Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Het Zwarte Woud, Anders!

  Het Zwarte Woud, Anders!

  -5%
  • Duitsland
  • 4 dagen

  Een echte klassieker in een creatief jasje!

  Genieten van prachtige panoramische wegen, authenticiteit en cultuur.

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Dag 1
  Vertrek om 06.30 u. Een facultatief middagmaal is voorzien in St-Avold. Na de grensovergang rijden we via Offenburg het Zwarte Woud in en bezoeken we het stadje Gengenbach. Na Gengenbach rijden we door tot Gutach, waar we het Voghtsbauern museum bezoeken. Na het bezoek gaan we op zoek naar onze verblijfplaats, voor een welverdiend avondmaal.

   

  Dag 2
  Daguitstap naar Durbach, Allerheiligen, Mümmelsee, Ruhrstein en Lotherpad. In de voormiddag bezoeken we het “Gouden wijndorp Durbach”, alom geprezen in Duitsland voor zijn prachtige wijnen. We brengen een bezoek aan de wijnkelder en krijgen aansluitend een degustatie. Mogelijkheid tot facultatief middagmaal. In de namiddag rijden we naar Allerheiligen voor een bezoek aan de Klooster ruïne en zijn watervallen. We bezoeken ook nog de Mümmelsee en het natuurpark “Lotharpad”. Via panoramische wegen rijden we terug naar ons hotel.

   

  Dag 3
  Daguitstap naar Freiburg, Schauinsland, Feldberg, Titisee, Triberg en Zell am Hamersbach. Na het ontbijt rijden we via Haslach en Waldkirch naar de hoofdplaats van het Zwarte Woud Freiburg. We bezoeken er de oude binnenstad met zijn prachtige winkelstraatjes! Daarna rijden we via Schauinsland, Feldberg, Todtnau naar Titisee. Na het facultatieve middagmaal, is er een mogelijkheid voor een boottocht op het meer. We verlaten Titisee en we bezoeken nog de watervallen van Triberg en sluiten onze dag af in Zell am Hamersbach met mogelijkheid voor een rasechte Schwarzwald taart.

   

  Dag 4
  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het museum Glashütte te Wolfach. Daar kunt u beleven hoe op een ambachtelijke wijze glas wordt geblazen. Daarna is het tijd om het Schwarzwald te verlaten. Mogelijkheid tot facultatief middagmaal in Delme (aangeraden want in dit kleine Loraine dorpje is er buiten het restaurant, helemaal niets). Aankomst in onze centrale vertrekhal rond 20.30u.

   

  Facultatieve uitstappen: +/- € 50,00 p.p.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.