95 BAM)

  Grensformaliteiten: Een geldige identiteiskaart volstaat ( geldig tot 6 maanden na retour)

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.