Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf woensdag, 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • 100 jaar Het verdrag van Versailles

  100 jaar Het verdrag van Versailles

  -5%
  • Frankrijk
  • 4 dagen

  Het einde van WO I met bezoek aan Chemin des Dames, Verdun, Versailles, Parijs & Compiègne

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1:
  Na de afreis om 06,30 u. rijden we via Arras en Laon naar Chemin des Dames. Dit is een strategische weg gelegen op een heuvelrug die enkele tientallen meters uitsteekt boven het omringende, zacht glooiende, land. Deze heuvelrug speelde in de eerste wereldoorlog een grote rol en vooral in 1917 is hier hard gevonden. We bezoeken onder meer het Plateau de Californië, Craonne en Caverne du Dragon. We voorzien de lunch in het centrum van Reims. Omstreeks 15.00 u. reizen we verder naar Verdun, waar we eerst de 15 scènes uit het leven van Poilus, de soldaten van '14 - '18 ontdekken in de ondergrondse gangen van de 'Citadelle Souteraine de Verdun'. (Trui voorzien, slechts 7° binnen). Daarna worden we verwacht in het hotel voor aperitief, avondmaal en overnachting.

  Dag 2:
  Na het ontbijt, maken we een wandeling in Verdun onder leiding van onze gids. We genieten opnieuw van de lunch in ons hotel, waarna we de autocar nemen om de streek te verkennen. Tijdens de namiddag bezoeken we Fort van Douaumont, Ossuaire de Douaumont, Tranchée des Baïonettes. We gaan terug naar ons hotel voor ons aperitiefje & avondmaal.

   

  Dag 3:
  We vertrekken omstreeks 10.00 u., na het ontbijt, rijden we via Reims richting Versailles. Onze gids vertelt u honderduit over het verloop en het einde van WOI. Bezoek aan ‘Chateau de Versailles’, waar WOI formeel werd beëindigd, door het voor Duitsland bijzonder vernederende gelijknamige verdrag op 28/06/1919 in de Spiegelzaal van het kasteel. Avondmaal & overnachting in ons hotel in La Défense.

   

  Dag 4:
  We starten de dag met een bezoek aan Parijs. Onze gids kan u alles vertellen over Parijs tijdens de Eerste Wereldoorlog. We plannen een bezoek aan het Musée des Invalides, één van de grootste militaire musea in Europa. We vertrekken na de lunch richting Compiègne, waar op 11 november 1918 op een treinrangeerplaats in het bos de Duitse onvoorwaardelijke capitulatie getekend werd. Tot op vandaag geldt deze datum als “Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog”. We brengen een bezoek aan ‘Clairière de l’Armistice’ waar een replica van de wagon staat. De originele wagon werd op bevel van Hitler naar Berlijn overgebracht en verdween spoorloos tijdens de tweede wereldoorlog. Het museum toont u allerlei unieke documenten, wapens en uniformen uit die periode. We worden terug in Menen verwacht om 20.30 u.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.