Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  nu open , bereikbaar tot 18h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Eilandhoppen op de Balearen,De Caraïben van Europa

  Eilandhoppen op de Balearen,De Caraïben van Europa

  -5%
  • Spanje
  • 11 dagen

  Met bezoek aan Barcelona – Menorca – Mallorca - Ibiza

 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1 Menen – Millau

  Vertrek uit onze centrale vertrekhal om 06.30 u. We rijden over de Franse autosnelwegen, er is een halte voorzien voor het ontbijt en middagmaal. We overnachten in de streek van Millau, waar ook het diner is voorzien.

  Dag 2 Millau – Barcelona

  Na het ontbijt rijden we richting Barcelona, de Catalaanse hoofdstad. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Gaudi-stad met onze lokale gids, gevolgd door een diner in een lokaal restaurant. Onze ferry richting Menorca vertrekt om 23.00 u.

  Dag 3 Menorca

  De aankomst op Menorca is voorzien rond 08.00 u. We rijden naar ons hotel voor check-in & ontbijt, waar onze lokale gids ons opwacht voor een rondrit op het eiland. Menorca is het op één na grootste eiland van de Balearen maar ook het meest rustige eiland. We doorkruisen het eiland richting Mao, de hoofdstad van het eiland gelegen op de steile zuidoever van een baai, die één van de beste natuurlijke havens ter wereld is. De restanten van de oude stadsmuren, verschillende mooie kerken, kleurige Spaanse landhuizen en het eerste operagebouw in Spanje ‘Teatre Principal’. Menorca heeft ook uitzonderveel megalithische bouwwerken en we zorgen ervoor dat er onderweg zeker ééntje kan bezocht worden. Ook aanschouwen we de Monte Toro op het hoogste punt van Menorca, het klooster stamt uit 1670.

  Dag 4 Menorca - Mallorca

  Na het ontbijt, genieten we van de rust op Menorca. We bezoeken de pittoreske stad Ciutadella met zijn smalle straten, prachtige paleizen en drukke haven. Tijdens de Arabische overheersing was Ciutadella de hoofdstad van het eiland. Hoewel nog maar weinig aan de Arabische overheersing herinnert, heeft Ciutadella wat architectuur betreft veel te bieden. Het belangrijkste plein is de Plaça des Born, in de buurt van de gotische kathedraal. We genieten een vrije lunch in het stadje.

  In de namiddag rijden we terug naar de haven waar we ons klaar maken voor de inscheping richting Mallorca. We schepen in omstreeks 17.15 u., de verwachte aankomsttijd is 22.45 u. Ons koud diner in het hotel is voorzien bij aankomst.

  Dag 5 Palma de Mallorca

  Vandaag starten we een bezoek aan Palma, de hoofdstad van de Balearen. De stad heeft dan ook de meest historische bezienswaardigheden van de steden in de archipel. Christelijke koningen, Arabische heersers en Joodse handelaars hebben hun stempel op Palma gedrukt. Slenter door de small straten en over de stille binnenplaatsen. We bezoeken samen met onze lokale gids de stad, een bezoekje aan de kathedraal mag dan zeker niet ontbreken. Mallorca stat ook bekend om zijn vele grotten in de kalksteenrotsen van het eiland. Op onze planning staat een bezoek aan de Coves del Drac, ofwel de ‘drakengrotten’, dit is één van de schatten van Mallorca. Hoewel ze al eeuwenlang bekend zijn, werden ze pas in 1896 onderzocht. U ziet er fraaie druipsteenformaties en een enorm ondergronds meer, 177 m lang, 40 m breed en ruim 30 m diep. Een boottocht onder het gewelf van stalactieten is een onvergetelijke ervaring. Diner en overnachting voorzien in Playa de Palma in Mallorca.

  Dag 6 Mallorca

  Vandaag ontdekken we het eiland en genieten we van adembenemende landschappen met kustrotsen tot 300 m hoog, amandelbomen, olijfbomen, appelsienenboomhaarden en de wondermooie haarspeldbochten van Sa Calobra.

  We wandelen naar Torrent de Pareis, rivier van de tweeling gelegen in een 200m diepe ravijn. We varen langs de westkust van Sa Calobra naar Sollér. Dit stadje ligt in een vallei, in de beschutting van het Serra de Alfàbia bergmassief in de schaduw van de imposante Puig Major (1445 m) en de hoogste piek van Mallorca. De prettigste manier om van Sollér terug te reizen naar Palma is aan boord van de ‘Rode pijl’, een elektrische smalspoortrein, die sinds 1912 rijdt. De 27 km lange route kronkelt langs de steile toppen en door de valleien van de Serra de Tramunta. De 100 jaar oude tocht op de spoorlijn is een ervaring die je niet kan missen.

  Dag 7 Mallorca - Ibiza

  Deze ochtend gaan we vroeg uit de veren want onze ferry richting Mallorca wacht ons. Het vertrek is immers voorzien om 08.00 u. We bereiken Ibiza na een boottochtje van 2,5 uur. We rijden naar ons hotel Es Pla In Sant Antoni de Portmany, aan de westkust van Ibiza, een van de mooiste gebieden van het eiland. Een romantische kustlijn en kristalhelder water tegen een achtergrond van bergen die met dennen zijn begroeid. We genieten van de typische Bohemien-sfeer op Ibiza, meegebracht door de hippies in 1960 die naar Ibiza kwamen voor de rust, schoonheid van de natuur en de vriendelijke mensen. Ondertussen zijn de meeste hippies, op een paar families na, allang vertrokken maar de hippiestijl is in de eilandcultuur opgenomen. Sant Antoni de Portmany werd door de Romeinen Portus Magnus genoemd. In de grote baai, een natuurlijke haven, liggen nu grote jachten en ferry’s. Buiten de haven op een heuvel werd in de 14de eeuw een versterkte parochiekerk gebouwd, Sant Antoni Abat, die nog steeds kan bezocht worden. We ontdekken vandaag de rest van de stad, diner en overnachting voorzien in hotel Es Pla.

  Dag 8 Ibiza

  Ondanks de reputatie van partyeiland heeft Ibiza veel van zijn landelijke charme behouden. Velden met amandel- en vijgenbomen, grazende schaapskudden.. het hoort allemaal bij het hedendaagse Ibiza. Vandaag doorkruisen we met onze gids het eiland, ontdekken alle facetten van Ibiza. We bezoeken ondermeer Eivissa met hippe discotheken maar ook met ‘Dalt Vila’ de oude stad met Gotische kathedraal. Sant Josep de sa Talaia, ligt aan de voet van Sa Talaiassa, de hoogste berg van Ibiza. Vanop de kust zijen we Es Vèdra, het rotachtig eiland voor de kust waar volgens de legende de sirenen woonden die Odysseus wilden lokken. Zeelui en duikers ervaren hier een vreemd magnetisch verschijnsel en sommige mensen geloven dat het eiland ooit de landingsplaats is geweest van buitenaardse wezens. De grote steenklomp, die nu alleen door vogels en kuddes wilde geiten en schapen wordt bewoond maakt duidelijk een bijzondere indruk op mensen. Santa Eulària gelegen op de oevers van de Riu de Santa Eulària, de enige rivier op het eiland.’s Avonds is ons diner en overnachting voorzien in Es Pla. 

  Dag 9 Ibiza – Barcelona

  Onze ferry richting Barcelona vertrekt vandaag om 11.00 u. We genieten gedurende de dag aan boord van het schip. De aankomst is voorzien om 20.00 u. en rijden meteen door naar ons hotel aan de Costa Brava voor overnachting.

  Dag 10 Costa Brava – Millau

  We genieten van ons ontbijt aan de Costa Brava en rijden terug met een tussenstop in Millau richting België. We brengen een kort bezoek aan de stad Girona onder leiding van onze gids. De oude binnenstad van Girona ligt op een heuvel aan de rechteroever van de Riú Onyar. In dit gedeelte van Girona vindt u tal van mooie oude herenhuizen en monumentale panden die teruggaan tot de middeleeuwen. Een mooie wandeling voert over de oude stadsmuren van de stad, waarbij u goed zicht krijgt op de diverse monumenten in de oude kern. De kathedraal van Girona ziet u al van verre liggen en een 90 treden tellende trap brengt u uiteindelijk naar het hoofdportaal. In de namiddag rijden we richting Millau, waar ons diner en overnachting is voorzien.

  Dag 11 Millau - Menen

  Na het ontbijt rijden we via de Franse autosnelwegen richting België. Er is opnieuw een halte voorzien voor een lunch en een koffiepauze. Voorzien aankomst in de centrale hal te Menen omstreeks 20.30 u.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.