Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf woensdag, 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Romantische Strasse

  Romantische Strasse

  -5%
  • Duitsland
  • 4 dagen

  Beleef een sprookje in Duitsland, volg de Romantische Route.

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  1ste dag:
  Na de afreis om 06.30 u. rijden we via de Duitse autosnelwegen naar Würzburg. Würzburg werd op 16 maart 1945 in minder dan 20 minuten bijna volledig verwoest. Het leek erop dat de fraai gelegen stad op de oevers van de Main van de aardbodem weggevaagd was. Net als Dresden herrees de stad echter uit de as en nu betovert de stad zijn bezoekers weer met zijn rijke erfenis aan historische attracties. We maken met de gids een wandeling door de stad en brengen een bezoek aan de ‘Residenz’. Dit prachtige barokke paleis was ooit de residentie van de prins-bisschoppen van Würzburg en zal u zeker niet onberoerd laten. Nadien rijden we naar ons hotel in Rothenburg ob der Tauber waar ons diner en overnachting ons opwacht.

  2de dag:
  In de voormiddag ontdekken we een stukje van de Romantische Strasse. We rijden onder meer naar Creglingen waar we een bezoek brengen aan de Herrgottskirche. Dit kleine kerkje herbergt een pareltje van een altaar van de bekende houtbeeldhouwer Tilman Riemenscheider. Nadien rijen we naar Weikersheim, voor een bezoek aan ‘Schloss Weikersheim’. Dit is een paleiscomplex van de graven von Hohelohe, uit de 16de – 18de eeuw, één van de hoogtepunten is ongetwijfeld de luxueuze banketzaal die de graven en hun adelijke gasten gewoon te paard betraden. In de namiddag ontdekken we de middeleeuwse binnenstad van Rothenburg ob der Tauber. Deze stad lijkt recht uit een sprookje te komen, met zijn oude vestingmuren, vakwerkhuisjes en kronkelige kasseiweggetjes. We maken een geleid bezoek met onze gids & vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

  3de dag:
  Na ons ontbijt rijden we richting Nördlingen im Ries. Ook dit middeleeuws stadje is meer dan een bezoekje waard, het leed veel schade tijdens de dertigjarige oorlog maar er is gelukkig nog heel veel moois overgebleven. We wandelen over de stadsmuren, langs het Tanzhaus, het Rathaus, de Marktplatz en de fontein op e Weinmarkt. Die kwam er ter nagedachtenis van Maria Holl-Brunnen, deze ‘heks’ overleefde de martelingen tijdens een van de heksenvervolgingen en werd daarom vrijgesproken. Op de terugweg bezoeken we Dinkelsbühl, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland. De muren rond de stad tellen vier torens, die nog bijna helemaal intact zijn. Na een wandeling met onze gids, rijden we terug naar Rothenburg voor avondmaal en overnachting. 4de dag: Na het ontbijt vangen we de terugreis aan, maar niet voor we het waterslot Mespelbrünn in Spessart bezocht hebben. Dit romantisch waterslot vind je terug in zijn oorspronkelijke staat want het heeft alle oorlogen doorstaan door zijn verborgen ligging. We houden nog een koffiepauze op onze rit huiswaarts en worden in Menen verwacht om 20.30 u.    

  4de dag:
  Na het ontbijt vangen we de terugreis aan, maar niet voor we het waterslot Mespelbrünn in Spessart bezocht hebben. Dit romantisch waterslot vind je terug in zijn oorspronkelijke staat want het heeft alle oorlogen doorstaan door zijn verborgen ligging. We houden nog een koffiepauze op onze rit huiswaarts en worden in Menen verwacht om 20.30 u.    

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.