Helpdesk +32 (0)56 41 11 11
  gesloten , bereikbaar vanaf woensdag, 09h00
Bel me terug
 • Bekijk alle bestemmingen

 • Bodensee

  Bodensee

  Nieuw
  • Duitsland
  • 6 dagen

  Het Bodenmeer, vernoemd naar de Karolingische Pfalz Bodmann, ligt met een oppervlakte van 538 km2 als in een bed tussen Alpen en Jura. Aan het meer grenzen 3 landen, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het wordt gevoed door in totaal 236 rivieren en beken. Dankzij het milde klimaat vindt men hier een overvloedige, mediterrane vegetatie en is in de hele streek fruit- en wijnbouw mogelijk. De oevers van het Bodenmeer zijn dichtbevolkt. Rondom liggen tal van pittoreske en historische plaatsjes, waar nog veel middeleeuwse bouwsubstantie te zien is. De meeste plaatsen zijn via waterwegen met elkaar verbonden.

  Boek en betaal uw reis via internet en ontvang 5% korting op de basisprijs Bekijk het
  programma
 • Hotels

 • Programma

  Programma

  Programma: 

  1ste dag:
  Vertrek vanuit onze centrale vertrekhal in Menen om 6.30u. Onderweg houden wij halte voor een facultatief middagmaal. Aankomst in ons hotel omstreeks 18.30u. Avondmaal en overnachting. 

  2de dag:
  Na het ontbijt vertrekken we naar Meersburg. Waar we de ferry nemen naar het bloemeneiland Mainau, gelegen aan de noordelijke arm van het Bodenmeer. Na de lunch nemen we de ferry terug naar Meersburg. In de namiddag rijden we terug naar Tettnang voor een stadswandeling met bezoek aan het hotel (facultatief). Avondmaan en overnachting in ons hotel.

  3de dag: 
  Na het ontbijt begeven we ons naar de Breitachklamm, de grandioze anderhalve kilometer lange kloof. Hier wandelen we langs de bergspleet waar het kolkende water met een oordovend geluid doorraast. Een mooi schouwspel van licht en natuur staat ons hier te wachten. Voor de lunch reizen we naar Oberstdorf. In dit prachtige Alpendorp krijgt u de gelegenheid om een hapje te eten en een wandeling onder begeleiding van onze gids. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

  4de dag:
  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Burcht van Meersburg met zijn oudheden. Hier hebben we een prachtig uitzicht over de Bodensee. In de namiddag kunnen we wijn proeven in de befaamdste wijnkelder van de Bodensee en komen we alles te weten over Graaf Zepplin. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

  5de dag:
  Na het ontbijt, bezoeken we Lindau haven en binnenstad met tal van bezienswaardigheden. Als aperitief maken we een romantische boottocht op de Bodensee. Facultatief middagmaal. Daarna rijden we verder richting Bregenz, waar we de Pfänder panoramagondel nemen en zweven naar de top van de huisberg van Bregenz. Hier krijgen we een magnifiek uitzicht over de Bodensee en het berglandschap. Vergeet zeker niet een bezoekje te bregen aan het dierenpark bovenop de berg. Laatste avondmaal van deze reis en overnachting in ons hotel.

  6de dag:
  Na het ontbijt vertrekken we richting België. Facultatief middagmaal onderweg. Aankomst te Menen omstreeks 20.30u.

Sluiten Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in en klik op 'Bel me terug'. Wij bellen u onmiddellijk terug tijdens de openingsuren.